Trafin laskut ja postin lakko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja nuc-64, 7.11.2019.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead


    @palontie @rb huom!
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    ^ Nainen hoitaa....:odroll:
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    hieno asennemaailma olettaa että kaikilla olisi käytössä kaikki ihme tingeltangelit saati että osaisi käyttää niitä. Tai jotain omaisia jotka sitten opastaa niiden käytössä.
     
    heh heh© ja Pertti K tykkäävät tästä.
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Pitäähän se jotakuta hävettää, kun niitä ei hävetä.
     
    Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  5. multsi

    multsi 2nd gear

    Ei nyt suoraan tähän liity, mutta mä en oikein jaksa ymmärtää näitä ihmisiä, mitkä periaattellisesti kieltäytyvät kortin tai edes maksuautomaatin käytöstä ja laskut pitää maksaa pankin tiskillä?

    Nämähän ovat olleet arkea ainakin 20-3o vuotta(tai niin pitkään kuin itse muistan), joten "eläkeläisyys" ei sinällään ole pätevä tekosyy mielestäni, koska nyt kahdeksankymppinen on ollut ehkä viisi-kuusikymppinen silloin, kun nämä ovat olleet jo arkijuttu. Jos ei silloin ole alkanut mukautumaan mailmaan muuttumiseen, niin minkäs tekee.

    Mä ymmärtäisin paremmin tilanteen, missä kuvitteellisesti tähän mennessä ei olisi ollut maksuautomaatteja/nettipankkia/korttia, ja nämä yhtäkki vain "ilmestyisivät" ja muut maksutavat poistettaisiin samalla hetkellä, niin se saattaisi laittaa sormen monen eläkeläisen suuhun, mutta kun nämä ovat tulleet hiljalleen vuosikymmenten aikana, niin maailman muuttumiseen on ollut aikaa sopeutua jo vähintään keski-ikäisestä alkaen.
     
  6. MJF

    MJF Double Gearhead

    Kesällä möin yhden auton ja varauduin sunnuntai-iltana kauppoja tehdessä että on läppäri mukana ja saadaan tehtyä omistajanvaihdos ja liikenteeseen otto samalla. Kerkesin jo tehdä luovutusilmoituksen omalta kohdalta kun noin viiskymppinen ostaja sanoi ettei hänellä ole verkkopankkitunnuksia ollenkaan :eek: Meinasi aiheuttaa ylimääräisiä liikkuja kun ei saatukaan autoa käyttöönotettua, ei siinä auttanut kuin ostajan lähteä jollain muulla kyydillä maanantaina konttorille rekisteröimään omiin nimiin. Ei näköjään tarvi olla eläkeläinenkään ettei ole pankkitunnuksia :rolleyes:
     
  7. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Niitä ei kaikki pankit myönnä heille, ketkä ovat tarpeeksi huolella raha-asiansa sotkeneet.
     
  8. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Saattaa tuntua hassulta, kun on ollut aikaa sopeutua, mutta moni esim. 50 vuotias teki aikanaan, esim parikymmentä vuotta sitten, ratkaisun ettei ala tietokonetta opettelemaan vaan hoitaa pankkiasiat ym. niin kuin tähänkin asti. Ei silloin olisi arvannut kuinka nopeasti kehitys kehittyy ja silloin normaalit asiat käyvät auttamattoman vanhanaikaisiksi. Silloin vaikutti, että palveluita tullaan tarjoamaan tulevaisuudessakin perinteisesti paperisina ja kassoilla asioiden, mutta niin vaan nämä palvelut ovat käyneet yhä vaikeammiksi löytää monilla paikkakunnilla. Kivijalkaliikkeitä/palvelupisteitä on lopetettu paljon esim. Kela, pankki, vakuutusasiat ym. ym...
     
  9. plagu

    plagu Gearhead

    Ei pidä paikkaansa:


    https://yle.fi/uutiset/3-9582408
     
  10. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Saahan sitä itseään kiusata, mutta esim. pankkitunnusten ja kortin hommaamatta jättäminen on jo kyllä nykyaikana ihan typeryyttä. :odroll:
     
    miguelo, jariha ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Riippuu kanssa ihan täysin tilanteesta.
     
    DX ja heh heh© tykkäävät tästä.
  12. kapa73

    kapa73 2nd gear

    Esim jos sulla ei ole vakitusta asuntoa niin et saa pankista mitään pankkitunnuksiakaan etkä vakuutuksia.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    tai jollei ole ikinä käyttänyt tietokonetta, tai..., tai...
     
    heh heh© tykkää tästä.
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    No jos puhutaan keski-ikäisistä tai sitä nuoremmista ihmisistä, niin kuka EI ole joutunut käyttämään tietokonetta? Edes niihin laskujen maksuihin.

    Tai sitä automaattikorttia.
     
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Suomessa elää myös muitakin kun "keski ikäisiä tai sitä nuorempia"...

    Ja tiiän myös "keski ikäisiä tai nuorempia" joilla ei ole mitään pankkitunnuksia koska syystä tai toisesta ei niitä pysty käyttämään ja syy ei ole "en jaksa".

    Et kuten sanoin, riippuu ihan täysin tilanteesta. Useemmilla on tunnukset, kaikilla ei ole.
     
    Muokattu: 10.11.2019
    DX ja heh heh© tykkäävät tästä.
  16. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Samaa mieltä, että ihan oma valinta ja asennevamma jos ei nykysysteemeihin taivu. Silloin on ihan ok et maksaa extraa aiheuttamastaan kuluerästä.
    Mun ex appiukko oli 75v kun opetteli tietsikkahommat. Faija hoitaa talousasiansa sähköisesti, on yli 80v ja jos ongelmia tulee niin me jeesataan.
    Toki on joukko perillistensä hylkäämiä vanhuksia, jotka tuskailee pankkien tiskillä, mutta se on taas niiden laiskojen perillisten ja sukulaisten vika etteivät ymmärrä auttaa.
    Valittavat yleensä siitä kun vanhukset hukkaa orastavan perinnön pankkien palvelumaksuihin. Vaihtoehtona vois alkaa vaikka jeesimään, ei oo iso homma muille kuin laiskoille.
     
    miguelo, Karpov ja 1purehell tykkäävät tästä.
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tai vanhuksia joilla ei ole perillisiä. Tai vanhuksia joilta se läheinen (mahdollisesti perillinen) kuolee joka nämä asiat on hoitanut. Tai ihmisiä jotka on jo syntyessään syystä tai toisesta sellasia etteivät kykene tietotekniikkaa omaksumaan mutta muuten pärjäävät. Tai jotain muuta.

    Jos joillekkin auton tankkausautomaatin käyttö ja itse tankkaus on ylivoimasen vaikeaa kun "mies on aina tankannut" niin miten ihmeessä oppii jotain tietokonetta käyttämään.

    Tän vuoksi mun mielestäni valtion tarttis näille ihmisille lähettämänsä "trafilaskut" sun muut tärkeet saada menemään muullakin tavalla kuin "kato netistä ohje missä sanotaan kato netistä ja maksa verkkopankista". Omistaahan ne just sitä varten 100% tollasesta kuriiri liikkeestä että toimitusvarmuus olisi turvattu...
     
    Muokattu: 11.11.2019
    DX, Nikuzai ja heh heh© tykkäävät tästä.
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Hieno ulostulo kertoa heti osaavansa nämä paremmin. Vanhusten ongelmat?

    Onhan siinä haasteensa, mutta yleensä se suurin syy on halu. En halua edes opetella.
     
    Karpov, Nikuzai ja 1purehell tykkäävät tästä.
  19. Keme

    Keme Gearhead

    Ihan samallalailla sen oppii kuin kaiken muunkin. Opettelemalla. 100% asennekysymys.
     
    Karpov, Nikuzai ja 1purehell tykkäävät tästä.
  20. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Sanoinkin siksi, että keski-ikäiset ja sitä nuoremmat, koska tiedän näitä alle 40 vuotiaita (jopa alle 30v), jotka ei halua opetella näitä "nykyajan" systeemejä, ihan vain omaa laiskuuttaan. "En mä osaa käyttää nettipankkitunnuksia", no vittu, opettele. Eihän meillä enää käytetä lennätintäkään. Vanhukset mä ymmärrän, jos ei uskalla ja kykene, mutta jos on vielä työelämässä mukana, niin pitää sen verran taipua, että saa edes omat raha-asiansa hoidettua... Ja jos ei kykene oppimaan ja taipumaan, niin sitten saa siitä ilosta maksaa extraa.
     
    Karpov, Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!