Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mitä nyt vaan 60 autoa ostanut niin pitää myös sanoa, että täyttä pommia ei ihan helpolla löydä jos ei laiminyö ostohetkellä tutkimuksia ja koeajoa. Pieniä vihjeitäkin voi löytää jo pienemmistäkin asioista.


    Kiireellä tai viis veisaten huolellisesta tutkimisesta tulee paskaa ja syy peilissä. Eikä se tarkota että koeajo on 300km ja 8h pällistellään autoa. 30-60min riittää kun ei myyjän tarinoihin lähde mukaan.
     
    PeteKoo, FuryIII '71 ja Charger´69 tykkäävät tästä.
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Useimmiten menen katsomaan autoa. Totean myyjälle viat tai huonot korjaukset mitä autosta löysin ja tarjoan jonkun summan rahaa. Myyjä joko A: suuttuu B: myöntää viat ja surkeet korjaukset kun osoitan vikakohdat ja tulee vastaan C: ei myönnä vikoja, ei tule vastaan senttiäkään koska "hinta lukee ilmotuksessa". Yleensä hinnasta on päästy sopuun.

    Jos auto on täysin ilmotuksen mukanen, enkä löydä mitään ylläreitä, en tingi hinnasta.

    Olen ostanut vaan 20-25 autoa ja varmaan saman verran kakspyöräsiä. 2 tai 3 on ollu täydellisia virhe ostoksia jota on ihmetelly jälkikäteen että mitä ihme paskaa ostin. Loput on ollu sellasia että suurimmat viat on suunnilleen ollu ostaessa tiedossa ja hinta vikoihin nähden ok jos autossa kuitenkin on ollu jotain muuta hyvää esim. kori.
     
  3. Make.S

    Make.S Gearhead

    Mikä tää juttu on, ettei rakennetulle/rempatulle osille anneta arvoa? Ite laitoin camaron etupään nivelet, puslat, konit, ym. kaikki uutta n. tonnilla ja jos toi ei oo hyvä juttu, niin mikä siitä tekee huonon...Tietty ainahan ois voinut parempaa palikkaa ruuvata.
    Kyllä ainakin ite arvostan vaikka rempattua tekniikkaa tai uutta maalipintaa. Esim. Tää patinachargeri, onhan toi kone oikein komea, levyt joka kulmassa ja isolohko papereissa ja leimattu. Onhan noi nyt aikas hyviä juttuja...
     
    PeteKoo, PilsnerBil, palontie ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Ok, eli siis sullaki vain noin joka kymmenes ollut harhalaukaus ja sen perusteella SILTI tuomitset kaikki auton rakentelijat alimpaan helvettiin, ihan oikeastiko sää oot tosissas...? :(

    Tuohan on sama ku sun emäntäs sanos ku oot 9 kertaa pannu ku ite suurinkin panomies niin että silmämunat ollu ku Manaajassa emännällä nurin päässä ja kerran sitten jos ei ota sulla eteen niin ootkin ihan täys paska panomies eikä oo ennää mittää asiaa saksien väliin jatkossa :rotfl:
     
    PilsnerBil tykkää tästä.
  5. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Miksi huonosti rempatun osto pitäisi aina olla harhalaukaus?

    Kyllä olen ostanu autoja joissa on rempattavaa ja joita on silti myyty "entisöitynä" "rempattuna" yms. jos vaan hinta on ollu sopiva. Siinä mun sopivassa hinnassa ei vaan sille rempalle ole annettu mitään lisäarvoa koska sen joutuu tekeen uudestaan. Samaten jollekkin korjausmaalauksille, konerempoille yms. ei voi oikeen antaa arvoa kun ei tosiaan ole mitään tietoa pohjatöistä saati käytetyistä maaleista ja pakkeleista tai konerempan tapauksessa rempan laadusta.
     
  6. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Mikähän remontti mahtaa olla sellainen minkä ainoastaan sinä osaat tehdä? Oletetaan että laitan autoon kaikki jarruosat, iskarit, jouset ja puslat vanhojen kuluneiden tilalle ja autolla ei juurikaan ajeta tämän remontin jälkeen ennen myyntiin laittamista. Sitten herra/rouva sdfsd tulee katsomaan autoa ja sanoo ettei laske senttiäkään näille osille arvoa, vois olla että kaupan teko loppuis kyllä siihen.
     
    PeteKoo, PilsnerBil, Charger´69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jokasta sun kaltasta kohden on monta jobbaria/harrastajaa/harrastajajobbaria jotka ei tee remppaa noin ja niille rempattu tarkottaa jotain ihan muuta mitä sulle.
     
  8. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Miten ne sitten tuon saman asian tekee? Laittaa iskarit sytytystulppien tilalle ja puslat pakoputkeen?
     
    PeteKoo ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
  9. rb

    rb Double Gearhead

    Johan tämä keskustelu nyt roihahti liekkeihin.

    Okei!!......... On joku tietty automalli, minkä arvo priimakuntoisena on kymmenen.

    Sellaisista jotka liikkuu, mutta vaatii laittoa pyydetään viisi ja rullaavista raadoista kaksi.

    Mikäs noista on nyt se hyvä ostos?
     
  10. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    f1-maailmassa on sanonta, että kuski on yhtä hyvä kuin hänen viimeisin kisa
     
    Gary Grand ja Charger´69 tykkäävät tästä.
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei kyse ole osaamisesta vaan sitä rempatulla tarkotetaan. Se rempattu on aika subjektiivista.
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Ostin kesällä auton,myyjä kehu että uusia osia tulee mukaan. Olihan siellä yks uus koiranluu,kysyin siitä niin sanoi että teboililla olivat sanoneet että ei tarvitse vaihtaa. No en muun takia kun penkin ja airbäkin boksin takia sen ostin ja 150e se koko kosla maksoi kotiin toimitettuna. Huomasin nosturilla että se koiranluu oli toisesta päästä irti,että se niistä puheista rempatusta ja katsastetusta autosta. Silti olin ostokseeni oikein tyytyväinen.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    No vaikka laittaa erkkaria iskarin akseliin ettei kolise yms.=alusta rempattu...
     
  14. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Ja oikea vastaus on: Ei mikään, sehän kävi tuosta mun koostamasta ohjeesta harrasteauton ostajille jo ilmi :rotfl::rotfl:
     
    PilsnerBil ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  15. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    monelle ei mikään
     
  16. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Mistä tiijjät ettei Make.S laittanu..? Entä jos laittoki... :rotfl:

    Sori Make.S, en oikiasti usko että laitoit... Vai laitoikko :rotfl::rotfl:
     
  17. tammercity

    tammercity Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  18. rb

    rb Double Gearhead

    ^ No kappas!!!

    Onhan siinä kilvet ja kaikki, eli ilmeisesti jotain jää ilmoituksessa kertomatta
     
    isalmela tykkää tästä.
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Noni nyt tajusit itekkin asian ytimen.
     
  20. timant

    timant 2nd gear

    Vain 4.7 litrainen, takaveto ja 200 tuhatta mailia mittarissa. Ja onhan se jo 10 v..
     

Kerro tästä muillekin!