Missä on nuoret harrastajat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Otto, 28.12.2003.

  1. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Ainakin gumpparilla, suojiksella ja kuutoshullulla on varsin asialliset harrastepelit. :wink: Laatuautoja on kiva harrastaa. 8)
     
  2. Kuutoshullu

    Kuutoshullu 2nd gear


    Mää olen kans aatellu että jos Mynämäjest taikka lähikunnista on jottai harraste touhua, taikka näkke jossa mut ni voi tul nykimähä hihast...
     
  3. Vilkuna

    Vilkuna Gearhead

    Ne on kuallu...kaik...
     
  4. Rinnewood

    Rinnewood 3rd gear

    ....näin pari jotka räpytteli eväitään joten tulevaisuus lienee turvattu hetkeks aikaa..?
     
  5. Karck

    Karck 3rd gear

    Kunnes trafi tekee meistä säilykettä.
     
  6. chauffer

    chauffer 1st gear

    No eipä se enää kauaa liikkunut :( sääli. saattaa olla jo paalattu, tai ainakin huonossa kunnossa. Mutta kiitos tiedoista :D
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    Onk siäl Mynämäje likel mittä ruisinkitouhui kesäsi, mää ku fundeerasi et vois tual Kamarol vaik pamautta baikam bääl :rotfl:
     
  8. Kuutoshullu

    Kuutoshullu 2nd gear

    Tua Tua.... Noin.....


    Kyl Tääl varma jotta o sit ku vaa saara toimeks jotta.... Turuus varma ennemminki...
     
  9. gumppari

    gumppari 1st gear

    Täytyy täältäkin kysäistä.. Koneesta kuuluu naknaknaknaknaknak kun on käynnissä. Vikaa vaiko ei? Nakutus kyseessä? Näitä hetkiä, kun toivoisi jonkun kokeneemman seuraa. Lähinnä tuo ääni kuullostaa siltä kuin männät hinkkaisi kuivaa metallia vasten. Öljyt olen tarkistanut jo moneen kertaan ja siinä ei vika ainakaan ole. Niin ja voiko bensamoottori ylipäätään nakuttaa?
     
  10. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Perseellään olevat venttiilin välykset ainakin aiheuttaa naputusta. Ja hydraulisissa (venttiilin)nostajissa myös liian vähäinen öljyn määrä aiheuttaa naputusta.

    Tossa löyty pikaisesti kuuklettamalla vanhaa keskustelua aiheesta spinnerin sivuilta: http://www.spinneri.fi/2002/04/mazdan-kone-meteloi/

    Tietty siellä koneessa voi olla myös kiertokangen tms. laakeri menossa ja se tietää sit jo koneen purkamista... Viisaammat kertokoot tuosta ja muista skenaarioista lisää.

    Edit: Niin, ja kuten tosta spinnerin linkistä käy ilmi ni saattaa ne kannetki joutua irrottaa jos siellä isompaa häikkää on, mut on se pieni juttu verrattuna koko koneen atomeiks vetämiseen...
     
  11. impala67

    impala67 Double Gearhead

    ne moottorit joiden kuolonkolinaa on tullut kuultua, se kolina on yleensä KOVAA, ja tuntuu tulevan syvältä moottorin sisästä. nostajien raksuttelut ja naputtelut erikseen, kokeile laittaa joku metallistonga, vaikka ruuvari venakoppaa vastaan ja kuuntele sillä jos pystyt paikallistamaan miltä kohdilta naputus kuuluu- sieltäpäin voi pystyynkuollutta venttiiliä lähteä paikallistamaan.
     
  12. impala67

    impala67 Double Gearhead

    niin ja semmonen noissa sähkösissä rokkiorkestereissa on ominaisuutena että saattaa kaasarin ilma-seoksen säätyminen aiheuttaa tiheää naksumista, eli todellakin naknaknaknak.... Laakereitten kuolinKolkotukset tulevat harvemmalla välillä.
     
  13. Noci

    Noci 3rd gear

    Ikää 18, just ostin sen ekan auton ja samalla ekan jenkin.
    Tuskin tulee ongelmia, että mihin sitä taas sijottas...
     
  14. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    '58 Caddyn ostit ekaksi autoksi? :eek: Liekkö rojekti vai ihan ajukuntonen auto?

    Helpoimmalla tosiaan pääsis jos sijottas suoraan sen verran rahaa ettei tarvi romujen kans pelleillä.. :lol: Eipä oo vapaa-ajan ongelmia, jos ei tallihommia ois ni empä tiiä mitä sitte ees tekisin.. :rotfl:
     
  15. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Missä on nuoret harrastajat?
    Otsikkoon vastaten.
    Itse olen 16 vuotias ja syntynyt -02 ja olen näköjään ainut saman ikäisistä. Ei täällä siis ainakaan ketään muuta ole.:confused:o_O:(:mad::eek:
    Jos joku saman ikäinen tämän näkee niin koita vastata kiitos.
     
  16. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Nuoriso lakkoilee ja osottaa mieltä. Ei ne enää paljo harrastele.
     
  17. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Sukalaismiehen poitsu kysyi Waldon orkkis slänttiä purettavaksi pöydänjalaksi huoneeseensa. Totta perhanassa annoin pojalle. Jos vaikka innostuisi lajista ja jättäisi sen pleikka yms. pelleilyn vähemmälle.

    Nää nuorison ilmastomarsit on taas hauska esimerkki toimittajien pöllöydestä. Eivät kysy nuorilta, että montako palvelinhotellia haluatte nurin ja paljonko vähennetään nettipelaamista ja somea jotta ei tarvitse tuottaa sähköä niin paljon. Mutta tätä ei kysytä...
     
    sectoid ja Rotten tykkäävät tästä.
  18. Ville L

    Ville L 3rd gear

    Ei oo helppo laji amerikanautoilu. Ainakin Lohjan tuppukylässä olit aina hieman outsider ja kummajainen muiden teini-ikäisten seurassa. Nyt olen 28v. Ekan jenkin ostin 16 vuotiaana äidiltäni kahdellasadalla eurolla, -65 valiant släntillä (rekkari: ubp-54, hengissä vieläkin jossainpäin) ja sitä sitten harrastamaan. Isältä sain heti siihen leveet mustat 14" peltivanteet pillerikapseleilla ja pari vauhtitarraa,, oma hotrodding elämä oli alkanut...

    Ajokortti iässä tuli sitten -62 savoy ryppiksellä josta en ikinä luovu, on siis tallessa vieläkin. Sen kun katsastin ja ajeltiin illat ja viikonloput niin sitten vasta alko kavereilla arvostus nousta kun semmoseen lotjaanhan mahtu se 6 henkeä ja vähän enempikin heittämällä ja kasi höpisi sitten kumminkin niitten mielestä ihan kivasti.

    Mutta joo, ilman isäni ja muiden tallijätkien tukea voi olla että ittekkin harrastaisin jotain ihan muuta, vaikee sanoo. Kaikki edellämainitut henkilöt sen yli 20 vuotta vanhempia minua. Omista ikätovereista ei tukea ja seuraa juurikaan löytynyt. Bemarit ja skylinet oli kuuminta tavaraa silloin ja radalle.com tuning festarit sekä hiphoppingi veti heitä enempi puoleensa.

    Valitettavasti tilanne vieläkin se meijän kylällä et ne samat tukihenkilöt pyörii mun lähikaveripiirissä mutkun eihän ne jaksa enää samanlailla heiluu ku menty jo yli 50 kriisin.

    Muutamia poikkeuksia onneks löytyy, niin kuin fileeraus ja 1320 nimimerkki jotka jaksaa edustaa meijänkin suunnilla aktiivisesti nuorta amerikanautoharrastaja kuntaa,,,,

    Toisaalta noita amerikanauton hintoja kun kattoo ni aika vaikeeta alkaa harrastamaankaan amerikkaa. Mattamustaa släntti vallua saa viidellätonnilla,,, huhhuh... saattaisin itekkin ostaa ihan jonkun muun maalaisen harrasteauton jos ekaa harrasteautoa suunnittelisin 18 vuotiaana tietämättä mistään mitään. Aspeneissa sama homma. 8-vuotta sitten ostin puoltutulta släntti aspenin 800€, leimaakin oli, mut laatikko vaati hieman huoltoa. Täysin ajokuntoinen kuitenkin. Siitäkin laatikkohuollosta selvittiin onneks isäni tuella.

    Ite valitettavasti sellanen luonteelta et tarvii perseelle potkimista et jotain saa aikaseks ni tosiaankaan mitää jenkkiä harrastais ilman hyviä tallikavereita ja harrastaja ystäviä. Sittenkun tää meininki on muutenkin menny siihen et noi 50vee äijät nahistelee ja kinaa näillä nettipalstoilla ni siinä jää nuori tyhmiä kyselevä äkkii jalkoihin ja keksii jotain muuta tekemistä

    Ps. Tää on vaan mun näkemys tähän topikkiin, elkää vetäkö vanhukset herneitä nenää,,, varsinkaan yli viiskymppinen dart67 sieltä lohjalta!
     
  19. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Meillä tota nuorisoa istuu toisinaan niin olen niiden juttuja kuunnellut, autoista ei juuri olla enää edes kiinnostuneita mutta kun siihen juttu menee niin lähinnä hehkutetaan sähköautoista, pienestä kulutuksesta ja varusteista. Kyllä ne jotain facebookin ryhmiä lukee kun joku just eilen nauroi jotain vanhan blazerin myynti-ilmoitusta jossa oli hintaa joku neljä tonnia ja autossa ei toiminut kuin pakki. Jenkkien hintataso on vähän karannut ja tavan käyttisten hinnat painuneet, raha kun ohjaa persaukisia nuoria niin kyllä ne näyttää valkkaavan vaikka sillä kesätöistä netotulla neljällä tonnilla mieluummin ehjän ja siistin -06 accordin tai korolla tms. kuin -88 räjähtäneen paku capricen niinkuin valtaosa muistakin ihmisistä.
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Niin en tiedä sitten, meillä käy töissä nuoria opiskelijoita näyttöihin valmistautumassa paikallisesta ammattioppilaitoksesta niin että vaihtuvat noin kuukauden välein niin jollain nissaneilla, volkkareilla ja tojotilla ne ajelee, ihan tavallisilla autoilla.
     

Kerro tästä muillekin!