Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lidlin powerflexin lenkit vähän reilumpia kun esim motonetin halvimmat mtxät millä hyvin on kaikki auenneet. Toki jos valmiiksi nylppäpaskapultti/mutteri niin ei siihen auta satasen bahcokaan.


    Noita mittareiluja silti hyvä iskeä vasaralla kokoa isompiin nylppäpultteihin/muttereihin
     
    Vuppe tykkää tästä.
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Joskus tullut "kiristettyä" kiintoavaimia

    Sopivaa alasinta ja isolla lekalla hellii
    Tiukassa tilanteessa tekee 14mm avaimesta tiukan ½tuumasen, tosin siinä ei saa tuntea sääliä tai armoa lekalla lätkiessä ja sitä ei sit lyödä siihen nokalle vaan pidemmän kaaren perälle ja katottava lyönti kulma ettei leuka väänny
    Muistaakseni sisun jarrurumpua vasten joka pötkötti lattialla sitä avainta sovittelin uuteen kokoon

    Itellä yks olikohan 9mm lenkki joka lähemmäs 9,7 kymppiin ei mene ja 9 lipsuu kevyesti yli, no ei viitti valittaa ku 1.99€ makso koko "täys" sarja sisältäen pussin ja ainoot muut missä sanomista oli 15mm oli 14,9 mut maalin kuluttua jämpti 15mm ja oliko 19mm lenkki 19,2mm
    9mm en mitannu, ku cccp tönärissä pienin sisämitta on 10mm ja oli sen verran tiukka 10mm tunkea etten viittiny
    Niijjoo siihen korjaukseen, pitäis kokeilla mitä se tekee jos pillittelee lämpimäksi et kutistuuko tarpeeksi vai hitsaisko mag rannun ympärille ja jäähdyttyäänhän sen pitäis kitistyä


    Jossain oli juttua et youtubessa oli video missä koneesta tulee kiintoavaimia laatikkoon ja jossain vaiheessa koneen käyttäjä vaihtaa vaan tuumamittasen numero meistin ja samasta lootasta jatkaa avainten meistuuseen syöttämistä ja jossain vaiheessa vaihtaa valmistajan stanssin ja homma jatkuu
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Riippuu seoksesta ja karkaisusta onnistuuko takominen ja miten kuumentaminen pilaa ominaisuudet.
    Voihan avaimien aihioita ajaa noin. Hionnassa mitallistetaan tuumiin tai milleihin.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  4. kuutio

    kuutio Gearhead

    No ainakin toi Makita on toiminu mun käytössä. Akkupeli kyllä tosi kätevä kun esim. piharomuihin tarvii lisäillä joskus ilmastoa. Ja ajossa olevienkin ilmanpaineita tulee seurattua nykyään paljon paremmin. Noi lisäadapterit vaan pyöri tiellä siinä letkun päässä, noo siinähän ne kyl pysyy tallessa
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kuinka nopeesti se täyttää ja syökö paljon akkua?
     
  6. kuutio

    kuutio Gearhead

    No en oo kellottanu mutta siedettävän nopee. Aika riippuu tietty akun lähtötasosta ja sattuuko oleen 10 vai 12volt patteri kii.
    Riittää ainaki näin harrasteluhommiin
     
  7. Belve67

    Belve67 2nd gear

    No ei oo kyllä tullu työkaluja avaimia kuritettua Nikuzain tapaan, mut tulihan joskus melkeen 20v sitten sulatettuu yks facomin lenkki akun napaan. Silti se sama facomin lenkki roikkuu aina vaan tuolla naulassa siks koska se vaan vähän suli silloin aikoinaan mut ei menettänyt työkalulta vaadittavia ominaisuuksiaan.
    Mun mielestä Facom oli aikansa huippu, ne maksoi ihan oikeata rahaa mut silloin nuorena pystynyt niihin paljoakaan investoimaan.
     
    palontie ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  8. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    rullamitta. uusi aihe. :D

    mihinkäs rullamittaan te ootte tykästyneet ja miksi.

    olisi etsinnässä joku kätevän kokoinen 2-3 metrin rullamitta.

    eli taskuun sopiva sileän kapea design. ei siis sellasta jossa on niitä mustia kumisia ylimääräisiä kolhimis suojia tuomassa pulleutta.

    mahdollisimman leveä tai laadukas nauha tietenkin että pysyy ojennuksessa ja selkeät merkinnät että vanhatkin silmät näkisivät merkinnät. ehkä valkoinen väri nauhassa olisi kai plussaa keltaisen sijasta. (erottunee paremmin?)

    -samoilla spekseilla ja toiveilla voisi ostaa 5m mitankin toiselle.

    tuosta automaattilukituksesta en osaa sanoo olisiko siitä hyötyä. lukitusvivun kuitenkin pitäisi olla sellanen ettei tartte herkuleen sormivoimia ja kirurgin näppäryyttä.

    nuo halvimmat nimettömät mitat tai oliko joku magnumtomberkraft jne halpakaupan omilla nimillään myymiä mittoja.. niiden kestävyys on aika heikoksi todettu.. vähän unohtuu vesisateeseen.. vedetään kerrankin liian pitkäksi.. astutaan päälle.. päästetään kelautumaan omin voimin.. parikymmentä käyttökertaa/päivää ja ovat oikeastaan jo entisiä. rätisee, jumittaa ettei tule nauha ulos tai ei mee sisään, ei kelaudu kiinni auttamatta tai pitää ottaa uusiksi tai ei lukko pidä. ja pahimmillaan kaikki oireet yhdessä mitassa vuorotellen.

    mitäs niitä vaihtoehtoja on
    komelon (oli joskus se hyvä halpa mitta.)
    tajima oli parempi ja kalliimpi.
    stanley oli aikoinaan hyvä mutta aika heikkoja tuntuvat olevan nykyään.
    hultafors oli tarkka mutta vähän turhan kallis.
    bahcolla on kai kolmee sarjaa, metalli ja mustamuovinen ammattimalli, automaatti lukitus malli joka on musta-oranssi ja sitten se perus oranssi (jonka laatu ei oo oikeen vakuuttanut)
    würth käyttänee jonkun tajiman mittoja?
    ironside tai irwin taitaa kanssa olla rebrandätty joku muu, stanley?
    kuka tekee festoolin tai muiden muista työkaluista tunnettujen merkkien rullamitat?

    olin jo harkinnut ostaa samaa kokokeltaista stanleytä joita itsellä on ollut ns taskumalleina useampia vuosikymmenen ajan. niissä vaan alkaa se mitta olemaan jo letkeä. ja kun kokeilin kaupassa sellasta, uusi oli yhtä letkee.. naksahti maahan jo metrin ojennuksessa. tää on noin 25mm paksu eli siinä hyvä alkuleveys.. nuo kumisuojus mallit mitä itsellä on ja kaupoissa oon kokeillut ovat 30mm tai enemmän (on niistä suurin osa tosin jo 19mm leveellä nauhalla. tuossa keltasessa stanleyssä taisi olla 16mm tms)

    ehdotuksia?
     
  9. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Ostin puuilosta semmosen punakuorisen valkosella nauhalla olevan missä asteikot molemminpuolin nauhaa ni ainakin äkkiseltään hintaansa nähden ok (oisko ollu joku ~8-9€)
    Täytyy yrittää huomenna muistaa kattoa merkki ni osta kokeiluun, ei siinä hinnanpuoleen ainakaan korkealta putoa :)
     
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tal Tal meter on hyvä jos tekee metallihommia
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ok kiitti.
    mutta siis asteikot molemmin puolin tarkottaa että siinä alapinnassakin on asteikko vai?
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  12. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    hultafors siis.. talmeter taitaa olla niiden mitta. siinä tais olla kaikki hienoi ideoi just metallille.. oli piirrintä ja sisähalkaisijan mittaustoimintoo tms.
     
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    On kallis mutta on hyväkin.
     
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Nimenomaan :) piirrottamista ajatellen ihan näppärä ominaisuus ;)
     
    valpas tykkää tästä.
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

  16. valpas

    valpas Gearhead

  17. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mulla on ainakin yksi promaster olemassa jo. tuollanen lähes käyttämätön 8m versio. harmaa kitkapintainen ja tukevan painava. kaikin puolin tuntuu hyvältä kädessä. paitsi se ei toimi kunnolla. se ei kelaa ittekseen sisään. klonksahdellen pysähtyy 20cm välein alle metrin mitassa.. jos lähtee esim 100cm kohdasta, -19cm mittaa rullaa sisään hiljakseen ja -20cm kohdalla tärähtää kädessä ja jää siihen 80cm kohtaan, vähän nyhjäsee niin kelaa 60cm kohtaan eli noin yhden pyörähdyksen jossa taas kolahtaa, jne.. välillä jää jumiin kunnes vähän vetää ulospäin ja yrittää uudelleen. minusta sen ei pitäisi noin toimia. https://www.puuilo.fi/epages/puuilo.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014011303/Products/10084767

    käytän niin harvoin tollasta 8m mittaa ettei se mua haittaa vaikka vähän tökkii sen käyttäminen. mutta jotenkin ei vakuuta kauheesti ostamaan toista.

    tosin tuo alapuolellakin oleva mittaasteikko kylläkin kuulostaa ihan kivalta idealta. onkohan millä muilla valmistajilla samanlaisia.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Hyvä mettähommissakin
     
  19. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mulla on remington mettällä.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!