Talliprojekti a'la Camino

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Camino'79, 2.7.2018.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Optimisti.
     
    urho3, Camino'79, Gary Grand ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. palontie

    palontie Double Gearhead

    Nuori ja kokematon.
     
    Jussi289, urho3 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  3. urho3

    urho3 Gearhead

    Käytännössähän tuo on jo laajennusta vailla ennenkuin ensimmäistäkään juttua on sinne laitettu. Voishan sitä ajatella että tuo on vasta tuulikaappi?
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  4. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nuorestakaan enää niin tiedä mutta kokemattomuuden piikkiin en kyllä laittais mitä tulee tallin pohjan suunnitteluun :p
    Tuohon nykyiseen ~48m2 talliin kun on survonu kaikki tähän asti poislukien saarijärven kimppatalli-touhut ja erinäisiä talleja ja pajoja nähneenä on muodostunu aika hyvä mielikuva että mitä toimiva työtila vaatii ;)
     
    palontie tykkää tästä.
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Voi jumalauta :poff:
     
    Jussi289, big t, palontie ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Tähän pisteeseen tänään päästiin. Huomenna hammaslääkäri ni piti tulla kotio käymään ja saapahan samalla hakea lisää tarvikkeita ;)

    [​IMG]
     
    isalmela, wilburi ja palontie tykkäävät tästä.
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Tuleekos sulle täyskorkee kipsilevy? Jos ei, niin toki tuplakipsin voi limittää, niin ei vissiin välttämättä sauman kohtaan tukee tarvi??? Minä tein sillä palokipsillä, ja silloin riittää yks levykerros (en tekis enää, vaan tuplakipsi). Ite upotin laudan pystytolppiin 1,2m korkeudelle. Yläosassa levy pystyyn, ja alaosassa vaakaan. Mites kipsilevyn yläreunan tuenta, kun tuo lauta on ulkopuolella? Siellä ei tahdo 2 tuumanen parru riittää seinän kipsilevylle, kun kattotuolien alle tulee lauta, ja tuplakipsi? Mulla riitti tolppien päällä parru, ja sisäpuolella vain tolppiin upotettu lauta, kun kattotuolit tuli pystytolppien kohdille (sai paksusti villaa, eikä tullu kylmäsiltaa). Toki sulla voi olla paremmatkin systeemit, kuin mulla oli?
    Se 1,2m korkeella oleva lauta toimii monen jutun kiinnitysalustana, kun kipsi ei oikeen kestä yksistään. Esim. Pistorasiat.
    Sähkökeskukselle laitoin vesivanerin tolppien väliin, niin sai johdotkin hyvin kiinni.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Kato sitten, ettei alajuoksut kastu. Aika sitkeessä olis kuivuminen...... Varsinkin jos kastuu se, mitä on alajuoksun, ja sokkelin välissä!
     
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Ihan en saanu sun tekstistä kiinni että mitä tarkotit, mutta tuolla yläpäässä on lovettuna 2x6" ja sen päälle tulee vielä kiertämään 2x6" koko tallin ympäri. Ja nuo seinillä näkyvät laudat on nyt ihan vaan tukemassa tän hetken rakennetta.

    Mullehan tulee siis 13mm obc vaneri alle ja siihen kipsilevy päälle, eli se vaneri kyllä tukee sit riittävästi ja saa jotain ruuvattuakin kiinni seinään ;)
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    No sitte...... Kuinka paksu vaneri?
    Minä korvasin sen syrjällään olevan parrun laudalla, kun en nähnyt tarpeelliseks laittaa järeetä ainesta. Sain enempi villaa mahtumaan sinne ylös. Jos kattotuolijako on eri, kuin seinätolppien, niin silloin pitää se parru olla.
    Mikä, ja mihin höyrysulku tulee?
     
  11. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Eikös tuolla lue että 13mmnen obc-vaneri. Ja joo, tuolijako on 900 kun seinien tolpat on 600 jaolla. Höyrysulkua en muista ulkoa, vaatis paprujen läräämistä jotka on 50km päässä :D
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuossa oviasiassa pätee se sanonta että miekka miestä myöten. Johan ne naapurin rouvat kahtoo että onpa se pieni tuolla isännällä.
     
  13. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No ei ne siinä erehdy :poff:
     
    isalmela, Gary Grand ja urho3 tykkäävät tästä.
  14. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Varmaan sama kuin mulla eli sisältä ulospäin kipsi, osb-levy, höyrysulku, runko/villa, tuulensuojalevy, ristiinkoolattu tuuletusrako, ulkovuorilauta.
     
    Muokattu: 15.5.2019
    Camino'79 tykkää tästä.
  15. valpas

    valpas Gearhead

    13mm!:D
     
  16. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Kuulostais tutulta :D
     
  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nii? o_O
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

    Jos muovia käyttää höyrysulkuna, niin vois olla hyvä paikka vanerin, ja kipsin välissä? Siihen minä sen laittasin.
     
  19. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Mutta eikös se kosteus tiivisty sillon siihen vanerin pintaan? o_O eikös se oo parempi vanerin alla ni se kosteus tiivistyy edes ns. Tuulettuvaan tilaan? :)
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Huolehdit riittävästä tuuletuksesta ja pidät tasaista noin 15 astetta lämpöä vuoden ympäri niin tuskin on mitään onkelmia.
    Eli ostat sitten lämpömittarin ja kosteusmittarin kun talli on valmis ja naulaat ne sinne seinään ja laittelet säädöt sopivaks.
     
    Muokattu: 15.5.2019
    Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!