vanha Nascar motti Suomeen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja exchevelle, 12.12.2019.

  1. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    Toisessa ketjussa jo laitoin tämän videolinkin mutta avaan kuitenkin ihan uuden keskustelun. Mielenkiinnosta kysyn, että kuinkahan monta tuollaista "vanhaa" Nascar mottia Suomesta ylipäätänsä löytyy? Missähän hinnoissa tuollaiset liikkuu?

    3min kohdalla paketin avaus alkaa.

     
    GBS tykkää tästä.
  2. Valsumies

    Valsumies 3rd gear

    Ainakin Niko Määttälän drifterissä on ja olen itsekin kuolannut tuollaista moottoria. Hinta vain taitaa hieman rajoittaa, nettiselailujen perusteella muistaakseni halvimmillaan lähellä 20000 euroa tai dollaria.
     
    Selli, 3964 ja Herje tykkäävät tästä.
  3. Herje

    Herje Double Gearhead



    Hiturilla Valiantissa myös R5P7
     
    jariha tykkää tästä.
  4. GBS

    GBS 2nd gear

  5. Herje

    Herje Double Gearhead

  6. JK311

    JK311 3rd gear

    Tossa "naapurissa" pari just valmistumassa.
     
  7. Onko tuommoinen pata ihan Nascar-säädöissä vai onko sitä jotenkin jälkiviritelty?
     
  8. Herje

    Herje Double Gearhead

    Siitä ei ole tietoa. Mutta jotain matalaa 9 se tuntuu vartilla kirmaavan. :)
     
  9. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Mä oon tuonu yhden joka on Ikaalisissa mut ei ajossa. Noishan on yleensä hiton laaukkaat osat, hienoja moottoreita. Useimmiten myynnissä freaasttuina ajon jäljiltä, yhen kisan jälkeen ihan selkee lista vaihdettavista osista. Noissa on paljon eroja saman mottityypinkin sisällä, et tärkeetä olis ostaa täydellinen moottori. Yleensä ilman kaasaria. Versioita on myös useita riippuen missä käytössä moottori on ollut. Puristussuhteita, laahuri tai rullanokkia, 390 kaasarilla olleita; you name it. Määttäsen driftingmosa on Ritterin drag käyttöön muuttama, vissiin nokka eri ku alunperin jne. Kampuran takapäät on motista riippumatta joko ford tai gm. Kykäkopan kiinnitys "nascar generic", eli suoraan ei käy mikään loora. Voima-alue on kapea ja korkealla mikä tekee automaatin kanssa paketista aika haasteellisen. Se raha mitä ite motti maksaa, vaatii sit lisäkseen paljon työtä ja rahaa....
     

Kerro tästä muillekin!