Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Bilstein 5100 on hyvä ja halpa
     
    ReDDot tykkää tästä.
  2. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Mä laitoin Rockauton kallimat Monroet ku niitä kehuttiin jenkeissä, ja oon ollu hiton tyytyväinen. Ennen vaihtoa autossa oli Rough countryn iskarit, olivat pintakovat mutta maantie vauhdissa auto käyttäytyi ku vene.
     
  3. Pertura

    Pertura Gearhead

    Mulla on 7100:t edessä, ei niistä oikein pahaa sanottavaa ole. Aivan liian jäykkien jousien takia keula on huono, mutta hyvien iskareiden vaikutuksen kyllä huomasi. Ei ne mitään ihmeitä tee, mutta tekevät kuitenkin keulasta rauhallisemman ja kun shimmaus on oikea, niin oikeiden jousien kanssa saisi miellyttävänkin.

    Turbosleeperin mainitsema 5100 on varmaankin parempi vaihtoehto käyttikseen, halvemmat ja saa yläpään tappikiinnityksellä, eli ei tartte sovitteita tai uusia torneja. 5100 on myös monotube-rakenteisia. Kaikki valkorunkoiset iskarit on enemmän tai vähemmän samoja, noi Ranchon ysitonniset säädettävinä jonkin verran eroavat. Mutta rakenne on kaikissa sama twin tube, eli melko lailla tosiaan vastaavia ovat toiminnaltaan.
     
  4. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    Illalla etin noita 7100, ei niitä oikeen ollu ramiin, paitsi Carlyltä olis saanu sarjaa siihen reiluun 1200 taalaan :D, taijan laittaa rockautolta tilaukseen nuo 5100:set, kovasti tykättyjä näköjään nuoki on.
     
  5. Ranee

    Ranee Gearhead

    [​IMG]

    Nyt on kuomu hankittu, pääsee toteuttamaan itseään taas.
    Ensin huolellinen pesu ja sitten suunnittelemaan safaritelineen tynkää niin saa työvalot takaisin kiinni.

    Pienihän tuo kakkoskoppasen vähän on, justiin pysyy laitojen päällä ettei muljahda lavalle, kiinnikkeitä vähän tehtävä myös.
     
    ReDDot ja tappokinnas tykkäävät tästä.
  6. Ranee

    Ranee Gearhead

    [​IMG][​IMG]
    Huolellisen suunnittelun jälkeen oli helppo ruveta taikomaan rautaa kiinni toisiinsa

    [​IMG][​IMG]
    Pölyn alta paljastui varsin siisti kuomu.
    Valot on kehikon päällä vaan mallina, pitkittäin reunoille tulee kaiteet kuten piirrustuksissa näkyy

    Kiitos vielä tappokintaalle kaupoista
     
    tappokinnas ja tsipi tykkäävät tästä.
  7. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead


    Laittaisin tuon umpinaisen, vaikka onkin käytetty? Fiksumman oloinen vaan mun silmään ilman noita kevennys(katkeamis)reikiä.

    Oliko se jakajapumpussa se syöttö niin että on varsinainen syöttöruuvi ja sit on se ahdonalaisen säätimen kara, jolla säädettiin sitä ahdonalaisen syöttöä? Eikö siihen sit löydy sopivaa säätöä niin että enempi modaa sitä ahdonalaisen karaa, ja jättää sen perussyötön pienemmälle, ja näin savuttelis vähemmän leimalla?
     
  8. tsipi

    tsipi Gearhead

    Eihä sitä alasyöttöä tartte sielä ihan mahottomasti olla. Ahdonalanen syöttö sit kokonaan pois pelistä leimalle. Luulis tulevan leiman paperiin?
     
  9. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Jos sain omani säädettyä k-arvoon tasan 0(nolla), niin luulis että muutkin saa leimasta läpi ku raja on 3.00.
     
  10. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Pakoputken koko vaikuttaa yllättävän paljon kans tuohon k-arvoon. Jos on vakio putki niin joutuu melko pienelle säätämään syötöt että saa läpi pakokaasutestistä. 4,5” putkesta kestää tulla melko sankasti tavaraa että edes reagoi mittari
     
  11. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Niin, mitähän varten veteolevyissä ylipäätään yleensä on reikiä, kun umpinainenkin on riittävästi joustava?

    AFC:llä on varsin rajallinen toiminta-alue VE-pumpussa, jos tehoa haluaa niin leimalle vaatii jotain vippaskonstia. Mutta kuten aiemmin totesin, niin en oo lisäteholle oikein mitään käyttöä keksinyt joten en jaksa vaivautua.
     
  12. Yamato

    Yamato 1st gear

    Oliskos kellään heittää visiota, mistä löytyisi 3 koppaseen kohtuu vaivalla sopiva 4,5" lähdöillä oleva kammiovaimennin? Saisi olla hyvin ääntä vaimentava malli. Kuorma-autoissahan niitä on, mutta jos joku osaa sanoa, missä laitteessa on sopiva niin auttaisi kummasti.

    Nyt on paikallaan joku kokistölkin kokoinen dieselin karstasta tukkeutunut absorptiovaimennin ja meteli alkaa ottaa hermoon.
     
  13. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    kaverilla on pikälavaseeen mahdutettu tuollanen:

    https://www.raskaankalustonvaraosat.fi/aanenvaimennin-sc-10430.html

    halkasija taitaa olla jotakin 300mm, ei kuulosta paljolta mutta melkonen jööti tuo on, kuulemma mahtuu kartaanin kohalle lavan alle johonki olemaan. itelle oli tarkotus tuo laittaa, tuliki sitte laitettua pystyhormi niin ei mahu tämä vaihelaatikon viereen. Tuolta Onnin autosta niitä on hyvä tutkia vaihtoehtoja muutenki, käy sitte rk -osia myyvässä liikkeessä ihmettelemässä ja mittailemassa...

    edit typo
     
    Muokattu: 4.12.2019
    Yamato tykkää tästä.
  14. Yamato

    Yamato 1st gear

    Tuo pönttö vois olla hyvä vaihtoehto eikä ole edes hinnalla pilattu. Jos se on johonkin dodgeen sopinut niin pakkohan sen on sopia tuohon minunkin laitokseen.
     
  15. ReDDot

    ReDDot 2nd gear


    Suosittelen kyllä mittaamaan ja varmistamaan ennen kuin tillaat, on kyllä isokokonen tuo pönttö, 3-sarjalaiseen kesällä just tuommosen vaihoin...

    mitat kuitin mukaan: Ø111/Ø111/297/1050MM
     
    Muokattu: 4.12.2019
    Yamato tykkää tästä.
  16. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Olikos ketkä kaikki niitä ramin vakio ajovaloja parannellu? Tossa on ne alkuperäistä vastaavat dot unpiot hb-1 polttimoilla kiinni nyt ja valoteho on lyhkäisillä hautakynttilän ja myrskylyhdyn välimaastossa. 2,5 vuotta ajellu ja alkaa vissiin näkö heikentyä ihan silmissä ku pitää vanhasta muistista ajella ku ei näje. Pitkät on pareet ku on vielä lisänä pikkunen leditanko ja isot halogeenikuupat. Ne on kai jotain ksenoneita/ledejä niihin värkkäilly taikka jotain parempia umpioita sport modelista taikka tarvike settiä?
     
  17. smgt

    smgt 3rd gear

  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

  19. Ranee

    Ranee Gearhead



    Kyllä hyvien valojen kanssa on mukava matkata
     
  20. smgt

    smgt 3rd gear

    Olipa kiinnostus mikä vaan, niin valot on ylivertaset siihen mitä muissa autoissa oon nähny. Matka ja määpäärä voi olla sama asia :D
     

Kerro tästä muillekin!