Ruiskua kaasarin tilalle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rotten, 10.11.2017.

  1. 2207

    2207 Gearhead

    Meillä Poncholla on päässyt kauneimmillaan johonkin 12-14ltr/100 kulutukseen, mutta kyllähän sille toki sit ruoka maittaa kun tossua näyttää. Vähän kun kiusaa bemareita motarilla ja piirtää viivat kauppareissun päätteeksi niin ei varmastikaan se 20ltr/100 riitä kulutusarvoksi. Ja näinhän sen näillä pitäisikin mennä. :cool:
    Eroa kaasariin oli se että syksyllä raskasti huohottavalla moottorilla ja kaasarilla se ryyppäsi aina sen +18/100km. Nyt pääsee nätisti cruisailemalla tienaamaan Sniperiä takaisin pienentyneen peruskulutuksen muodossa.

    Muistaako muuten kukaan kun joku jossakin täällä mainitsi että Sniperin TPS-sensori olisi sama kuin jossakin oikeassa autossa? Ajattelin että voisin talvella etsiä sen ja lämpötila-anturin valmiiksi peräluukkuun niin ei jää matkanteko kesken jos jotakin sattuu. (koputtaa puuta)
    Nettiä kun oon kollannut niin joitakin TPS:iä on näistä kuulemma mennyt.
     
  2. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Kerrankin joku puhuu totta kulutuksesta!
     
    Filth ja Rotten tykkäävät tästä.
  3. Rotten

    Rotten Gearhead

    Se on vähän, ku mie kyselin kulutuksia, itellään tankillisen keskikulutukset pikkulohkolla 20+ ja isommalla 33litr
    Kyllähän sitä pääs reilusti alle kahden kympin, ku otti jonkun pikku matkan ja ajeli 70kmh alamäkeen myötä tuulessa. Tulin siihen tulokseen et tuo miun nilkka ei toimi portaattomasti eikä ole mitenkään hellä kaasuvivustoille! :p
     
    Camino'79 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  4. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    171" moottori maantiellä ajaessa 80-100km vauhtia kulutus jotain 15l/100km
    Kaupungissa joku 25l/100km ei ei polje. Jos polkee kulutus luokkaa 30l+
     
  5. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nää on aina näitä... Yleisesti siis, ei mitenkään nyt tähän kommenttiin takertuen mutta suurin yksittäinen muuttuja kun on kuitenkin kuski.
    Tuota käppyrää säädellessä nyt on tullu tankattua aina tankki täyteen ja nollattua trippi ni tälle kesälle uskaltaisin väittää että keskikulutus on pudonnut ~18litrasta tuonne 15litraan paikkeille.
    307y+200r4+2.73:1 yhdistelmällä.

    Kovin kulutus tais olla ~22l/100km ja pienimmillään oli inan päälle 13sta. Eli sen 10l heittoa ajatko semirauhaksiin ja vaikkapa 70%matkaa versus vitullinen hoppu ja pelkkää työmatkaa kaupungin läpi. Mutta tuo ~13l/100 lukemakin oli kuitenkin sekakulutusta jossa matkaa ehkä se 70% ni ei tuo matkassa hirveitä enää syö. Ja kuten ennenkin on todettu niin mulla on melko raskas kaasujalka enkä sääli vermeitä, josta voimme päätellä että joku todella rauhallinen kuski pääsis matkassa varmaan sinne 10-11litran välille.
     
  6. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Joo, kyllä se sähköisellä rokkiorkesterilla tuohon menee tarvittaessa.
     
    LPV tykkää tästä.
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Uudenkarhealla yksilöllä 80-luvun lopussa tuli alitettua 10 litraa. Reittivalinta mäettömään maastoon ja vauhti ja pedalointi niin alas, ettei iso-D putoillut päältä. Sama auto vei piäkaupunkiseudun kiihkeässä rytmissä alun kolmattakymmentä litraa satasella. Siis sitä oikeata stop'n'go.
     
    Camino'79 ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  8. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Oman Capricen kulutuksesta ei ole mitään järkevää dataa vielä, kun ei ole tullut seurattua tarkemmin.

    Kaasarilla, TH350:llä vei jotain 15 päälle. Mutta silloin koneessa oli nokkavikaa.:confused:
    Nyt menee FASTin ruiskulla ja TH700:lla just alle 20litraa re85:sta matkassa.. Bensalla ei kulutusta ole tosiaan vielä tullut seurattua, mutta vois olla 16 luokkaa.

    350:stä on vhän nokkaa parannettu ja kansia sipistelty, eli taskuporttaus ja venttiilien/seetien muotoilua.
    Vetoja isommilla kierroksilla olis reippaasti enemmän kuin vakiossa, mutta laatikko ja piitkä perä vie menosta turhan riehakkuuden pois.:(

    ..Ja turbaanilukkoa ei ole vielä tullut kötösteltyä toimintaan.
     
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    600cfm edeli mulla
     
  10. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    No ei tuo mulla noihin lukemiin verraten enää siis kaukana ole "optimista" tänään tosin vaihdoin bensafilsun ja ilmanputsarin ni afr nousi yhden kokonaisen pykälän laihemmalle lähes kautta alueen :eek: eli odotettavissa on vielä hivenen pienempiä kulutuslukemia ;)
     
    12345678910 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!