taas pukkas uutta veekasia...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tampio, 14.12.2005.

  1. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Komppaan Kalua ! Nyt tuli mitta täyteen tätä kestotilaajien kusetusta, kun vertasin hintoja. Soitin tänään Focus Median asiakaspalveluun ja irtisanoin yli 30 vuotta jatkuneen kestotilaukseni, koska tuli niin sanotusti mitta täyteen kestotilaajien riistämisestä ja kerroin mielipiteeni kestotilaajien törkeästä kohtelusta. Saamassani laskussa 9 numeron tilausjakson hinta oli 80,10€. Samaan aikaan Focus Median nettisivuilla tarjotaan uusille tilaajille 10 numeroa/40€, eli yli puolet halvemmalla kuin kestotilaus !! Tämä on mielestäni käsittämättömän törkeää toimintaa kestotilaajia kohtaan.

    Mielestäni me uskolliset kestotilaajat olemme se taloudellinen selkäranka joka kannattelee lehteä tänä printtimedialle haasteellisena aikana. Mikäli tämä linja jatkuu, niin ehkei tarvitse enää 50-vuotis juhlanumeroa julkaista. En kaipaa “lasihelmiä intiaaneille” tyylisiä tilaajalahjoja, vaan sitä että uskolliset pitkä-aikaiset kestotilaajat huomioitaisiin arvonsa mukaan.
     
    cdv70, Seevu, 12345678910 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Vielä lisäyksenä, vaikken tiedäkkään onko asia mitenkään päätoimittajan vaikutusmahdollisuuksien alaisena niin lähetin saman sisältöisen sähköpostin äsken Markkaselle. Ainakin sen asian luulisi häntäkin kiinnostavan mikä lehden tulevaisuus on, vähemmän tilaajia kun merkitsee vähemmän rahaa ja silloin helpommin kustantajan leikkurin heilahtamista.

    Vaikken markkinointi asioista mitään ymmärräkkään, niin olisihan V-8 Magazine kuitenkin sellainen brandi että voisi varmasti paremminkin tuottaa hiukan pitkäjänteisemmällä toiminnalla. Lehden tasossakin kun hiukan petrattavaa olisi eli ei voi sanoa että tuote itsessäänkään ihan kunnossa olisi.
     
    esmi tykkää tästä.
  3. grantorino

    grantorino Gearhead

    Yleensäkään lehtiä ei kannata tilata kestotilauksena, niitä on hankala saada irtisanotuksi.
    Muutamia vuosia sitten kun irtisanoin V8 magazinen, ensimmäinen kerta ei riittänyt vaan lähettivät uuden laskun ja sen jälkeen heidän perintätoimistonsakin lähetti laskun.
    Piti useaan kertaan ottaa yhteyttä jotta ymmärsivät, että tilaus loppuu nyt.
     
  4. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Itsekin lopetin tilauksen jo lähes 15 vuotta sitten juurikin tuon kusetuksen takia.Kestotilaajana taisin olla vuodesta -83,koska paikkakunnanvaihdoksesta johtuen ei voinut kaverilta lehteä lainata.
     
  5. spinout

    spinout Gearhead

    Mulle tuli maanantaina kestotilauksen lasku 10 nroa 71,20€, vaikka olin viime kuussa perunut kestotilauksen. On näyttöä kirjallisesti lopetuksesta emailitse. Miten sulla voi olla kalliimpi kestotilaus?

    Katsoin tarjousta Fokus Median V8 kampanjasivulta 10 nroa/40€ + tilauslahja. Kestotilauksen irtisanomisen jälkeen, jos tilaus todella loppuu, ei kai mikään estäisi tuolla taas heti ryhtyä kampanjahintaan "uudeksi kestotilaajaksi"+ lahja. Sama rumba taas vuoden kuluttua.
     
    Muokattu: 4.1.2019
  6. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Mulle tuli itse asiassa 89 € kestotilaajan lasku, joten se siitä ja laitoin sähköpostilla irtisanomisen, parin päivän päästä tuli vastaus jotta tilaus on irtisanottu ja "tervetuloa taas lukuhetkien pariin" (tai jotain..). Yksi nro ilmeisesti tullee vielä, kuuluu tähän viimoseen jaksoon.. eiköhän nuo 30 vuodessa ole jo muutamaan kertaan samat jutut luettu.
     
  7. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Mielestäni harrasteajoneuvojen määrä on kasvanut valtavasti ja tullut uusia tyylejä rakenteluun,ainakin määrällisesti.Vanhoista 30-luvun rottarodeista on hyväksytty näyttelykelpoisiksi ,mutta onko lehdet pysyneet mukana?Koska itselle tulee mieleni mukainen lehti ruotsista enkä ole koskaan pettynyt sisältöön ,tulee tänävuonna 52.vuosi.Onhan se valitettavaa ettei kotimainen lehti miellytä vanhoja tilaajia tuon hinnoittelunkin suhteen.Itselläni on myös hieman ammatillista taustaa Tukholman ajoilta ollessani Bonnierilla töissä suuressa kirja/lehtipainossa.Joskus pitäisi harkita kuka vetää mitäkin toimintaa lehdessä,vaihtamalla tekijöitä jopa toimituksen sisällä voitaisiin joskus onnistua muuttamaan painotuotetta ulkoisesti ja sisällöllisesti.Ehkä joskus tilaisinkin V8-lehden
     
  8. TopoTA

    TopoTA Gearhead

    Mä soitin tänään ja peruin kestotilauksen 30 vuoden jälkeen,tarjos heti alehintaan 58€ vuodeksi.Otin sen ja käski repiä 80€ laskun,kannatti soittaa.
     
    esmi tykkää tästä.
  9. esmi

    esmi Gearhead

    Tolleen minäkin olen tehnyt monta vuotta ja toiminut!,ilmeisesti siellä on eri ohjeet asiakaspalvelussa! tai sitten on ASIAKASPALVELIOITA ja asiakaspalvelioita!o_O
     
  10. fxsts

    fxsts Double Gearhead

    Juu, meillä vaimo välillä tilaa vuodeksi ja siten minä. Ainoa rehellinen lehti on Mobilisti siellä tilaajat saavat enemmän sivuja kuin kioski ostajat eikä tarvitse kikkailla!
     
    riviera56, Karpov, Inlinee ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ja sitten on asiakaspalvelijoita. ;)
     
    Seevu, esmi, Poni -69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  12. esmi

    esmi Gearhead

    Tai sitten olioita.
     
  13. jariha

    jariha Double Gearhead

    kannattaa myös sitten seuraava lasku tarkistaa... tuli mulle parivuotta sitten meinaan ihan erihintaan mitä oli luvattu.... ja se ei ollu halvempi;)
     
  14. cellu

    cellu Gearhead

    89€ kestotilauksen vaihdoin 58€ tilaukseen, ei pystyny kuulemma puottaan siitä
     
  15. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    ^
    Sama juttu eilen omalta kohdaltani.
     
  16. superbird

    superbird Gearhead

    77,60 kestotilaus tippui n.58€
     
  17. ak72

    ak72 Gearhead

    Itellä kans tippuis reilu 80eur kestotilaus 58euroon kun laitoin sähköpostilla tilauksen peruutuksen. En oo kyllä varma otanko siltikään enää lehteä.
     
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kohta joutuu Markkanen jo palkastaan tinkimään.. ;)
     
  19. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    Ei ehkä ihan vielä.

    https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/fokus-media-finland-oy/26183562/taloustiedot

    Osakeyhtiöiden tulostiedot kun on julkisia, kateellisena paskiaisena ruukaan niitä syynäillä.

    Yks yrityshommista (mielestään) jyvällä oleva tuttu sanoi että yleensä ottaen firmalla pitäisi olla liikevaihtoa 100 000 €/työntekijä jotta firma pärjää suht hyvin. (Tilanne tieteskin vaihtelee toimialoittain, mutta karkea lähtökohta kuulemma on tuo).

    10 miljoonan liikevaihdolla pitäisi pystyä työllistämään siten hyvinkin 100 henkeä, mutta työntekijöitä on 65.

    Koska tulosta on viivan alla "vain" 200 000€ (liikevoitto vain 2 %), herää epäilys että joku kapitalisti siellä vetää aika mehevät (verovapaat) osingot välistä. Maallikon mutu-arviona voisi väittää että firmassa aletaan vetää tosissaan happea vasta kun liikevaihto puolittuu vaikka henkilöstä pysyy samana.

    Mitähän kulunkeja lehden teosta on? Toimitilat, palkat, painatus, jakelu, mainonta... Vois luulla että esim joku koneurakointi tai autonkorjaus vaatisi moninkertaset investoinnit lehdenrääpyskän tekoon verrattuna. Jos 30 000 lehteä painattaa hurautetaan alihankkijalla, ei painokulut voine olla montaa centtiä/lehti, näin vois luulla. Ja suurin osa työntekijöistä on alipalkattuja määräaikaisia raukkoja. Mutta ainakin johtoportaalla voi olla aika huljakat toimitilat.

    Edit: https://www.hky001.fi/@Bin/145732/Numeropeliä_Kirjalla.pdf

    Tossa yks juttu suomalaisista lehti/painotaloista. Esim. Ilkan liikevoitto on ollut 15 % huitteissa, siittä menee omistajille osinkoina suurin osa.
     
    Muokattu: 15.1.2019
  20. dart -66

    dart -66 Gearhead

    No, Fokus Median kulupuolelle on laskettava 12 eri lehden, siis ei ainoastaan V8 / 30000kpl, painatus/jakelu/mainonta jne.
     

Kerro tästä muillekin!