Trafin laskut ja postin lakko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja nuc-64, 7.11.2019.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    "Normaaleilla" ihmisillä olen ihan samaa mieltä. Sit on ne epänormaalit mitkä laittaa pulloja kaupassa koriin 8tuntia päivässä kun ei syystä tai toisesta osaa monimutkasempaa. Mitenkään halveksumatta silti heidän työtään. Ne on toki marginaalia mutta ei yks tai kaks ihmistä tässä maassa. Niillekkin tarttis autoverolaput kulkea ja saada asiansa hoidettua.
     
    DX ja heh heh© tykkäävät tästä.
  2. Keme

    Keme Gearhead

    Heillä on auto, jos on tarve maksaa autoverolappu. Heillä on ajokortti, jos heillä on auto. He osaavat lukea ja kirjoittaa, jos heillä on ajokortti. He pystyvät oppimaan välttäävän tietokoneen käytön, jos he osaavat lukea ja kirjoittaa. Välttävä tietokoneenkäyttöosaaminen riittää pankkipalvelujen käyttöön. Ei taaskaan mitään ongelmaa.
     
    miguelo ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  3. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Autolla ajaminen ja lukeminen on vähän eri juttu kun numeerisen tiedon käsitteleminen tai atk-logiikan opettelu...
     
    DX ja heh heh© tykkäävät tästä.
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ei se nykyaikanen pankissa maksaminen vaikeaa ole jos näkee ja osaa sisäistää lukemansa

    Menee prismaan ostaa kannettavan tietokoneen ja ees puolivillanen myyjä osaa neuvoa sen verran et kotona sen koneen saa päälle ja pääsee nettiin

    Jos siinä on ongelmia, menee liikkeeseen jossa saa asennuksen ostettua mukaan, tai todennäköisesti jos on jo pistokkeen seinään laittamisessa ongelmia, on kodin hoitaja menossa mukana

    Mut esim. s-pankissa ei ole mahdotonta maksaa laskuja jos kykenee lukemaan ja ymmärtää lukemansa


    Eli ei se periaatteessa ole kiinni ku halusta oppia

    Anoppi ei osaa maksaa laskuja verkkopankissa, mutta facebookkia osaa selata kännykällä ja tavaraa tilata verkkokaupoista, mutta vaan laskulle.
    Osaa valita toimitustavan ja täyttää ostoskorin, sekä antaa tiedot laskutukselle.
    Mutta verkkopankki on liian monimutkanen ja sitä hän ei opi käyttämään kun se on vaikeeta
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kirjastoon pääsee jos ei halua ostaa vaikka kallista 80€ tablettia laskujen maksuun ja siihen kympin prepaidia netillä.


    No nyt joku asuu siellä 500km päässä asutuksesta eikä pääse kirjastoon. No tuskin pääsee sitten helpolla pankkiin laskuja maksamaan?


    Mun lähipiirin ikäihmiset on opetelleet osa puoliväkisinkin mutta kun tajuaa sen, että se jumalauta helpottaa omaa elämää todella paljon niin kyllä kiitos. Ei tarvi mummujen ja pappojen liukkaalla horia 500€ takataskussa pitkin kyliä.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Vielä joku aika sitten olisin näin kuuttakymppiä hipovana kelvannu itekin vanhukseksi.
    Ja olen toki omat vanhukseni seurannu läheltäkin, faija halus ja oppi, mutsia ei kiinnostanu, niin ei oppinu. Nythän toki kummankaan ei enää tartte osata.
     
    heh heh© tykkää tästä.
  7. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Mun 88 vuotiaana edesmennyt faija ei oppinut koskaan tekstaria lähettämään seniorikännykällään, mutta pankkiasiat hoiti kyllä tietokoneella ja muutenkin notkui netissä päivittäin viimeiset 10 vuotta.
     
    heh heh© tykkää tästä.
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kyllähän moni ikäihminenkin ottaa kortit ja tunnukset. Sitten niille soittelee "poliisit", jotka tarvitsee ne tunnukset puhelimitse. Ja antavat, kun ymmärryskyky ei enää riitä ihan kaikkeen, vaikka osaisivatkin rahat nostaa automaatista tai jopa käyttää nettipankkia.

    Ei se nyt vain niin ole, että näiden käyttö olisi vain opettelusta kiinni. Henkkarit ja pankkineiti/toimihenkilö saisi edelleen olla vaihtoehtona, kohtuullisemmilla kuluilla. Nämä ikäihmiset on kuitenkin ehtineet jo jonkun vuosikymmenen kantaa hiekkaa pankkiin, ja siinä sivussa ehkä jonkun roposenkin.
     
    Nikuzai, kapa73 ja heh heh© tykkäävät tästä.
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Isäukko käy ärrällä maksamassa laskut käteisellä tai jotkut sen veli kyllä maksaa sen puolesta omalta tililtään atk-laitteella. Maksaa sille sitten käteisellä. Se sano että tykkää käyttää käteistä koska viranomaisia ja valtiota vituttaa kun ne ei voi selvittää rahan alkuperää. Sanoi ettei opettele ikinä käyttämään atk-laitetta taikka älypuhelinta. Muutenkin käyttää käteistä aina ja kaikessa. Kysymys lienee periaatteesta koska ihan hyvät hoksottimet sillä on vieläkin. Perinyt oon vissiin saman jääräpäisyyden kun en ole kovin pitkään älypuhelinta omistanut ja ärsyttää yli kaiken sosiaalinen media. Joskus pidin puhelinta viikon kiinni kun halusin kokeilla olenko koukussa, en ollut. Minua vituttaa teknistyneessä nykymaailmassa pinnallisuus, kasvottomuus ja oikeiden ihmisten kohtaamattomuus kanssakäymisessä sekä yleinen rappeutuminen niin fyysisesti kuin henkisellä tasolla. Isäukko lähti työelämään jo 13-vuotiaana poikana tekemään tukkikämpälle propseja aikuisten miesten kanssa samaa tahtiin. Itellä olis saattanu itku päästä aikoinaan jos olis samanikäisenä pitäny tehä sama. Kyllä ne edelliset sukupolvet ovat mahdollistaneet sen meille että myöhemmät pääsee helpommalla joten kunnioitusta, ymmärrystä ja autetaan tarvittaessa niiden laskun maksujen ja atk-laitteiden kanssa.
     
    DX, viikinki75, Dataviilaaja ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. nuc-64

    nuc-64 3rd gear

    Kesällä seurasin vanhempaa pariskuntaa. Bensaa piti saada Ladaan, mutta automaatti ei hyväksynyt kuin kortteja. Varmaan kymmenkunta minuuttia yrittivät saada bensaa, mutta eipä onnistunut. Minäkin koitin neuvoja antaa, mutta hankalaa sekin, kun ei kai sopisi kyylätä toisen tekemisiä automaatilla johon tunnusluku syötetään. Ei tätä paria voinut kyllä yrittämisen puutteesta syyttää, mutta lopputulema silti oli se, että Ladan nokka oli käännettävä kohti miehitettyä asemaa.
    Monesti myös arkuus tuntuu vaivaavan iäkkäämpää väkeä, on peloteltu kaikilla tietoturvariskeillä, niin eipä kaikki uskalla esim. tietokoneen päivitysilmoituksistakaan ok nappia klikata kun pelkäävät rahojen sillä häipyvän tililtä. Ei helppoa ole oppia luottamaan tähän nykytekniikkaan. Ja kaikilla ei tosiaankaan ole rahaa hankkia tietokoneita tms. Rupeapa siinä sitten kirjaston koneella laskuja maksamaan vielä kun on pelko persiissä jääkö tästä joku jälki koneelle ja seuraava hyökkää tililtä rahat viemään.
     
    DX ja heh heh© tykkäävät tästä.
  11. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Odotelkaas, kunhan "liikenne on palvelu" -tulee voimaan, niin sitten mummut ja vaarit saa tilailla näppärillä matkapuhelinsovelluksilla taksikyytejä kauppoihin ja sinne pankkiin, että pääsee nostamaan rahaa tiskiltä.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Se toimii jo nyt noin paitsi virallisten kankeiden tilausmenetelmien rinnalle syntyy paikallisten taksiyrittäjäin toimesta helpompia ja tarkoituksen mukaisempia tilaustapoja. Mökin mummujen ja joskus myös vaarien avustaminen tekniikalla ja taksiseteleillä säästää ihan vimmatusti yhteisiä varoja vs jos heidät joudutaan sijoittamaan laitoksiin ihan vaan sen takia, ettei voimat riitä asumiseen omassa tuvassa tai jalka nouse entiseen malliin.

    Tietokoneet ja intenetit ollaan kyllä hoidettu omille vanhuksillemme odottamatta julkista tukea... kyllä he oppivat iäkkäinäkin, kun vaan jaksaa opettaa sopivin menetelmin.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Monikohan muori oppii sen uuden ompelukone saumurin käyttämään ja langottamaan parissa tunnissa, mutta verkkopankin oppimiseen ei loppuikä riitä
     
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kangaspuiden loimittaminen on logiikalla ratkaistavissa. Ja näppäryydellä. Moniin nykyajan sovelluksiin, tietokoneella tai ilman, logiikka ei auta. Ihme pelejä.
     
    heh heh© tykkää tästä.
  15. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Eipä tuo vaadi laskun lähettäjiltä paljon, pistää sen laskun kirjekuoren sijasta pakettiin ja lähettää sen.
    Kuulemma mm DNA lähettää nyt SIM-kortin pakettina ja ohessa tulee lisäksi kahvipaketti johon se "simmi" on teipattu...

    Tietokoneet, NetPostit, verkkopankit, maksuautomaatit ovat kaikki nuoremman väen juttuja, heille helppoja, mutta ikäihmisille tuottaa vaikeuksia jo älypuhelimen käyttö pelkkään soittamiseen.
    On aivan turha uhota tietokoneen, verkkopankkien ja netin käyttämisen helppoudella, ei se ole sitä vanhemmille ihmisille...he ovat usein tottuneet saamaan sen laskun kotiin kirjeenä ja lähettämään tai viemään sen kuoressa pankin maksupalveluun.
     
    heh heh© tykkää tästä.
  16. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minäkin otan kaikki paperilaskuna mitkä vaan saa ilman lisäveloitusta. Ihan vaan vittuilessani kun kerta heidän kalliita palveluja käytän. Sitten sen paperilaskun voi laittaa seinäkalenterin väliin oikean kuukauden kohdalle. Laitappa läppäri siihen samaan paperitaskuun. Samasta syystä en käytä markettien itsepalvelukassaa. Kerran asiakaspalveluhenkilö pyysi että tules tänne niin hän avustaa. Sanoin etten varmasti tule kun teillä on niin vitun kalliit ruuat muutenkin niin saatte palvella kassalla sitten koko rahan edestä. Sitten kysyin vielä ymmärtääkö tämä työläinen että kun kaikki opetetaan itsenäiseksi niin kassahenkilöitä ei kohta enää ole ja jäätte kaikki työttömiksi.
     
    viikinki75, Dataviilaaja, Nikuzai ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. 1purehell

    1purehell Double Gearhead


    Suomi on itsepalveuyhteiskunta. Muualla maailmassa priority linjoilla on punaiset matot ja henkilökuntaa. Suomessa taas...

    [​IMG]
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Kitaran soitto on aavistuksen vaikeempaa, kuin painaa virtanapista, valita kuvake jossa lukee internet kaksoisklikata sitä.
    Kirjoittaa yläreunaan s-pankki.fi ja painaa enter.
    Sieltä lukea missä lukee kirjaudu ja painaa siitä. Katella paprusta tai muistaa tunnus ja pinkoodi.
    Kattoa paprusta e12 kuten bingossakin martta illassa ja syöttää 6 numeroa
    Lukea missä lukee uusimaksu ja painaa siitä.
    Täyttää lomakkeen tiedot kuten marttojen ompeluseuran hakemukseenkin ja lukea missä on hyväksy maksu ja painaa siitä ja kattoa paprusta c8 kohta kuten kirkon bingoillassa ja syöttää 6 numeroa kuten lotossa lauantaina

    Lopuksi kirjaudutaan ulos kuten vanhustentalon juhannus tansseista hotellista lähitiessä


    Edit:
    Ainiijjoo mummi oppi lähettämään tekstiviestejä kännykällä, kun kirjoitti paperille mistä mitäkin löytyy.
    Suurennus lasilla katteli mitä lukee tossa kohdassa ja paino napista, sit seuraava kohta jne jne
    Pari kertaa oli luntannut paprusta ja sit tajusi et nehän lukee siinä näytössä samat tekstit kun vaan lukee
     
  19. Vallu 426

    Vallu 426 3rd gear

    Joo,Nikuzai.Kun se vanhus sattuu painamaan 1 nappulan vikaan,niin silloin alkaa puhelin soida omaisilla...mitä minä nyt teen ja mistä pitää painaa.
    Tuo edes ajatus ,että vanhat ihmiset ...siis yleisesti käyttäs nettiä,on aivan täyttä paskaa,et usko itekkään.Katsokaa perkele vaikka Espanjaa...lähes kaikki maksaa käteisellä ja se ei muutu eikä tarvikaan.Suomen kohta DDR valtio haluaa lopettaa käteisen käytön,että verottaja ja muut viranomaiset näkee joka saatanan euron mistä on tullu ja ettei vaan joku ole saanut tehtyä jotain hommaa pimeenä.Vittuun kaikki pankit,eihän niistä voi nostaa rahaa eikä sinne voi viedä rahaa.Mikä on sitten pankin tarkoitus?Toimia verottajan apulaisena,mutta vain Suomessa.
    Heti kun vaan voisin,muutasin täältä ja helvetin kauas,Suomi on aivan paska maa,tappaa tällä menolla kaikki verottamalla.
    Tänään valtiovarain ministeri alkoi jo vinkua,että mitäs tehdään,kun autot kuluttaa vähän ja ihmiset ostaa sähköautoja,verotulot putoaa.
    Kai jokainen normijärjellä varustettu tajuaa,mitä tapahtuu jos kaikilla olisi sähköauto?
    Nousiskohan sähkön hinta ihan jonkin verran ja tulisko niille sähköpaskoille jonkinlainen käyttövero?NO KYLLÄ VARMAAN TULEE!
    Arvostan ihmisiä,jotka periaatteessa hoitaa kaiken rahaliikenteen käteisellä,vaikka vois muutenkin toimia.
     
    tyg, DX, Nikuzai ja 1 muu tykkäävät tästä.
  20. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Eiköhän se lestakepulien kiimassa kuolattu jäljitin + km perustuva verotus ollut just mm. tuon sähkövouhkan takia tapetilla
     
    1purehell ja Slant Sickness tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!