Auton kotimaalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Amc232, 30.5.2019.

  1. Amc232

    Amc232 1st gear

    Onko kellään kokemuksia Bosch PFS 5000E sähköruiskusta autonmaalauksessa? Jos edes sais pintamaalia vaille..........
     
  2. f34

    f34 Double Gearhead

    Kyllä sen spekseissä on ainakin mainittu, että voi maalata vaikka punamullalla....
     
  3. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Justiin tuosta ei ole kokemusta, yhdestä halpiksesta on sen verran, että jätin ihan vaan kokeiluun. Tärisi järjettömästi, koko ajan hiukan tiputti maalia suuttimelta ja kauhea viive siinä, kun painoi liipasinta siihen, kun maalia alkoi tulla.
    Telalla onnistuu paremmin kuin sillä.
    Mutta bosch on kuitenkin ehkä enemmän laatumerkki (?)niin tilanne voi olla aivan toinen.
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Ei ole kokemusta, mutta eiköhän sillä pohjamaalit leviä. Minkä rahassa säästää, teettää sitten ehkä enemmän hommia hiomisen kanssa.

    Pikkukompura ja halpa hvlp-ruisku ei paljon kustanna ja on varma valinta. Sillä kompuralla on sitten muutakin käyttöä.
     
    Seevu tykkää tästä.
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    No nyt katsoin millaisesta pelistä on kyse. ”Pölynimuriruisku” siis. Sellaisesta on kokemusta, ja ainakin siinä tapauksessa kävi niin, että ilmeisesti maalin alle jää kosteutta, ja parin vuoden jälkeen alkaa pinta nousta finneille. Kaksi eri tapausta eri maaleilla. Olisiko niin, että paineilmalaitteissa, kun käytetään vedenpoistajia, ei maalisumun seassa ole samalla tavalla kosteutta? Tosiaan molemmissa tapauksissa parissa vuodessa nousi sellaista pientä näppyä, en muutakaan keksi syyksi kuin kosteuden.

    Sopii siis puupintojen maalaukseen, mutta peltiä en noilla maalaa enää ikinä.
     
  6. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    nii,voihan sitä kuvitella millasta jälkee tulee kun alkaa pölynimurilla autoa maalaamaan:rolleyes:
     
  7. Joni.

    Joni. 3rd gear

    ei sillä maalata vaan puhdistetaan pinnat..
     
  8. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    voipi olla,mut sain kyllä käsityksen niinkuin otsikkokin kertoo että maalaus olis tarkotuksena.
     
  9. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Ostin joskus Bilteman 14,90 maksavan ruiskun 1, mm suuttimella ja 2,0 mm sarjalla pohjamaalausta varten.Kyllä sillä sai uutena traktoriin aivan kelpo pinnan.SATA jet on nykyinen ruisku ja se on ollut mainio ostos.Valovirtakompurat ei paljon maksa mutta halpisruisku käyttää ilmaa hieman reippaammin joten lisäsäiliö olisi hyvä.Joskus maalasin noilla sähköisillä ruiskuilla mutta ei oikein ollut makuuni.
     
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    On tästä täällä aikasemminkin puhuttu. Kyllä nuita on ihan ammattikäyttöönkin, eikä ne mitenkään metallia vierasta. Etuina mm. minimaalinen peittelytarve, kun ilmaa tulee melko rauhallisesti ja maali paineistuu pytyssä. Kyllä ne sun kuplat muusta tuli ku ruiskusta.
    Mulla on tämmösen esihistoriallinen versio:
    [​IMG]
     
  12. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Mää ostin aikoinaan Bilteman linkin perustaisen.Remonttijuttua kämppään tein,tämä 1976 rakennettu talo ja oli semmoset viilutetut tuuletusikkunat ja ikkunoiden karmit pintakäsittelemättä.Mäntyä kai karmit.Mun tarkkaan silmäänhän se otti,nääs muualla valkoista ja sitten karmit ja luukut enimmäkseen ruskeankeltaista!Ei hyvä,hinkkasin karmit ja jo pikkasen irronneet viilut rassasin kokonaan pois.Siloittelin jäljet,mää semmosen suojakupolin tein,pikkasen samanlaisen kuin Tsernobylin ydinvoimalassa nykyään ja sen aina laitoin aina maalattavan ikkunan eteen.Ei paha,muutama rima ja muovia,sen lykkäsin kiinni tiiviisti maalattavana olleen ikkunan karmien eteen,laitoin pölynimurin vielä imemään sieltä suojakupolista,aattelin alipainetta tulee sinne ja niin tulikin,maalipöly ei levinnyt!Eikun koppa päähän ja menoksi!Aika pirun hyviä tuli karmeista,ei viirun viiruu!
    Tuuletusluukut maalasin puuliiterissä,niin kuin tehtaalaisia tuli!
    Vesiohenteista puolihimmeää maalia oli,oisko Teknos tai Tikkurila?Olin saavutukseeni tosi tyytyväinen!Niin juu,vekotin oli tämä!Autonmaalauksista ja vaativimmista hommista ko.laitteesta ei oo kokemusta!
    https://www.biltema.fi/rakentaminen...set-maaliruiskut/maaliruisku-es-650-200003528
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Voi hyvinkin olla. Tuo oli kuitenkin turamaalarin ohella ainoa yhdistävä tekijä näissä finniytyvissä maalauksissa. Toisessa tapauksessa Ferrexiä ja Miranolia (kun ei silloin paremmastakaan tiennyt mopon maalaukseen), toisessa PPG:n Kobaa.
     
  14. Amc232

    Amc232 1st gear

    Juu

    Kiitos kommenteista. Taidan hankkia bahcon hvlp ruiskun, siinä kun tulee tarvittavat suuttimet/neulat mukana pinta-ja pohjamaalille.Vanhan kompuran riittävyys selviää kokeilemalla......ja jos ei riitä niin pitää hakeabudjettipäälliköltä lupa uuteen kompuraan.
     
  15. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    kuinka hienoa pintaa toivot autoon?

    kannattaisko harkita teollisuusmaalia ..teknodur/normadur tyyppistä? tuolta "kori" osastosta löytynee keskusteluja niistä.
     
  16. Amc232

    Amc232 1st gear

    No hienoa pintaa tietenkin. Kerro ny, mistä maalivermeet kannattaa hommata. Alunperin ajattelin automaalit.net......pohjaan vedin inertalla ja massat jäänmurtajan kylkimassalla(en muista enää tyyppiä).......
     
  17. speedy

    speedy Double Gearhead

  18. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Ostoslistaan kannattaa lisätä paineensäädin/vedenerotin ja uusi paineletku ruiskulle. Sekä maalin viskositeetin mittari.
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ei liity välineisiin/tarvikkeisiin mutta toteutukseen. Maalasin joku vuosi sitten vaimon auton helmat ulkona tallin edessä. Puhaltelin ylimääräiset hiekat pois edellisenä iltana ja sitten seuraavana aamuna aikaisin kun sidekivet luiskassa oli vielä aamukasteesta kosteat niin värin pintaan. Yllättävän hyvä tuli olosuhteet, maalarin ja välineet huomioiden. Kompura 70-luvulta, maalari 60-luvulta ja ruiskukin toinen biltemasta 80-luvulta ja parempi 90-luvun alusta. Se parempi ruiskukin tais olla reilun satasen markoissa hinnaltaan. Ainut mikä jäi korpeamaan niin olis sitä joustoa pitäny olla maalin mukana ku vähän liian helposti hiekkasuihku iski pintaa rikki. Ryppymassa olis pitäny vetää tietty mutta kun pinta onnistu niin ei huvittanu peittää. Olis pitäny. Myin sitte pois muista syistä ja näin sen vuosi sitten. Näytti hienommalta kuin myydessä ja silloinkin ostivat sen käytännössä näköhavainnon perusteella eivätkä ajaneet kuin muutama sata metriä.
     

Kerro tästä muillekin!