"aiva hyvät" patentit yms. viritelmät

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja firebreather, 22.9.2004.

  1. karhu01

    karhu01 2nd gear

    Hydrauliliikkeissäkin on aika hyvin kaikenlaisia nippeleitä.
     
  2. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Webasto/eber maailmassa moinen kulkee "tankkiotin" nimellä.
     
  3. Catrik

    Catrik 3rd gear

    "Kuten kuvasta näkyy tässä liitintyypissä ei ole niin paljoa tiivistepintaa, että saisi tiivisteprikalla tasopinnasta tiiviiksi."

    Yritin itsekin etsiä vastaavaa joku aika sitten. Ei löydy oikein mitään kivijalkaliikkeistä. https://www.puuilo.fi/Hana-vesisaeilioeihin tuossa lähin mitä löytyi, tuo hana on ilmeisesti putkikierteellä ja liimalla kiinni eli ehkä sais karan laitettua tilalle. Oli vaan omaan käyttöön liian iso, ja liekö edes kestää bensaa.

    Sitten on nämä https://www.ikh.fi/fi/venttiili-tubeless-tr618a-pv562308 mutta joutuu tuohonkin tekemään "aivan hyvän" patentin että saa letkun kiinni.
     
  4. Hai

    Hai Double Gearhead

    Temppis tykkää tästä.
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Poraa mieleisesi kokoiseen pulttiin reikä niin ei tartte plarata nettiä eikä tilata jenkeistä jutskaa. Siihen pultin pähän tiiviste prikan alle ja sama homma mutterin puolelle niin on just sellaanen ku haluaa (sattuu tulemaan) ;)
     
  6. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Ajankohtainen patentti: auton jäähdyttimestä saa hyvän viilennyslaitteen, hanasta letkulla vesi vain valumaan läpi ja sähköflekti kiinni akkulaturiin. Eikä tule kalliiksi jos on kiinteän suuruinen vesimaksu...
     
    juko7, MJF, xarper ja 1 muu tykkäävät tästä.
  7. xarper

    xarper Gearhead

    Pitääpä kokeilla ku o kiintee vesimaksu :D
     
  8. T5

    T5 Gearhead

    Vesipumpun uusimisen jälkeen ei enää ahtimen tukiraudan yksi pultti yltänytkään kierteille.
    Ja koska kyseessä on aika pitkä pultti, ei semmoista tietenkään mistään löytynyt. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi siis tehdä oman näköinen patentti.

    Ja hyvin toimii :D
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  9. jussi79

    jussi79 1st gear

    :rolleyes:[​IMG]Etuputkessa oli 2mm leveä ja 2cm pitkä reikä. Tuntui hyvältä idealta hitsata se mutta laajeni niin siirryin suunnitelma b:hen. Peltiä, paikka massaa ja pari klemmaria. :D
     
    maverick999 ja Isamu tykkäävät tästä.
  10. Scuderia Gungko

    Scuderia Gungko 3rd gear

    Hollikka rupes työntämään toisiopuolen kurkuista bensaa valtoimenaan imusarjaan. Neulaventtiilin puhdistus oli vähän turhaa hommaa kun rengastiivisteestä näytti olevan vain vähän mustaa väriä jäljellä. Sorvasin porakoneella ja viilalla vanhasta pultista tulpan kovaan bensalinjaan ja kytkin taaempien kurkkujen vivuston irti. Eipä tarvinnut lähteä kaasari kainalossa liftaamaan täältä keskeltä ei mitään kohti kaupunkia. Birdsville engineering rulez.
     

Kerro tästä muillekin!