Hyvät pyyhkijänsulat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Karpov, 29.10.2011.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    On ollu boschia, biltemaa, kaikenmaailman kumiflätkälettä mutta mikään ei tunnu oikeen olevan hyvä edes uutena. Bilteman sulat oli hyviä vielä viime vuonna mutta tänävuonna olen kolmeen eri autoon ostanut ja jokaset menny kuukaudessa fiaskoksi.



    Mitäs porukka käyttää ja suosittelee?
     
  2. mando

    mando 3rd gear

    valeo .
     
  3. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    Tuulilasi
     
  4. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    delco sulat,ei ainakaan itsellä sen jälkeen ollut mitään ropleemia.
     
  5. dart -66

    dart -66 Gearhead

    SWF on kokeilemisen arvoinen
     
  6. Rytari

    Rytari Gearhead

    ostin joskus (v. 05-06?)rokkiautosta semmoset "winter blade" talvisulat siis... anco tai trico valmistaja ja makso varmaan 2 taalaa kpl siihen aikaan. melko sulovileenijuttu kun halvalla sain mut ne on ollu ihan älyttömän hyvät, rungon päällä joku kortsu niin eipä paljo jäitä tarvi talvellakaan käydä kopistelemassa kun putoo ihan ittekseen ja tiä kuinka kauan kestävätkään ku ne on jo toisessa (käyttö)autossa :) paikallaan blazerin mentyä purkuun
     
  7. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Bilteman se "kalvon" jättävä malli on toiminu hyvin, myös tänä vuonna ostetut.
     
  8. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    En tiedä noista talvisulista, mutta tavalliset Anco ja Trico sulat kannattaa kiertää kaukaa. Maksaa (suomessa huom!) yli 20€ setti ja aivan halppis tavaraa. Rungot on muovia ja ne ei mukaudu koskaan tuulilasin muotoon vaan hyppivät jatkuvasti lasilla ja jättävät kuvioita. Lisäksi se kiinnitystsydeemi on jo valmiiksi pakkauksesta väljä joka aiheutti itselläni juuri eilenä sen, että pyyhijä vääntyi lasilla ja irtosi varresta. Sävelsin sitten ne kumiosat Boschin runkoihin kiinni ja vaihdoin ja hyvin pyyhkii. :)
     
  9. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    mulla oli fleetsidessä ancon sulat, ja ne oli hyvät. pari vuotta oli mulla, ja luulen että on edelleenkin paikallaan. maksoi jotain 23e pari muistaakseni.

    boschit taas oli aivan paskat. vinkui, ja pomppi ja pyyhki huonosti. hajosikin alle puolessa vuodessa.
     
  10. AVRO

    AVRO Gearhead

    Henk koht suosin Championia, tämä sillä varauksella että pyyhkijöissäkin näyttää olevan se totuus että yhtä oikeaa merkkiä ei taida olla. Rangessa C toimii todella hyvin, mutta frouvan pitkäkattoisessa maatalouskoneessa ei ihan niin hyvin. Siinä pelaa parhaiten ne semmoisen rungottomat lötköt.

    Toiminnalla tarkoitan nimenomaan sitä lasilla pysymistä ja äänetöntä toimintaa. Pyritään vaihtamaan sulat kerran vuodessa kun kilsoja tulee varsinkin tohon pitkäkattoon melkoisesti.

    B***h on jätetty hyllyyn jo -90 luvulta lähtien. :wc:
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kuinkas sattuikaan, paikallislehdessä oli lauantaina tuulilasinpyyhintestin tulokset. Hyvyys tuntuu vähän riippuvan siitä mitä ominaisuuksia itse arvostaa, esim. Biltema oli siinä testissä kestävin ja Rusta kuivasi tuulilasin tehokkaimmin. Mutta mikä nyt oli mielenkiintoinen huomio on että Volvon omat pyyhkijänsulat (jotka olivat sattumoisin myös kalleimmat) jäivät viimeiseksi. Muutenkaan hinnalla ei tuntunut olevan juurikaan vaikutusta. Täällä on koko testi:
    Testfakta
    Sieltä voi sitten painottaa omien tarpeiden mukaan.
     
  12. f34

    f34 Double Gearhead

    Tekniikan maailman testissä parhaimmat SWF ja Valeo, surkeimmasta päästä olivat Boshin sulat.
     
  13. CAD54

    CAD54 3rd gear

    joo TM:testiin kannatta aina luottaa esim,vartan akku on aina
    pari pistettä parempi kuin bosch vaikka on täysin sama akku.
     
  14. f100 stepside

    f100 stepside Gearhead

    Saako Anco tyyppistä sulkakumia vielä metrikamana jostain ?
     
  15. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Motonetista ei löytynyt F-150:een muuta kuin se kaikkein halvin tarjoussulkapari. Ne oli niin huonot, että osasivat ja tajusivat korjata itsensä itsekseen pois. Jo seuraavana päivänä apparin sulka lähti "kävelemään". Siistiä, ei mennyt kadulle, vaan hytin katon yli lavalle, josta pääsikin seuraavalla stopilla sekajätteeseen. USPartsin myymät sulat ovat pyyhkineet oikein hyvin.
     
  16. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

  17. kuutio

    kuutio Gearhead

    Kahdessa autossa kokeiltu bilteman halpiksia, ei enää ikinä
     
  18. kma68

    kma68 Gearhead

    Ostin kerran Autoliten sulat ja hyvin on pyyhkinyt.;)
     
  19. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Äänestän myös Championin sulkia yksittäin ostettuina. Vielä viime vuosikymmenen alkupuolella niissä tuli iso kasa eri sovitteitakin mitkä kävi muun muassa 80 luvun Hiluxiin missä tökätään semmoinen koura pyyhkijän tikun päähän. Sai aina uuden sovitteen, niin ei mennyt sulan runko ikkunaa pitkin sovitteen väljyyden takia. Nyttemmin olen siirtynyt autoihin missä on toi koukku kiinnike jo tehtaalta. Niitä rungottomia sulkia en osta yhtään mihinkään. Oikeissa kuorma-autoissa keräävät jäätä ja jossain vaiheessa tippuu pyyhkijä johonkin tien varteen. Metallirunko kerää toki myös jäätä, mutta se kestää mielestäni paremmin kopistella pois.
     
  20. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    3kk sit ostin Passattiin rungottomat Boschin pyyhkijän sulat, kun ne ei jäädy, pyyhkii hyvin kelissä kuin kelissä yms... ja vitut, 3kk myöhemmin vetävät sellasta paskarantua ympäri lasia ettei tosi. Ikinä ole mennyt noin nopeasti sulat huonoksi. Ja kun ei ollu edes halvat...
     

Kerro tästä muillekin!