Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    juu tietyssä ja jossain mallikohtasessa tarkastelussa varmasti on isompiakin nousuja, iso osa tyhjiä arpoja ja sanoisin ettei kokonaisuutena ole järkeä ostaa autoa sijoitusmielessä, enemmänkin harrastemielessä ja kaikki mahdollinen voitto on sitte vaa plussaa eikä asian itse tarkoitus.
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    iso osasyy on se että esim. usa ei ole enää riippuvainen heidän öljystään, pakko tehä jotain muutakin ko vaan pumpata öljyä kun ei ole enää se instanssi joka saa päättää mihin hintaan maailmassa öljyä myydään.

    kuulin ettei siellä arabiassa ole enää edes niitä painemittarin yms. kiikaroijia kun asia on muuttunut epärelevantiksi.
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Menee jenkeissäkin vaikeaksi. EPA yrittää estää, ettei tehdasvalmisteisiin autoihin saisi tehdä enää mitään muutoksia moottoripuolelle. Edes kilpakäyttöön.
     
  4. XJR

    XJR 3rd gear

  5. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ne saavat oman EPA-hyväksyntämenettelyn! Eihän täälläkään saisi uusiin tehdä virityksiä pois lukien ne osat, jotka on malliin hyväksytetty. Amerikassa markkinaa riittää, joten kyllä noista tarvikevalmistajista löytyy ne, jotka haluavat olla ja elää busineksessaan.
     
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Ainaski B koppaset moparit o iha järettömän hintasia ollu jo tovin, huvittaa kyllä lähinnä välillä ku kattelee noita ku alle 5 numeroisella summalla saa mitään liikkuvaa edes.
     
    Bukero tykkää tästä.
  7. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Muistan kun olin vuosituhannen alussa mukana SHAL:n ja FHRA:n pyrkimyksissä lobata rakentelusäännöksiä harrastajaystävällisempään suuntaan. Tuolloin eräässä kokouksessa erään saksalaisen premium-merkin maahantuojan edustaja julisti että "XXX tekee autoistaan jo tehtaalla niin täydellisiä ettei kenelläkään ole tarvetta niitä jälkikäteen muutella" ..ilman mitään halua ymmärtää harraste- tai kilpakäytön näkökulmaa.

    Siinä missä ennen käytettiin lyömäaseena turvallisuutta niin nyt käytetään ilmastoa.
     
    Norri tykkää tästä.
  8. mcmies

    mcmies Gearhead

    Taidanpa tietää, kenestä on kyse... minäkin olen ollut siellä.:D

    Erillisiä EPA- tai CARB-hyväksyntöjä tarvikekomponenteille on ollut Amerikassakin jo pitkään olemassa. Esimerkiksi Whipplen ahdinpaketeille saa semmoisia. Ei tämä käytännössä eroa EU:n meiningistä juurikaan, EU:ssakin voi hakea päästöhyväksynnän komponenteille. Ongelma on ehkä enemmänkin siinä, että EU:ssa markkina on pienempi, jolloin hyväksynnän hinta per myyty tuote on kalliimpi.
     
  9. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    mutta mitäs tuumitte,meneekö tämä(kin)läpi taas kuten kaikki muukin ja hinnat vaan nousee

    menee vielä kunnes kansa ryhtyy radikaalimpiin toimiin , sekin päivä vielä ( toivottavasti) nähdään. Kuten aikaisemmin kirjoitin niin kansa on erittäin onnistuneesti saatu aivopestyä näihin harhaisiin maailmanparannusfantasioihin ja myös jakaantumaan eri "leireihin" . Se palvelee erinomaisesti näitä rahaa tavoittelevia tahoja joille loppupelissä on aivan sama pelastuuko ilmasto kunhan taskut täyttyy ja kansa maksaa.
     
    fordgranada tykkää tästä.
  10. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Kyllä se läpi menee. Valitettavasti. Ja 10 vuoden päästä mietitään, että kylläpä se olikin halpaa silloin kun maksoi 2€/litra. 10 vuoden päästä sitä ei saa välttämättä edes rahalla.

    Joko alkaa sähköautoksi muuttaminen kiinnostamaan?
     
  11. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Äänet voi tehdä elektronisesti ja sähkövermeet halpuu väkisinkin. F150 Fordia alkaa tulla sähköisenä, samoin kuin Hummeria. Kyllä niiden ja monen muun voimalinjoja alkaa muutaman vuoden päästä löytymään realistiseen hintaan. Eikä niiden toiminta niin avaruustiedettä ole.
     
  12. Rebel_1996

    Rebel_1996 2nd gear

    Eipä kyllä.
     
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    No oon 70-luvulla syntynyt. Se on vähän niin, että jos vaihtoehtoina on ajaa sähköautoksi muutetulla vanhalla jenkillä tai olla ajamatta kokonaan, niin kummankohan sitä valitsis? Mietitäänpä hetki...?

    Moottoreita tulee koko ajan rapakon takaa tänne puolen ja yhtä lailla niitä sähkömoottoreita voi sieltä alkaa tulemaan. Meinasinkin tuossa F150 -tapauksessa, että jos maailman eniten myytyä autoa aletaan myymään sähköisenä, niin niitä tekniikoita on lähitulevaisuudessa saatavilla helposti. Ja myös muun merkkisiä.

    Tilat on mun mielestä aika tärkeä edellytys kaikelle harrastamiselle, vaikka siellä olis vanha bensa-V8 pellin alla.

    Ja se mielipide hallitusratkaisuista ja niistä itkeminen ei muuta sitä hallituksen päätöstä kuitenkaan. Jos viherhipit päättää kieltää bensan ja dieselin myynnin 2030, niin ne tekee sen. Vaikka kuinka täällä huudettais ja voivoteltais, niin ei se päätös siitä muutu.
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Ulkokuoren saa kyllä liikkumaan sähköllä mutta monta muuta stimulanttia voi olla vaikeampi toteuttaa sähköisesti.

     
    tinareki tykkää tästä.
  15. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jostain täytyy tinkiä.
     
  16. hapa58

    hapa58 Gearhead

    Maailmalla vallitsee Ilmastomuutos paniikki. Jossain vaiheessa järki tulee ja voittaa , aletaan kieltämään asioita mitkä oikeasti saastuttaa . Harraste auto ajelu tai normi autoilu on lillukanvarsia . Kehäkolmosen sisäpuoli ja isojen kaupunkien keskustat voivat tulla ajokieltoon. Polttoaineiden myynnin loppuminen on yhtä kaukainen asia kuin Olkiluoto kolmen käymään lähteminen.
     
    fordgranada, MIAMIDRAGRACING, fishbone ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. Swinger

    Swinger Gearhead

    Samaa mieltä hapan kanssa.. Järki voittaa, toivottavasti viimmeistään seuraavien vaalien jälkeen. Aika paljon näkyy netti autossakin tota paniikkia ihmisillä, monet on myymässä ilmeisesti kaikki harraste ajoneuvot pois yhdellä kertaa. Oikeesti, Harrastetaan, ajetaan & ennen kaikkea nautitaan näistä autoista ja harrastamisesta.

    Toivon että Cocco Bill saa autonsa myytyä, lopetettua harrastuksensa ja täällä jatkuvan negatiivisen valituksen.
     
    Cortina71, SS66, 1purehell ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Jaa, -17 ja -18 ja -19 olen myynyt ajoneuvoja. Kahdesta ensimmäisestä saadut rahat käytin ok-talon fiksauksiin.
    Kolmannesta (hinta 200 e) sain rahat kolmessa erässä. Ei aiheuttanut parransängen pärinää kummallisempia juttuja. Ikä onneksi pelastaa ilmasto- yms ahdistuksilta.
     
    Zejk1 tykkää tästä.
  19. 69

    69 Gearhead

    Hemmetin hyvä fiiliis päällä jenkeist tulossa kotiin suomeen, harrasteeseen mieleisiä osia matkalaussa. Valmis syömään tyyliin kiviä seuraavat kolme kuukautta, ja vittu täälä vaan porataan elämän surkeutta.00
     
  20. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Kyllä paljon on vanhaa kalustoa tarjolla nettiautossa. Melkein 900kpl löytyy vm80 ja vanhempia henkilöautoja
     

Kerro tästä muillekin!