Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Minuuttissa löytyy Hartsan osoite. Katunäkymässä ei näy meteoriitteja eikä spoilereita, ne on vissiin jossain muualla säilössä.
     
    Muokattu: 3.7.2020
  2. budweiser

    budweiser Gearhead

    Trafin tietojen luovutuskielto voip helpottaa hiukan.
     
    Peeaa tykkää tästä.
  3. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Ei mulla oo ikinä ollu erityistä tarvetta mitään volkkareita tai muita paskalaatikoita netissä kilvet peitettynä myydä.
    Jos possun kanssa majailleen auton pelkät vakiovanteet maksaa yli 6K€ saa rosmo jo pelkästään niillä mukavasti tuohta, sen kun vaan käy sopivaan aikaan siellä parkkihallissa reilu 100m Kampin kauppakeskuksesta.
    Se saattaa tuntua jostakusta uskomattomalta, mutta joitakin autoja/auton osia ne rosmot oikeesti halajaa, eikä ne useinkaan oo jenkkejä, niitä ei pölli kuin piripäät.

    Käytit sitten kuitenkin sen minuuttis minun osoitteen selvittämiseen.
    Tottakai osoite näkyy kun mulla on enää vaan noita tavisautoja, jotka ei rosmoja kiinnosta ts. ei mitään salaamisen arvoista.
    Cyklonesta on muuten kilvet näkyvissä Nettiauton ja myös Blocketin kuvissa (eikä auto tosiaankaan edes oo ko. osoitteessa).
    Mutta terve tuloa ostattelemaan, kahvit keitän mut pullaa et saa. Auto lähtee sopivasti.
     
    Peeaa ja kimmok2014 tykkäävät tästä.
  4. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Tarficomilta ei saa ajoneuvon omistajan osoitetta vaikka rekisteritunnus olisi tiedossa, mutta myyjän nimellä ja puhelinnumerolla osoite löytyy helposti. Jos ei numeropalveluista löydy, niin maistraatista saa puhelinsoitolla osoitteen. Jos myyjä saattuu olemaan esim. joku jari virtanen, niin siinä tapauksessa voi olla arpomista että osuu oikeaan. Sitten jos ja kun auto tai ne hirmukalliit vanteet vielä on säilytyksessä muualla kuin omistajan kotiosoitteessa, niin ei ole siitäkään tiedosta apua rosmoille. Aika turha suttailla kilpiä.
     
    Muokattu: 3.7.2020
    Imusihti tykkää tästä.
  5. T5

    T5 Gearhead

    Jos se niin paljon jännittää, niin sitten varmaan kannattaa jättää se auto aina pukeille seisomaan ja ottaa ne 6k vanteet mukaan.
    Miten ne rosvot olis osannu sinne parkkihalliin mennä sen porssen kilpien perusteella?
     
  6. mjm2

    mjm2 3rd gear

  7. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Aika haluttu saa olla joku tietty automalli, että joutuu suunnitellun keikan kohteeksi.
    Taitava autovaras vie auton mennessään jos on niin päättänyt, tavalla tai toisella.
    Jos menee konttiin/osiksi ja ulos maasta niin ilman paikanninta tuskin saa enää kiinni.

    Lähinnä säilytystekninen ongelma ja vakuutukset ja hälyttimet on sitten sitä varten.
    Itse voi lisäturvana käyttää paikanninta joka hälyttää auton lähtiessä liikkeelle.

    Lähtökohtaisesti vanteita vievät nistit ja päihdeongelmaiset pummit sekä persaukiset, epärehelliset tuning-harrastajat. Kunnolliset valokuvat ainakin hankaloittavat vanteiden jälleenmyyntiä, mutta tässäkin tapauksessa vakuutusten on hyvä olla kunnossa.

    Jos säilyttää autoaan tai asuu ns. huonolla alueella on riski tietysti korkea jo ilkivallankin suhteen joten kysymys on myös riskien hallinnasta. Lukittu talli on paras suoja, mutta sellainen ei ole aina vaihtoehto.

    IS
     
    Harri S tykkää tästä.
  8. grantorino

    grantorino Gearhead

  9. teddy99

    teddy99 Gearhead

    No aika monta vitutusta ja turhaa autonhakureissua on jäänyt toteutumatta juuri sen vuoksi, että onneksi pystyy soittamaan Traficomiin ja kysymään omistajahistorian ja katsastuksissa tallennetut ajokilometrit. Myyjältä kun kysyy samat kysymykset, niin 2 omistajaa, 93tkm ajettu. On kuin uusi... Ja traficomin tietojen mukaan omistajia ollut 14, ajokilometrimäärä ollut katsastuksessa 8 vuotta sitten 330tkm.... Ja vakuutusyhtiö oli joskus lunastanut kyseisen auton... :odroll:
    Vastaavantyyppisiä tapauksia on mun kohdalle tullut viimeisen 20 vuoden aikana aika monta.... Ei minulla ole aikaa ajaa 500 km todetakseni, että jaaha... Myyjän puheet puhelimessa oli jälleen kerran paskaa. Paljon helpompaa on kysyä rekisteritunnuksen avulla mitä traficom autosta tietää. Joten oikea ostaja nimenomaan tarvii sen rekisteritunnuksen, jos on vähänkin vanhempaa, mutta keskimääräistä parempikuntoista autoa etsimässä. Juuri tuon Traficomin rekisteritunnustietopalvelun avulla olen löytynyt muutamia helmiä, jotka sitten ovatkin päätyneet omaan talliin.
     
    isalmela tykkää tästä.
  10. f34

    f34 Double Gearhead

    Pitää kyllä paljon arvostaa auton säilymistä ja olla löyhää rahaa, että laittaa tuohon 30t€.
    Kun miettii, minkälaisia autoja tuolla summalla on saatavilla.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  11. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Totta helvetissä löytää. Mutta tuohon aikaan ei mun numeroa tasan löytynyt. Mä en rupea tässä sen enempää tuonhetkistä asetelmaa avaamaan, mutta on melko turhaa ruikutusta valittaa sutatuista kilvistä jos ei ole edes aikomusta saatikka varaa kohdetta ostaa.
    Juuri näitähän ne Nettiksin ilmiantajat 99,99% ovat.
    Melkoisia velliperseostaja, jos ei autoa ostaessa pysty sitä kilpeä soittamalla selvittämään.

    Netissä viestein puljaaminen yleensä nyt vaan tarkoittaa sitä, että velliperseen pokka ei riitä soittamalla saatikka naamtuste sitä ”huutokauppakeisarin” 50% tarjousta pyyntihinnasta tekemään.
     
  12. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Liittyy kilpien suttaamiseen miten?
    Tohon aikaan baltialaiset pölli arvoautoja ja osia ihan hitokseen varsinkin eteläsuomesta.
    Toisekseen tuossa aiemmin sä puhut jostakin narsistipaskasta ja vainoharhoista varkaisiin liittyen ja väität että omistajat liioittelee riskejä ja turhaan pelkäävät varkauksia.
    Jos sulla olis pikkasen avarampi katsantokanta omaisuuteen liittyen ja niin sulta ei moisia analyysejä putoilis.

    Suurimmat kilvistävinkujat ei pääsääntöisesti ostele kyseisiä autoja. Hakevat vaan itselleen/kavereille perusteluja sille ostamatta jättämiselle tai kalliimmissa laitteissa ostokyvyttömyydelle, perusoletuksena että myyjän on pakko olla huijari, vaikka syitä on monia muitakin.
    Minuutissa esittää monta kysymystä puhelimessa jos on vielä minuuttiperusteinen liittymä.

    Sen kilven tai auton runkonumeron saa selville sillä samalla soitolla kuin sijaintiosoitteet, aikataulustasaopimiset ja muutkin tiedot, ja jos kilpeä/numeroa ei myyjältä saa, niin kannattaako edes lähteä katsomaan?
    Ei siis liity kilpien suttaamiseen millään tavalla vaan kyseessä kusetus.
     
  13. budweiser

    budweiser Gearhead

    Hmmm, tuossa myytävän auton tekniikan tietojen selvittämisessä toimi ennenvanhaan semmoinen juttu kuin myyjältä kysyminen mikäli on niin huono ilmoitus ettei siitä selkene..
    Nykyään tietysti erijuttu kun eihän sitä nyt sentään uskalla rimpauttaa myyjälle.

    Rohkenen epäillä että tietojen kalastelijoissa on sellaistakin sakkia joka tyydyttää vain pohjatonta uteliaisuuttaan vailla ostoaikeita.
     
    Harri S tykkää tästä.
  14. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Ennen olin samaa mieltä tästä soitteluhommasta ja kaikki muu viestittely oli mukamas ajanhukkaa. Enää en aliarvioi sähköpostia, tekstareita, mese tai whatafak viestejä. Olen viime vuosien aikana myynyt useammankin harrasteauton em.metodeilla. Muutamia viestien vaihtoja, osoite ja puh.numeroiden vaihto varuille ja ostaja saapunut tontille. Aina ei ole puotia tullut syystä tai toisesta, mutta samaa on tapahtunut myös puhelinkontakteissa. Mulle sopii viestittelyt ihan ok. Sekä myydessä että ostaessa. Joskus ei ole aikaa eikä haluja kuunnella puolen tunnin paskanpuhumisia ja jaaritteluja.
     
    12345678910 ja xarper tykkäävät tästä.
  15. J.J.

    J.J. Gearhead

    Eipä noista lähteistä saa mitään tietoa irti jos on sen verran valveutunut kansalainen kyseessä että on tehnyt tietojenluovutuskiellon.

    Mutta tosiaan on noita autoja viety vaikka kuinka monia noiden nettiautoilmoitusten perusteella.
    Monissa ilmoituksissa kätevästi listattu kaikki kallisarvoiset osat jne.
    Näkyy hyvässä lykyssä säilytyspaikkakin.
    Sitten vaan koppa haetaan tontille ja pistetään pilkkeeksi ja osat maailmalle, ja taas on vähän taskurahoja hetkeksi.
     
  16. grantorino

    grantorino Gearhead

    Ilmaa tuossakin hintapyynnössä on yli puolet, kuten aina käytettyjen autojen kauppiailla. Sitten yleensä vinkuvat, että pitää kauppiaankin elää...
     
  17. mjm2

    mjm2 3rd gear

    Taitaa tuon Caprin myyntiajatus olla ulkomaille. Kuten muissakin liikkeen myytävissä autoissa. Hinnat sen mukaiset.
     
  18. T5

    T5 Gearhead

    Ensin annoit ymmärtää, että kilvet suttaat ettei auton olinpaikkaa saa tietää. Sitten kävikin ilmi, että auto ei edes ole siellä paikassa, mihin ne kilven osoitetiedot vie. Eli siis loppujen lopuksi yhtäkään hyvää syytä kilvien suttaamiselle et ole kertonut. Ilmeisesti halusit olla vaan erilainen.

    Jos se susta on normaalia, että uusit ilmoituksen vain vittuillaksesi jollekin intterswebin kasvottomalle ilkeälle käyttäjälle, niin kyllä tuo jo jonkinmoista lääkitystä vaatii :rotfl:
    Ennen täällä on naureskeltu noille älyttömien pyyntihintojen laittajille. Sä vedit pohjat ja myit autoa, jota sulla ei enää edes ollut :D

    E: Ja kuitenkin seuraavassa kappaleessa sanot, että kerrot kyllä soittajalle kaikki tiedot. Mistä tiedät, kuka sulle soittaa autosta ja millä aikeilla? Tuossa sun selityksessäs on niin monta epäloogisuutta, että ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
     
    teddy99, KKOSKINEN ja xarper tykkäävät tästä.
  19. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Ei kannata tehdä kumpaakaan koska ei näiden juttujen kannata tunteisiin asti mennä.
    Kuten tuossa rautamäelle sanoin en ala tässä nyt sitä asetelmaa avaamaan, mutta kun puhutaan sijoitusautoista alkaa VIN numerolla olemaan merkitystä ja mua ei pätkääkään kiinnosta alkaa jälkikäteenkään selvittelemään sitä että niitä löytyy yhtäkkiä maailmalta samalla numerolla kaksi kappaletta, ja todistelemaan sen omani (ja ihan setelikäteisellä ostamani) alkuperäisyyttä ja laillisuutta.
    Toi Trafin systeemi on siitä paska että se näyttää myös sen VIN numeron rekkarin perusteella.
    Koski molempia autoja.
    Joko alkaa (myös fanittajille) aukeemaan?

    Edit: typot pois (ainakin osa)
     
    Muokattu: 4.7.2020
  20. Solvent

    Solvent 3rd gear

    leivonharri tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!