LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

  1. darpen

    darpen Gearhead

    No toihan tulee just siitä epäilystä että onko kaikki kunnossa.
    Rekkarin skannaamalla saadaan verot ja muut maksut selville, mutta kuskin ja ajoneuvon rakenteellinen kunto selviää vasta kun tutkitaan tarkemmin.
    Siinä mielessä oot kyllä oikeessa että onhan tollasessa tilanteessa haaskattu aikaa.
     
  2. elkamiina

    elkamiina Gearhead

    Mielenkiinnolla odotan mitä tuo katsastusvapaus tarkoittaa käytännössä juu. Mulla on kyllä se oma mielipide, että ihan sama, onko katsastettava vai ei jos auto on kunnossa. Ei mulla ole ikinä konttorilla autoa huvin vuoksi esimerkiksi jätetty leimaamatta, kyllä siihen on aina syy ollut.

    Kyllähän tuo valitettavasti poikii sitten niitäkin liikenteeseen, joita ei voisi enään leimalle viedäkkään. Mutta niitä on siellä nytkin vaikka katsastuspakot on voimassa.

    Tuo nykyinen Lincolni mikä mulla on työnalla, oli leimattu tämän vuoden huhtikuussa. Ihmettelen nyt kyllä, että miten helvetissä? Kyllä siellä semmoisia kötöstyksiä on vastaan tullut, että ei leimaa kyllä olisi pitänyt hellitä.
    Mm. Töötin johdot oli katkaistu keskiön sisältä, pissapoika ei toiminut, ohjauksen rättinivel vaihteelta murusina ja korjattu eristysteipillä??!!, takajarrupalat repsikan puolelta pellillä ja jarrulevy paskana, ajovalojen suuntaus miten sattui, ovien laseissa kalvot, lasinpyyhkijät pysähtelee ja toimii miten sattuu, vilkut ja jarruvalot sekaisin kun vilkkukatkaisinhässäkkä ihan loppupaskana, rekisterikilvenvalot pimeänä, vasen sivumarkkeri pimeä, vaihteistoöljynjäähdyttimen putki vuoti ihan reilusti, kun siinä oli reikä, oikean puoleinen etuiskari oli ihan tyhjä öljystä, tässä ne mitä nyt juuri tuli mieleen. Leiman jälkeen oli ajettu parisataa mailia kun ostin tuon. Että hatunnosto sillekin inssille joka tuon on kehdannut päästää läpi....
     
    Muokattu: 11.12.2019
    Jussi289 tykkää tästä.
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Pissapoika jos ei toimi ollenkaan, on pelkästään yksinäänkin jo hylky, nykyään...
     
    Stang_81 ja elkamiina tykkäävät tästä.
  4. 0rs0n

    0rs0n Gearhead



    itelleni ei vaikuta vapautuuko. Samanlailla. Ajan vanhoilla romuila ne ajot.
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

  6. Siis kävikö Kuituselle todella noin? No karma sentään toimii. Oli se niin hurja ukko lausunnoissaan ja tekemättä jättämisissään että...
     
    mikaa7146, sdfsd ja 1purehell tykkäävät tästä.
  7. MudMax

    MudMax Gearhead

    Ja veneen nimihän oli tietenkin Tillfällig (tilapäinen).
    Sivuilla 4-6 muistokirjoitus: http://www.merenkavijat.fi/uploads/5/3/0/0/53001077/vk16.44_67.pdf
     
    1purehell tykkää tästä.
  8. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    Itse henk.koht. kävisin jatkossakin mielelläni kerran vuodessa konttorilla, jos sillä pysyisi hengenvaaralliset kötöstykset pois teiltä.
    Pidän autoni mielelläni tieliikenne kelpoisessa kunnossa. Pitäähän se auton turvallisena itselle(ja muille).

    Tiedän harrastajia, jotka eivät laita edes jarruja kuntoon niin kauan kuin yksikin nurkka vähän hidastaa tms... Nyt leiman puute sentään edes hiukan antaa pelotetta lähteä tienpäälle sellaisella.

    Arveluttaa myöskin tienpäällä poliisin toimesta suoritetut arviot katsastuksen tarpeesta.
    "hmm, kyllä minusta kuulostaa siltä että tässä on liian kovat äänet. Otetaan kilvet ja käyt ensitilassa katsastuksessa."
    Poliisien ammattitaito ei ehkä riitä arvioimaan näitä asioita tarpeeksi...
     
    Jussi289, mikaa7146, Gary Grand ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. tammercity

    tammercity Gearhead

    Poliisin toimista ja turhista vittuiluista tien päällä saa ja pitää laittaa asiat menemään eteenpäin.
    Poliisi ei ole Jumala, vaikka sitä kovasti yrittääkin olla.

    https://www.poliisi.fi/rikokset/sahkoinen_rikosilmoitus

    https://www.poliisi.fi/asiakaspalvelu/poliisin_toiminnasta_kanteleminen
     
  10. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Täytyy sanoa, että suuri muutos on poliisin "asiakaspalvelussa" tullut 30 vuodessa. Siis parempaan suuntaan. Ei minulla ole varsinaista kyykytys meininkiä ollut viimeisen 20 vuoden aikana ollenkaan. Joo olen sakkoja saanut, mutta niissä tilanteissa on siihen ollut aihettakin... :odroll: Jos poliisisedällä tuntuu olevan uho päällä, niin siitä pääsee helpoiten eroon kun ei provosoidu siitä ollenkaan, koska sitähän se "uhmaikäpoliisi" asiakkaaltaan odottaa/toivoo. Kannattaa olla vaan kohtelias ja hymyillä, niin poliisiltakin loppuu kiinnostus. Tuttu tekniikka kaikille niille, jotka ovat joutunut hoitamaan uhmaikäistä pikkulasta. Onneksi mielestäni tällainen käytös poliisilta on nykyään hyvin harvinaista. Enkä ole huolissani tievarsitarkastusten oikeudenmukaisuudesta. Jos auto on kunnossa, niin ei siitä turhaa katsastusasema reissua nykyään tule. 80-luvulla tämä asia oli kovin toisin.
    Mutta jos epäilet, että poliisi on tehnyt virkavirheen, niin ilman muuta kannattaa laittaa "asiakaspalvelusta" reklamaatio eteenpäin.
     
    f34 tykkää tästä.
  11. esmi

    esmi Gearhead

    Ei ole nykyään paljon virkavalta häirinnyt, korkeintaan puhallattanut kuskin ja siihen on tottunut kun baareja tulee kierrettyä, tosin ei ole pitkään aikaan sitäkään tehneet kun aina ollut kuskeilla nollat, eivätkä ne pariin vuoteen mitä oli suorat putket, sanoneet edes äänistä mitään!
     
    miguelo tykkää tästä.
  12. Seejii

    Seejii Gearhead

    Eipä kuulosta harrastajalta. Kokeile vaikka poistaa ehjien jarrujen suhteen vastakkaisesta kulmasta rengas vapaa valintaisella välineellä.
    Eiköhän roju jää siihen kunnes romu-ukko käy sen hakemassa.
     
    deeäxä tykkää tästä.
  13. leemu

    leemu Gearhead

    Poke, Pertti K, Mokaman ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Kyllähän tuokin ihan hyvä parannus on nykysysteemiin.

    Tämä:
    Myöskään O2-luokan perävaunujen määräaikaiskatsastuksesta ei luovuta, vaikka tämä vaihtoehto oli esillä ensimmäisellä lausuntokierroksella olleessa ehdotuksessa. O2-luokan perävaunut on edelleen katsastettava kahden vuoden välein.

    On minusta järjen riemuvoitto. Kyllä tuppaa perävaunut olemaan ihan hirveässä kunnossa, kun niitä tuolla tien päällä kattelee. ..tai lainaa vieraampaa kärryä.
     
    SS66, Poke, Sounderi ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ihan hyvä näin. Täys katsastamattomuus olis kyllä mennyt joiltain henkilöiltä överiksi.
     
    Turnn, Mokaman, Jussi289 ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jep, just kävin trailerin aamulla katsastamassa ja ei mulla mitenkään olis ilman katsastusta ollut tiedossa että oikea takajarru ei jarruta ollenkaan, säätöä ja iltapäivällä uudestaan jälkitarkastukseen, nyt on ajo(eikun veto-)aikaa kaksi vuotta taas (traileri muuten myytävänä, kun pitäis päivittää flad-bediin, myynti-ilmo löytyy ainakin FB:ssä)...
     
    malvasto, Gary Grand ja wilburi tykkäävät tästä.
  17. MJF

    MJF Double Gearhead

    Ei mua ole haitannut katsastuksessa käydä. Viimeksi Valianttia käyttäessä löydettiin väljä alapallo. Ilman katsastusta en varmasti olisi uskonut, muutaman vuoden vanha Moogilainen nivel... Katsastusta enemmän haittaa käyttömaksut, melkein 600 euroa tuosta farmaristakin :(
     
    jariha, belair54 ja malvasto tykkäävät tästä.
  18. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Täähän se ois. Katsastan omat romut riemusta kiljuen vaikka kolme kertaa vuodessa jos käyttöverot poistetaan.:rotfl:
     
    esmi, 1purehell, Camino'79 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. jenkkijussi

    jenkkijussi Gearhead

    Eipä tuo kerran vuodessa katsastus ole vielä päässyt rasittamaan.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Pidän erittäin epätodennäköisenä sitä, että >40 vuotiailta autoilta kiellettäisiin vapaaehtoinen katsastuksessa käynti vaikka useamman kerran vuodessa. Leimoja ei välttämättä saa, mutta kahvia kuitenkin. Itse olen käynyt konttorilla niin monta kertaa, ettei tule ikävä, vaikkei tarvitsisi enää käydä lainkaan.
     

Kerro tästä muillekin!