Rataspää, ohjelma jenkkiautoista ja suomalaisista metsälöydöistä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja raycroft, 11.5.2020.

  1. tapsah

    tapsah 2nd gear

    eiköhän tuo hoppa valokuvassa ole kuitenki abaut -28 puikki.
     
  2. raycroft

    raycroft 3rd gear

    No Buickilta tuo tottavie enemmän näyttää! Jännä kun oli valokuvaankin kirjoitettu 28 Chevrolet. Liekkö joku Chevystä haaveillut :D Tuo puskuri näyttäs löytyvän 24-vuoden Buickista? Voihan se kyllä olla että on semmonen kyläsepän tekele että kaikkea löytyy mutta kyllä enemmän tuohon Buickiin kyllä itsekkin nyt tarkemmin tutkittuna kallistun. Osaako muut sanoa? Koitan tähän kuvan liittää. https://ibb.co/6ypChp2
     
  3. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Onko foorumilaisilla tiedossa 28 Chevyn osia? muutaman tarviis.. :eek::D



     
    sepi-ukko, Desoto57, maverick999 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Buick225

    Buick225 Double Gearhead

    Jos tuo teet niin kaljan tarjoan. Huhhuh mikä projekti. Onnea.
     
    raycroft tykkää tästä.
  5. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Nyt ollaan ikäänkuin asian ytimessä kun metsälöydöistä tehdään ohjelmaa.:D
     
    12345678910 ja raycroft tykkäävät tästä.
  6. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Haaste vastaanotettu :cool: Kyllä tämä ois tarkotus ihan tehdä jossain välissä, en sitten tiedä kuinka paljon tästä loppujen lopuksi on tuota samaa autoa.. Tunnearvo on kyllä iso, ei sitä nyt ihan aina pääse kylän ensimmäistä autoa rassamaan, saatikka sitten että se on vielä isoukin entinen :D
     
    bathory, Rusty, Roponen73 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Ace66

    Ace66 3rd gear

    Onkos tietoa montako vastaavaa on Suomessa aikanaan ollut?
     
  8. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Niin moni menee sieltä mistä aita matala ja ostaa suoraan sen valmiin.... tai pientä laittoa vaativan. Monesti auto vanhuksen hylätään jos ei ole rahallista arvoa. Monelle auto on vain liikkumismuoto ei elämän tapa tai mitenkään tunteita aiheuttava. Osa vaihtaa autoa kuin kalsareita toisille se on oma kulta. Monesti on niin että ei ole rahkeita edes kunnolla pitää kunnossa kuin 1-2 autoa, mutta silti haalitaan piha täyteen kaikkea eikä oikeasti ole varaa pitää niistä huolta.
     
    raycroft tykkää tästä.
  9. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Ei koko suomen tilastoa, mutta ainakin kun kantakorttia kyselin arkistoista niin siellä tuntui Kuopion läänissä olevan muutama siltä vuodelta.
     
  10. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Näinhän se on. Helpommalla kai sitä pääsisi kun ei menis aina kaikkeen romuun ihastumaan! :rolleyes::D
     
    matti R tykkää tästä.
  11. raycroft

    raycroft 3rd gear

    37 Studebakerin konepelti ja kanttiauton osaa ois jonkun verran ylimäärästä jos jollain tarvetta?


     
    sepi-ukko, Desoto57, daavid-son ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Hienoa touhua. Alkaa olla Triangle motors-tason hommaa kun leivot noista autot kokoon!

    Todellinen ekoteko on kunnostaa vanhaa autoa! Nykyisin tuntuu että auton ekologisuutta mitataan vaan sillä mitä sieltä putkesta tulee paikallisesti ja ”paljos kuluttaa? Höhöhö!”. Kukaan ei mieti että mites se valmistaminen tai kierrätys varsinkin näissä sähkökipoissa... Ja yleensä näillä uusilla leasingpeleillä ajetaan se 3v ja uusi tilalle. Se on ekoa koska ei vie kun 4,5l/100km :D

    Tietysti se tunne rakentamisessa ja kunnostamisessa kun saa jotain omin käsin aikaan, on priceless.
     
    Muokattu: 1.7.2020
    Desoto57 ja PetteriT tykkäävät tästä.
  13. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Näinpä! Kyllä tämä on kierrätystä parhaillaan :cool: onhan tuossa aikamoinen työmaa, mutta pikkuhiljaa kun tekee niin eiköhän niistä jotain tule. Tuo 31 Chrysler ihan mukava kun on tekniikka ja rungot yms. Siihen voisi "väliaikaisen" kopan tehdä nuista huonoista kanttiauton osista ja sitten hiljalleen haalia se koko 31 kori ja vaihtaa sitten siihen rungolle. Pääsisi vähän jo ajelemaan. Tuohon 28 chevyyn täytyy lähinnä kerätä vielä tavaraa. Koneesta voisi koittaa tehdä semmosen entisöinti videon, ei tuntunut niitä liikaa tuosta koneesta löytyvän.
     
    12345678910 ja maverick999 tykkäävät tästä.
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kaikki jaksot katsottu ja lisää odotellaan.. :) Nyt kun telkkarikin on remontin takia kannettu ulos niin kaikki mitä kerkee kattomaan, on jutuubin tarjontaa.
     
    raycroft tykkää tästä.
  15. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Siinäpä taas uutta jaksoa :)


     
    sepi-ukko, Karck, Rusty ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. Karck

    Karck 3rd gear

    Hei missäs päin se jenkeistä tilattu cadi ui?

    Itse oon ostohoustu jalassa ja aion koittaa hoitaa koko auton oston jenkeistä itse, ja vanhat keskustelut täällä foorumilla on lukossa ja "outdated".

    Nopeasti googlasin niin ei oikeastaan ole edes sellaista kunnon videota "kuinka ostaa auto jenkeistä", ainakaan ilman että kaiken jenkkipäässä tekee välittäjä. Ei o puhetta oikeastaan kuinka maksaa, hoitaa title ja tilata autolle rahti suomesta.

    Hyviä videoita!
     
    raycroft tykkää tästä.
  17. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Varmaan uponnut koko laiva kun kestää.. noei, sieltä se hiljalleen tulee. Ei tietoa missä tällä hetkellä. En kyllä tiedä itsekkään että miten kaikki hoituisi itse tehtynä, mullakin tuo välittäjän kautta. Aika ongelmallista voi olla se itse tilaaminen, kaikki rahtikyytien tilaaminen satamaan jne. Voisin kuvitella että jos sikäläiselle myyjälle laitat viestiä että olet ostamassa tätä Suomesta niin myyjääkin vähän epäilyttää. Riippuu tietty onko liike vai yksityinen. Käteinen siellä aika arvossaan. Myös sen paikallisen Trafin kanssa pitäisi tosiaan se paperihomma osata tehdä. Ei kai nuo mahdottomia olisi tietysti mutta etänä voi olla hankalia hoitaa. Paikanpäällä erijuttu.
     
    Karck tykkää tästä.
  18. juko7

    juko7 Double Gearhead

    ^samaa mieltä siinä mielessä, että jos ei tuontibisnestä ala tehdä, niin yksityishenkilö ei kovin montaa autoa yleensä tuo. Kaikkihan on opeteltavissa ja selvitettävissä, mutta verrataan vaikka maalaukseen:

    Alat opetella auton maalausta. Sulla on vaikkapa ovi työn alla ja teet siihen pohjat ja vedät pinnan. Toteat, että meni perseelleen ja aloitat alusta. Menetät oven maalaukseen käytetyt materiaalit ja työajan, mutta se ovi ei ole siitä tullut huonommaksi eikä kadonnut mihinkään.

    Nyt sitten alat harjoitella auton ostamista ja logistiikan järjestämistä etänä (oletetaan nyt että olet jotenkin pystynyt arvioimaan etänä auton vastaavan myyntikuvausta):

    1) eka sudenkuoppa: myyjä myy auton, ennen kuin ulkomainen pankkisiirto tulee perille (monilla välittäjillä on myös suomalainen pankkitili, jolta rahat näkyvät saman tien). Lopputulos: auto jää saamatta, rahat kuitenkin päätyvät myyjälle

    2) toka sudenkuoppa: valitset huonon sisämaan rahtauksen ja auto vahingoittuu tai jää lojumaan jonnekin välivarastoon. Näet vahingot vasta Suomessa, eikä kukaan tietenkään myönnä aiheuttaneensa niitä. Lopputulos: saat huonomman auton kuin minkä olit hankkinut.

    3) kolmas sudenkuoppa: valitset huonon huolitsijan ja auto pakataan huonosti konttiin, tai sinulle tulee lisäkuluja bensojen tyhjentämisestä ja mitä muuta tarvitaankaan, tai talvisaikaan syyläriin ei laiteta pakkasnestettä. Lopputulos: Näet vahingot vasta Suomessa, eikä kukaan tietenkään myönnä aiheuttaneensa niitä.

    4) neljäs sudenkuoppa: rekisteröinti ja omistajanvaihdos eivät onnistu, koska ostaja on ulkomaalainen ja toisella mantereella -> et saa autoa ulos maasta

    5) viides sudenkuoppa: unohdat jonkun välitoimijan logistiikkaketjussa ja auto jää limboon ei-kenenkään-maalle, etkä tiedä mitä tapahtuu, koska auto ei ole kenenkään vastuulla.

    6) kuudes sudenkuoppa: et saa valvottua, missä auton rekisteriote kulkee -> et saa autoa ulos maasta, tai rekisteriin täällä

    7) varmaan lisääkin..

    Olen itse tuonut kolme autoa (välittäjien kautta), mutta en silti lähtisi etänä hoitamaan asiaa täältä. Säästöpotentiaali on mielestäni pieni pahimmillaan toteutuviin riskeihin verrattuna. Yritän siis sanoa, että kaikki on tehtävissä ja opittavissa, mutta jos eka kerta osoittautuisikin kantapään kautta opetteluksi, niin oppimiskustannukset ovat tämmöisessä yksityishenkilölle korkeat elleivät jopa sietämättömät. Välittäjän käyttö ei tietenkään takaa etteikö virheitä sattuisi, mutta jos hommaa on harjoiteltu jo useampi vuosi, niin todennäköisyys onnistumiselle on mielestäni suurempi kuin ekaa kertaa tyhjästä lähtiessä. Ja auto ei voi oikeastaan mitenkään parantua kuljetusprosessissa, se voi ainoastaan huonontua.

    Niijjoo eka auto mulle tuli siten, että ei ollut tuontihuolitsijaa välissä vaan hoidin ja maksoin kaikki tuontipään asiat ja maksut yksitellen: Satamamaksu. Kontin siirtomaksu. Ahtaajan purkumaksu. Laivayhtiön rahtimaksu. Tuontitullaus. Mitä niitä nyt olikaan. Niitä luukkuja missä piti käydä maksamassa ja juuri oikeassa järjestyksessä, oli ihan pirusti, ja samat jutut pitää pystyä hoitamaan ja sopimaan myös lähtevässä päässä.
     
    Muokattu: 16.7.2020
    sepi-ukko ja raycroft tykkäävät tästä.
  19. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Aika tyhjentävästi tämä selitetty. Loppujen lopuksi jos omalle ajalle laskee aikaa niin varmaankin ei hirveästi edes säästöä tule. Vielä kun se aikaero lisätään tuohon niin saisi aikalailla yöaikaan soitella niitä virastoja läpi :rolleyes: Silleen tosiaan varmaankin olisi vähän erihomma jos lentäisi paikanpäälle niin saisi selviteltyä kaikki siellä.
     
    isalmela ja juko7 tykkäävät tästä.
  20. raycroft

    raycroft 3rd gear

    Peltihommien harjoittelua tällä kertaa :rolleyes:


     
    sepi-ukko, Anza, maverick999 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!