mikä hengityssuodatin maalaamiseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja meitsi83, 21.7.2019.

  1. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    oon alkamassa ruiskimaan 2k epoksia ja 2k akryylia niin pitääkö kaasunaamarin suodattaa orgaanisia kaasuja vai epäorgaanisia? purkeissa ei tietenkään lue mitä aineita sisällään pitää. nyt on käytössä puolinaamari orgaanisia höyryjä vastaan ja pitäs siirtyä sisälle (pressujen alle) maalaan ettei naapureidenkin autot vaihda väriä. tosiaan oli tarkotus maalata pihalla käryjen ja pölyn takia mut maalipöly näyttää kulkevan aikas pitkälle.....
     
  2. aric-z

    aric-z Gearhead

  3. f34

    f34 Double Gearhead

  4. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Kävin hakeen tollasen 3m suodattimen kiinteillä suotimilla jossa on hiukkas ja kaasusuodatus. On tota naamakarvaa että pitäs varmaan joskus hommata kokomaski jos meinaa lisää maalailla.
     
  5. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Niin ja toi 3m on kans orgaanisille huuruille eikä suodata isosyanaatteja jota ainakin mun käsityksen mukaan joskus on käytetty automaaleissa ja kovetteissa.
     
  6. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Isosyanaatteja sisältäviä kovettajia käytetään ainakin joidenkin polyuretaani-maalien kanssa.
    Esim. Teknodur.
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitä tossa papereita tavasin, niin ABEK P3 kun lukee suodattimessa niin pitäis kaiken mitä ite saa ostettua kestää

    Muistelisin et toi P3 on vielä siitä kiva et suodattaa suurimman osan homeista


    Itellä M3;n 4255 kun en syövyttäviä aineita ruiskuttele, ainakin silloin ostaessa toi suodatti ksyleeninkin

    Mut jos kovin meinaa pölyissä tehdä, niin silloin toi ABEK1P3, niin ei pitäis olla ongelmia

    Orgaaniset kaasut ja elohopea jää silloin pois ja niitä ei tartte ku niiden kanssa pelatessa, niiden suodattimissa kun on aukioloaika rajoitus, eli sinetin irroituksesta ilmeisesti lähtee kellojuoksemaan


    Sit ennen maalailemista hommaa jostain niitä suojaimia, oulunautomaalaamo tai vastaava firma vois olla paikka josta niitä pölysuodattimia löytyy

    Ite laittanut t-paidasta bandanan suodattimen päälle jos kovin pölyisessä pitää maalailla

    Nyky puolinaamariin en enää viitti niitä pölysuodattimia hommata, mut seuraavaan ennen maalausta pitää hankkia
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Maalatessa tuo t-paita kikka voisi olla hyvä. Pitää seuraavalla kerralla kokeilla.
    Ilman sitä tuppaa maalisumu tukkia aktiivihiilisuodattimen pinnan.
     
  9. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Eilen ruiskin epoksin eikä ainakaan ihan hirveesti ruvennu pyörryttää. Laitoin sen käytönjälkeen takasin pussiin että tänään voi jatkaa pintamaalilla mutta onko tosiaan niin että suodatin on vaan kertakäyttönen eikä säily niinkun noi vaihtopatruuna mallit jotka säilytetään ilmatiiviisti. Käyttöohjeissa oli että kestää työvuoron ajan.... mites tällanen pätkätyöläinen! No kai sen käryn haistaa jos ei enää suodata.
     
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    3M 4251 toimii monta kuukautta. Ei tullut hajut läpi vielä vuodenkaan päästä eka käytöstä. Kyselin 3M edustajalta, että mistä tietää milloin vanhentunut.
    Kuulemma kun ei enää ilma tule helposti läpi tai laskee liuottimen hajun läpi.
     
  11. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Mulla oli Bilteman puolimaski käytössä liki kymmenen vuotta. Miinuksena se, että lakatessa tai akryylin kanssa puljatessa tukkeutuu helposti ja sit ei enää ilma kulje suodattimen läpi. Muuten oli mukavan tuntuinen pitää, eikä ne suodattimetkaan nyt mahdottoman kalliita olleet, vaikka niitä useampi pari vuodessa menikin.

    Vähän aikaa sit hommasin paineilmalinjaan kolmevaiheisen suodatinpatteriston ja raitisilmamaskin. Hieman vaatii käyttö totuttelua, kun onhan se huomattavasti työläämpi pukea kuin pelkkä maski. Ja paineilmaletku ei ole ihan niin hyvin "hallussa", kun se on vyössä kiinni, eikä ruiskussa. Odotan sitä hetkeä kun kaadan jonkun tellingin kun vedän letkua perässäni. Mutta on kyllä huippuvehjes muuten, ois voinu hankkia aikaisemminkin mutta ei raaskinut, kun eivät ihan ilmaisia ole. Eikä ne paineilman suodattimetkaan.

    Kokomaskia jos meinaa käyttää, niin silloin pitää olla hyvin tuulettuva tila. Mullakin on yksi käyttämätön kokomaski ja pahvilaatikollinen erilaisia suodattimia (jos joku sattuu tarviimaan...) mutta mulla kun ei tallissa ilma vaihdu käytännössä lainkaan varsinkaan kesällä, niin eihän siitä hetken kuluttua näe läpi lainkaan kun maali/lakka tarttuu pleksiin.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Paljos hintana?

    Hiekkapuhallukseen meinasin, nyt suojalasit ja puolimaski niiden kaverina sitten kasvosuoja


    Raitispöntöllä kokeilin, mutta eihän sieltä näe ulos ja se letkun retuuttaminen on hirveetä hommaa
     
  13. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eipä tuu paljon maskeja käytettyä. Paitti lakkauksessa. Ja uretaaniväreillä.
    Ehkä se näkyy mun jutuissa jo.
     
    zuinula tykkää tästä.
  14. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Joo mulla siis kans toi 4251 eikä mitään ongelmaa tänään ollu kun vetäsin akryylin pintaan. Olin senverran nössö että alkuun oli suojalasitkin käytössä mut toisella kierroksella oli pakko ottaa pois kun ei nähny enää mitään. Maalaus tilana siis 4,5x9metriä katto pressua ja seinät jotain kasvimaa harsoo että vähän happi vaihtuu ja näkee jotain :D no eihä se jälkikään mitään hyvää ollu mut tulipahan tehtyä. Katto pitää vanista vielä maalata mut se on tela hommia kun "maalaamo" on liian matala.
     
  15. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tuo näkeminen tulee tosiaan ongelmaksi kotimaalauksissa. Moldexin puolinaamari sopi ainakin minun pärstään paremmin, kuin Scottin vastaava (se meinaa vuotaa nenän vierestä), mutta maali- ja lakkasumu sumentaa näkymät, kun tarttuu rilleihin kiinni. Ympärimuovitettu autokatos oli viimeksi tilana. Seuraavalla kerralla pitää viritellä joku puhallin työntämään ilmaa sisään ja suodatin siihen.
     
  16. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Olikin Scott merkiltään, muistin väärin. Mallia Sari.

    Kuvassa näkyy koko setti. Neljä värikästä ja kuusi valkeaa suodatinta. Nettiä selailin ni Kärkkäisellä oli maski satasen, pikkusuodattimet vitosen luokkaa ja isommat parinkympin pintaan.

    Päiväyksiä en suodattimissa huomannut, mutta jos niissä on joku viimeinen käyttöpäivä niin varmasti on mennyt jo. En osaa sanoa vaikuttaako toimivuuteen.

    Eli kaupasta ostettaessa lienee joku 200 euron hintainen paketti. Saahan siitä tarjouksia esittää.

    [​IMG]
     
  17. Filth

    Filth 3rd gear

  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Mullakin on kotona tuo sama, mutta jäänyt pois käytöstä kun 3M 4255 ei haittaa näkökenttää ja on muutenkin kevyempi. Hintakin pyörii samoissa kuin nuo scottin suodatin patruunat.
     

Kerro tästä muillekin!