Toyota Avensis tietäjiä ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja piiparinen, 29.9.2019.

  1. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Törkeästi lainaan ketjua. 99 Avensis 1,8 7A-FE laihaseosmoottori. 260tkm mittarissa. Meno oli tosi laiskaa ja kaasupolkimessa kuollut kohta. Vaihdoin kaasuläpänasentotunnistimen ja lambdan. Kummankin vaihto paransi menoa selvästi. Kaasun toiminta korjaantui tunnistimella ja laiskuus väheni lambdalla. Kaasuläpän putsasin sisältä samalla, siellä oli sellainen ohut öljykerros sisällä. Vielä on ongelmana nykiminen tasakaasulla n. 3000 kierroksella, lähinnä sen huomaa 4 ja 5. Auto tuntuu tasaista vauhtia ajaessa nykivän ja hitaasti kaasua lisätessä melkein kuin tukehtuisi. Jos kaasun painaa nopeasti pohjaan tasaisesta vauhdista, auto kyllä kiihtyy sen mitä se noilla tehoilla voi. Tulpat ja ilmansuodatin vaihdettu noin 20tkm sitten. Akkuakin käytin irti lambdan vaihdon yhteydessä. Onko tää vaan ominaisuus, vai onko tässä joku vielä vikana?
     
    Muokattu: 2.10.2019
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En tiiä voisko olla mappi, mutta 4afe carinassa oli suuttimet tukossa ja aiheutti nykimistä.
     
  3. Impala76

    Impala76 Gearhead

    Nuo laihaseos moottorit on vähän tuollaisia nypyttäjiä aina.. Tars päästä ajaan niin voisi todeta onko normaalia isompaa nykimistä...
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  4. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Voiko tota mappia putsata tai sen toimintaa jotenkin mitata? On vähän vieras aihe.
     
  5. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Niin mullekin yks vanhempi toyota-asentaja jutteli, ei vaan oltu silloin auton likellä niin en voinut pyytää koeajaan autoa.
     
  6. jariha

    jariha Double Gearhead

    kai tässä jo egr on? se jumittaa...
     
  7. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Onhan siinä sellainen kun nyt netistä tutkin. Taas uus vikavaihtoehto.
    EDIT: Ei siinä mitään EGR ole kun kävin ihan pellin alla kurkkimassa.
     
    Muokattu: 4.10.2019
    jariha tykkää tästä.
  8. jariha

    jariha Double Gearhead

    mulla äiteen 330tkm ajettu korolla afella nyki ja kierrokset oli mitä sattuu? edellinen vika oli kaasuläpässä, kerran vika oli lambdassa, kerran vika oli vuotavassa kaasuläpän juuritiivisteessä, kerran asentoanturissa kaasupolkimelle... yms? toi kosla vie öljyä litran 500km:n mutta aivan sama kun liikkuu ja menee leimasta...(öljyä on mennyt 250tkm jälkeen reilusti) kattia ei oo tarvinnu vaihtaa enkä enää vaiha? aattelin antaa äiteelle ooppelin jotta kurjuuden maksimointi säilyis ja myyvä korollan pois:D en sen takia että korolla huono on muttakun siihen saattaa kohta joutua laittamaan paikan helmaan?

    PS: ei kellään oo nurkissa lyhytperästä -97-02 korollaa? tarttisin takaluukkuun yhen osan?
     
  9. Turbiini

    Turbiini Gearhead


    Tulpat vaihdettu, mutta onko kärkiväli säädetty oikeaksi? Jos en väärin muista niin laihaseosmoottorissa normaalia isompi ja on todella herkkä sille.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei oo kertaakaan tarvinnut euro/japsitulppia "capata". Usassa taas parhaimmillana kaikissa heittoa jos kahdeksan rasian tilaat
     
    jariha tykkää tästä.
  11. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    Ilmamäärämittarin ja tulpat vielä tarkistan kun saan aikaiseksi. Siitä jos ei kummene, niin nykiköön sitten. Ja niin egr tässä ei olekaan vaikka netin perusteella niin luulin. Päivänvalolla kun uskaltauduin vilkaiseen pellin alle, niin ei ole ei.
     
  12. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Voi mapin putsata, samoin maf kannattaa tarkastaa.
     
    jariha tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!