Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Jatketaan mittarilukema perseilyllä.

    Vähän ajettu Buick Electra?
    https://www.nettiauto.com/buick/electra-pa/11228037
    Ilmoituksessa lukee: 94231 KM. Huoltokirja. Tästä syystä tämä alkoi oikeasti kiinnostamaan. Mutta.... ilmoituksessa on onneksi valokuvia huoltomerkinnöistä, ja mikäli saan oikein selvää numeroista valokuvissa, sen mukaan autolla on ajettu vähintään 473000 km. Eihän puuttuva 370000km vaikuta mitenkään auton kuntoon, niin ei sitä tarvii ostajille kertoa?

    Tässä vain yksi esimerkiksi. Näitä vastaavia kilometrikusetuksia on nettiauto täynnä: Vähän ajettu Beretta. Museokatsastusikäinen ja noin vähän ajettu voisi myös olla riittävän hyväkuntoinen museotarkastukseen? Voisin ostaakin. Ilmoituksen mukaan vain 113000 KM ajettu. Arvaa onko? Ei tietenkään mitään mainintaa myynti-ilmoituksessa, että myyjällä on suuria vaikeuksia matematiikassa, eikä pysty laskemaan mittaristossa olevaa maililukemaa kilometreiksi. No on tuo sentään alle 200000 km ajettu...
    https://www.nettiauto.com/chevrolet/beretta/11270821

    Jos 1 maili olisi esim. 500 metriä, niin näitä ”epähuomiossa tehtyjä virheitä” ei tulisi myynti-ilmoituksia laatiessa kenellekään. Joka tapauksessa tuo ajettujen mailien ilmoittaminen tahallaan kilometreinä on kusettamista.
     
    Muokattu: 10.4.2020
    isalmela ja Peeaa tykkäävät tästä.
  2. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Matkamittarilukemissa ihmetyttää myös se, että kun on kyseessä vanhempi ajoneuvo, missä on vain sataantuhanteen asti näyttö, niin siitä huolimatta jotkut ilmoittavat ajomääräksi esim. 67000km, vaikka ei oo mitään hajua siitä, montako kierrosta mittari on mennyt. Itse en vastaavassa tilanteessa ilmoita mitään, jos en voi tietää mikä se oikea ajomäärä on.
     
  3. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Nettiautossa ilmoitetaan nimenomaan mittarilukema. Ajomääräähän ei myyjäkään
    välttämättä tiedä. Km/miles-kikkailu tietysti eri asia.
     
  4. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    No mutta eikö todellinen ajomäärä ole tuossa aika selvästi kerrottu huoltokirjan kuvilla? Muutenkin varsin asiallinen ilmoitus.
     
    Muokattu: 10.4.2020
  5. isalmela

    isalmela Gearhead

    No miksei sitä todellista ajomäärää ole voitu laittaa siihen ilmoitukseen? Reilusti vaan, ei se satu.
     
    cdv70 tykkää tästä.
  6. tapsah

    tapsah 2nd gear

    itse muistan tuon olleen Johnsonin & tampaxin slogani..
     
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Toi ajomäärä kertoo, että auto on kohta neljäkymmentä vuotta toiminut kuin buicki.
     
  8. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

  9. malvasto

    malvasto 3rd gear

  10. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Inlinee tykkää tästä.
  11. Diktaattori

    Diktaattori 2nd gear

    En ymmärrä mitä ihminen tekee sillä tiedolla paljonko myyjä on itse maksanu autostaan eilen tai 20v sitten. Se myy sitä tiettyy hintaan ja kenenkään ei oo onneksi pakko ostaa. Jos minä ostan joltain auton vaikka 20000e niin ei minua haittaa jos myyjä on ostanu sen 10000e jos se minun mielestä vastaa 20000e autoa.
     
    Catiska, Jokunen1, mopar72 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    juurikin näin. Kysyntä ja tarjonta määrää hinnat eikä sillä oikeestaan ole väliä onko se käytetty auto vai raakaöljy per barreli. Jos joku perii vaikka auton niin onko väärin myydä sitä 20000€ vaikka ei ole itse maksanut siitä mitään?
     
    Charger´69 ja Diktaattori tykkäävät tästä.
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    No se kateus. Eli kuten eräs säkyläläinen määritteli 90-luvulla termin satakuntalainen kateus.

    " Jos naapuri saa jossain kaupassa 15 penniä voittoa niin samantien lyödään laudat ikkunaan ja vedetään ittensä hirteen "

    Tämä siis markka-aikaan.
     
    isalmela, Charger´69 ja Diktaattori tykkäävät tästä.
  14. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Mä nyt satun tietämään sen hinnan ja mä en ymmärrä mihin tuo hinnanousu perustuu? Kysyntään ja tarjontaan? Tolla logiikalla nyt voitais nostaa paskapaperin hintaa 100% kun on kysyntää.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Selkeää uhkapeliä eli sijoittaa 4900 euroa ja toivoo saavansa 6000 euroa. Jos toimii niin tekee n. 1000 euroa tiliä. Jos ei, niin käsissä on 4900 euron edestä tuottamatonta omaisuutta (jolla tosin voi ilmeisesti ainakin ajella). Tai minkä verran on nyt sitten ikinä maksanutkaan. Noita riskisijoituksia voi vapaasti tehdä kuka vaan. Riittää että on fyffeä ja kanttia moiseen pelaamiseen.

    Henkilökohtaisesti en moiseen ryhtyisi koska A) puuttuu fyffet ja B) luonteeltani jänishousuna karsastan riskisijoittamista jos panokset ovat liian suuret suhteessa omiin käytettävissä oleviin kassavarantoihin.
     
  16. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ei kai kukaan paskanna nyt sen enempää ku ei se korona ripulia kai aiheuta? Tuo logiikka oikeestaan toteutuukin nyt hengityssuodattimien hintojen kohdalla. Paperisuodatin 6,90/kpl ja myydään 10 laatikoissa. Se paskapaperin osto on muuten oikeestaan hyvä esimerkki massahysteriasta. Suomi bideesuihkujen luvattu maa ellei asu 1900-luvun alun peruskorjaamattomassa talossa tai maakuopassa. Ettei se nyt ihan välttis edes ole. Mitä tulee alkuperäiseen aiheeseen niin autojen hinnoittelu oikeestaan kyllä on ammattimiesten hommaa. Liikkeissäkin on päin helvettiä hinnoiteltuja vaikka pitäs olla työkseen tekeviä. Että kai sitä sattuu yksityisillekin. Kyllä se selviää kun oottelee aikansa että onko hinta lepässä vai ei. Ja yleensä jostain perämettistä löytyy joku kuka ei seuraa markkinoita ja retkahtaa.
     
  17. tapsah

    tapsah 2nd gear


    miksi et ostanut sillon?? aikuinen mato hirven nappaa..
     
    Peeaa ja paja1 tykkäävät tästä.
  18. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tää jobbari ei ole edes viittiny ottaa autoa trailerilta ennenkun on pitäny muna suorana dollarinkuvat silmissä ottaa eka myyntikuva jossain levähdysalueella :rotfl: Olis nyt sen verran nähnyt vaivaa että tyhjentää paskat sisältä ja pesee löytönsä että näyttäis vähän myyvämmältä :wc:
     
    cdv70, jariha ja Inlinee tykkäävät tästä.
  19. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Ajatellaanpa tämmönen tilanne:

    - Jollakin on vaikka 20.000€ arvoinen auto
    - Tämä joku laittaa sen Nettiautoon myyntiin 10.000€
    - Se menee heti jobbarille
    - Jobbari laittaa auton myyntiin tekemättä mitään 15.000€
    - Onko tässä vaiheessa nyt se tilanne, että autoa ei kannata enää ostaa, jos 20.000€ arvoisen auton saa 15.000€? Eli onko näin, että jos siitä joku ehti hyötyä 5.000€ niin sitä ei kannata ite ostaa vaikka itekin voisi hyötyä 5.000€? Ostaa ennemmin semmosen 20.000€ auton 20.000€:lla mikä ei missään vaiheessa ole halvempana markkinoilla ollutkaan?

    Ja en ota tällä viestillä kantaa tuohon kyseiseen autoon, noin vaan yleisesti tuohon sinun kommenttiin että auto meni ja tuli myyntiin kalliimmalla.

    En tiiä, joskus tuntuu että kyllä kai tämä ihmiskunta joutaa jo kuollaki johonki koronaan, alakaa kai se olla ne viisaimmat ajat jo nähty ja kaikki menee vaan paskempaan suuntaan jatkossa :poff:
     
  20. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Osallistutaan omilla ajatuksilla tähän ny yhen kuvitteellisen tarinan verran... Suurimmalla osalla ihmisistä kun ei tota löysää rahaa nyt vaan ole ja jos jotain haluaa niin velallahan ne on hankittava. Ja sitten jos jonkin näköinen unelma auto ilmaantuu "halvalla" myyntiin, niin pakkohan sitä on paikanpäälle päästävä kattomaan, koska kyseessä on kuitenkin kaikki omat ja lainatut varallisuudet. Samaan aikaan jobbari jolla on jo ennestäänkin rahaa ostaa auton puhelimessa suoraan näkemättä. Viikon päästä auto on taas tuplahinnalla myynnissä ns. markkinahintaan, mutta hinta kuitenkin menee jo karkuun tän normi harrastajan käytännön mahdollisuuksista.

    Taino, myönnetään että toi on ihan mun oma tapaus muutaman vuoden takaa. Viikolla soitin et viikonloppuna tulisin katsomaan. Joku tarjosi puhelimessa hyväksyttävän hinnan ja oli ennen viikonloppua tulossa hakemaan, eipä siinä huonojen kuvien perusteella uskaltanut mitään peliliikkeitä tavaraa näkemättä tehä. Kyllähän se vähän harmitti, mut en siitä tännekkään tullut napisemaan, nopeat syö hitaat...
     
    cdv70, mikkis83, deeäxä ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!