"aiva hyvät" patentit yms. viritelmät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja firebreather, 22.9.2004.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

  2. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Lasi, Kuulemma on etanlin kestävää materiaalia. e85 ollu leikkurin polttoaineena jo useamman vuoden.
     
    Muokattu: 10.8.2019
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Millä teit reiän pohjaan?
     
  4. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Suurinpiirtein noin. eli veetä jäähdyttämään ja 2mm karpiiri jyrsinterä demeliin ja sillä alku reikä ja timatti viilalla suurennus sopivaksi.
     
    harrastaja ja mikkis83 tykkäävät tästä.
  6. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Tuli tehtyä kardaanin lyhennys kotikonstein.
    Hitsauspöytään yks pultti hepata kiinni, siihen kardaanin kannatinlaakeri. Tönäistä kardaani sen reikään ja kääntää toinen pää kohti ruuvipenkin ruuvinpäätä jonka päädyssä upotus jota kohti kardaanin vastaava keskitys upotus, noiden väliin laakerikuula ja kiristää ruuvipenkin kammesta pyörittäen kardaani tiukalle.
    Tossa vaiheessa hyvä vaikka heittokellolla vilkaista suoruus kardaania pyöritellen.
    Rälläkkä käteen ja kohti päätyklunssin hitsisaumaa kardaanissa pöytään rälläkkää tukien. Leikatessa/hiottaessa hitsisaumaa antaa kardaanin pyöriä laakerin ja haulin varassa välillä rukkasella jarruttaen, ottaa muuten villisti kiekkoja eikä tule muuta kuin laikkapölyä. Tehdä samalla jo tulevaan katkaistavaan putken kohtaan lähes poikki leikkaus ja lopulta katkaistakin se.
    Tarpeeks "koneistettua" ottaa kardaani irti ja kolauttaa pääty putkesta irti.
    Painasta lyhennetty kardaaniputki päätyholkkiinsa. Siirtää kannatinlaakerin paikkaa tarvittaessa hitsauspöydässä ja laittaa kardaani taas sen ja kuulan väliin. Pyöritellä, mittailla suoruutta ja heppailla, lopulta vetää sauma ympäri putken. Tarkastaa kardaanin suoruus ja viedä tasapainoitettavaksi tarvittaessa.

    Itsellä meni puolituntinen kardaanin irtoputkea muokatessa ja kaikki vaan johtui siitä kun kukaan sorvin omistaja lähipiirissä ei tuota tuntunut saavan tehtyä. Kaikki hitto joutuu ite tekemään kiireessä.
     
    eilhik, Jussi289, Nikuzai ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Mää oon hitsannu kardaanit autossa paikoillaan, mutta tuo kikka kuulostaa kyllä mukavemmalta tavalta. Millähän kannatinlaakerittoman kardaanin toisen pään sais kiinni?
     
  8. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    No otat hieman kardaania pidemmän neliöputken vaikka kokona 100x100 2mm tms. , sen lisäksi pätkän tuon päällä sopivasti liukuvaa neliöputkea. Pultin esim. M20 mutterin kera, noita ja rautaa apuna käyttäen teet bigsize kokoisen säädettävän ruuvipuristimen vastaavalla periaatteella, joiden kiinnityspäissä vaikka pienet upotukset laakerikuulille.
    Siinä sinulla säädettävä kardaani sorvi, eikun rälläkkä soimaan.
     
    Muokattu: 30.12.2019
  9. Catrik

    Catrik 3rd gear

    Eikun niin joo, mietin tätä aluksi niin että kardaanin kummassakin päässä on ristinivel, että eihän se pysy kahden kuulan välissä kun ne nivelet taittuu... mutta ne nivelethän voi ja kannattaa ottaa pois :rolleyes: Tää kuulostaa kyllä hyvältä patenilta. Pitääpä lähtä rakentelemaan tuo uusi jakolaatikko asennusvalmiiksi niin pääsee sitten taas kardaanin rakennukseen!
     
  10. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Kerätäänkö ajankohtainen lista tee-se-itse -ilotulitteista? Tulivoimaansa nähden helppotekoisimmat voi harkinnan mukaan jättää pois alaikäisten suojelemiseksi...

    Tällaisia juttuja tuli räjäyteltyä kouluaikoina, uutena vuotena ja muutenkin:
    -pattereita ja sytkäreitä poltettiin nuotiossa, joskus posahti ja joskus vain suhahti
    -tyhjiä kilikalikannuja nuotiossa (ja sitten kun yksi kannu lensi katon yli naapurin pihaan ja toinen ei ollutkaan tyhjä vaan roiskaisi maalisisältönsä seinään, siirrettiin nuotio ja panokset peltiämpäristä tehtyyn kaminaan)
    -Kaupasta ostettuja pommeja viriteltiin kiertämällä niiden ympäri paksulti teippiä, jolloin äänestä tuli kovempi
    -Ulkotuliin laitettiin puukeppejä yms. että steariini paloi koko pinnaltaan, (ns. allaspalo), sitten heitettiin siihen lunta tai vettä, tuli toistametrisiä lieskoja. Kun steariini alkoi loppua, jatkoksi kaadettiin jäteöljyä joka sekin roihahti hyvin ja päästi vielä komeat savut
     
  11. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Vanhoja autonrenkaita kun polttaa siitä saa myös aika komeet savut! Tai sitten imeyttää mineraaliöljyä rätteihin ja polttaa niitä.
     
  12. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Joskus penskana tuli happea ja asetyleeniä laitettua milloin mihinkin kanisteriin ja puolen metrin paperi sytytyslangaksi, samppanja pullo oli varmaan kovimpia jytkyjä kun vaan aavistuksen laittoi asikkaa.
    Ihme ettei henki lähtenyt, mutta kuulovaurion varmaan sain.

    Joskus 70-luvulla setä oli konepajalla, siellä aina kuulemma jekuttivat polttoleikkaajaa. Ulkona pitkän putken täyttivät em. seoksella ja pillimies kun tuli katkaisemaan tietämättömänä putkea keskeltä, oli kuulemma aika jytyn antanut, puhuivatko housuun paskomisesta jotain..
     
    Muokattu: 31.12.2019
    caprice305 tykkää tästä.
  13. Joni.

    Joni. 3rd gear

    rk:n valojuova pateja hyväksikatsomaansa putkeen ja bussin ikkunavasaralla perään nekin nykyään vaijerilla kiinni, ei pitäis lapsille olla helppoja hankkia ainekset
     
  14. Vermilion

    Vermilion Gearhead


    Nyt on ollu pillimiehelle ikävä jekku, varmaan sai traumoja terveisin kukkahattusetä!
     
  15. T&S

    T&S Gearhead

    Tuumainen parin kolmen metrin putki, pillillä keskeltä punaiseksi, toisesta päästä pillillä asettia ja happea sisälle, sopiva suhde löytyy kyllä kokeilemalla.
    Ei ole nykyiset kiinanpommit mitään siihen verrattuna.
    Mutta muistakaa suunnata se putki hyvin, rikkoo kyllä paikkoja jos jotain jää tielle.
     
    Sierra ja Vermilion tykkäävät tästä.
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite oon sitä mieltä et ilotulitteet pitäis myydä täysi tehoisena ja lopettaa idioottien holhous

    Jos jonneperttuli räjäyttää kätensä tykärillä irti vetäköön essoa ja käteen eriaikaan
     
    Norri, eilhik ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  17. Joni.

    Joni. 3rd gear

    Tässähän haettiin ihan selkeesti vihjeitä kuinka sais tehtyä helvetin kovaa jysähtävän pommin ilman että tarvii kaupassa käydä.. itse valokuviolla ei niin väliä.. toki vielä mahtavampaa jos ikämies räjäyttää ittensä mettässä tyhmyyttään
     
  18. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    No joku vuosihan sitten suomalainen sotamateriaalin keräilijä rälläköi auki maastosta löytämäänsä tykistökranaattia.

    Ei tarvinnut käydä kaupassa ja tuli iso jytky.
     
  19. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Siinä on helposti muutkin vaarassa. Muistan miten joskus 90-luvulla kun halvat ilotulitteet olivat juuri tulleet markkinoille eikä niillä ollut ikä- ym. rajoituksia, näki uudenvuodenyönä keskustassa aikamoisia suorituksia vaikka väkeä oli liikkeellä paljon. Ja jotkut neropatit toivat viimeiset pommit vielä kouluun ja paukuttelivat sisälläkin. Tee se itse -paukkuja tuli kehiteltyä kokeilunhalun lisäksi siksi että noita halpis-ilotulitteita möi junioriurheiluseura johon kuului koulusta muutama emäpaskiainen, enkä tietenkään halunnut tukea heidän harrastustaan mitenkään! Ja kotimaiset ilotulitteet joita myytiin muissa paikoissa, olivat liian kalliita.

    Pitkin vuotta oli sitten pienempinä jytkyinä puretuista telkkareista ym. otetut isot kondensaattorit. Niitä ladattiin akkulaturilla niin kauan että posahti. Sitten myöhemmin saatiin tietää että niissä on PCP:tä ym. myrkkyjä...
     
    Norri ja LPV tykkäävät tästä.
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kyllä tahallaan kissanpierullakin saa silmiä puhkottua


    Käytiin kattomassa ilotulitusta ja melko matalalla jysähtelivät suurin osa, kun ajoainetta ei saa olla riittävästi
    Osa hehkuista tuli palavana maahan asti, etten oikeen tiiä onko sekään turvallista
     
    eilhik tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!