Vanin äänieristys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja viri-viri, 13.11.2020.

  1. viri-viri

    viri-viri 3rd gear

    Dodgesta tuli purettua sisusta mätähommia varten, no kovinkaan suurena yllätyksenä ei tullut se, ettei alkuperäisistä äänieristeistä ollut kuivana yksikään...

    Nyt mietinnässä uutta äänieristettä, lattialle ja seinille ikkunoista alaspäin. Paras vaihtoehto varmaan olisi käydä tyhjentämässä autohifiliikkeen hyllyt bitumimatoista yms., mutta ei oo ihan kukkaroystävällinen ratkaisu, pelkästään lattiaan saisi menemään useita satoja euroja.

    Mites finnfoam, oisko tässä mitään ideaa? Hinnan puolesta hyvä, 20mm tavaraa 15m2 maksaa n.60e. Lattialle voisi pistää varmaan sellaisenaan ja vaikka laminaatti päälle, katsoo vaan ettei lattian pokkauksia vedä umpeen niin pääse ilma vaihtumaan? Mites tuota kannattaisi seinille asennella? Jotakin villaa kaveriksi että saa nurkatkin tiiviiksi? Vai unohdetaanko kokonaan tämä "budjettiratkaisu"?:D

    Heittäkää nyt jotain kokemuksia/ideoita!
     
  2. Bukero

    Bukero Gearhead

    finnfoam tms. uretaanieriste ei taida olla kummoinenkaan äänenvaimennus kyvyltään, onhan se varsin kevyttä tavaraa.
    olipa sitten levymuodossa tai pullosta vaahdotettua niin lämpöeristeenä mainio.
    tosin onhan uretaanivaahtoa käytetty autoteollisuudessa kauttaaikain koteloissa ym. vaikea pääsyisissä paikoissa ilmeisesti eräänlaisena "äänen kulkeutumisen tukkeena".
    ja jokainen näitä rakkineita purkanut/korjannut tietää että kosteus-uretaani-pelti yhdistelmä aiheuttaa suorastaan ...tumaisia ongelmia.
     
  3. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Kaikki umpisoluinen tavara on huonoa äänenvaimennukseen. Käy ainoastaan avointen reittien tukkimiseen, mihin sitä on jossain autoissa käytettykin. Bitumia saa myös halvempaa ei-hifimallia, oliko se nyt palakattohuovan harjalle tulevat palat missä oli paras hinta/laatusuhde äänenvaimennusbitumiksi.
     
  4. 69

    69 Gearhead

    Meillä myös Dodge vani rakenteilla. Oon ajatellut bitumimattoo laittavan, mistäköhän sais edullisesti? Motonetin palaset tulee maksaan aika tavalla. Tosiaan uretaanilevy ei oo kummonen äänieriste. Se on vähän kakspiippunen juttu, kun käsittääkseni äänieristyskyky perustuu painoon eikä sitä ylimääräistä painoo tietysti halua.
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Just kesällä liimailin Humberin lattiaan kattohuovat. Rautakaupasta koko rulla on varmaan edullisin ostos. Vaniin saa uppoamaan aika monta neliötä. Niin ja ennen kattohuovan lämmittelyä sudin koko pohjan bitumilla. Esin Biltema myy ja on riittoisaa. Tulee samalla kunnon kosteuseristys kun toi bitumi on samalla ruostesuoja. Emännän vani kun saadaan työnalle tulee sama homma. Bitumi ja kattohuopa.
    Tosta esim hintaa https://www.taloon.com/kattohuopa-technonicol-unifleks-sbs-4500-multiroof-1x7-m-musta
     
    Muokattu: 14.11.2020
    12345678910 tykkää tästä.
  6. 69

    69 Gearhead

    Tuleeko kosteus pellin ja huovan väliin?
     
  7. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Maxi Dodgeen meni 1200€ edestä hifihemmojen käyttämiä eristelevyjä. Ei tietysti kattoa myöten voinut laitttaa kun noihan painaa tonnin.

    Ei juuri vaikutusta, nämä nyt on vaan vaneja eikä mitään Cadilläkkejä, se ääni tulee sisälle....

    Tietysti jos verrataan siihen vaihtoehtoon että ei ole mitään eristystä...
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Yhden vanin lattian putsannu jossa oli pelkkää kattohuopaa kanttien yläosasta kiinni niin voin kertoa että ne kanttien pohjat oli hirveessä kunnossa. Ei oltu kuumaliimattu kiinni ja vaneeri päälle. Ihan susi systeemi. Kun maali on kunnossa niin neste bitumit päälle lattiaan ja sitten tohon kans kattohuopa lämmöllä kiinni KUNNOLLA. Se bitumi liemi on öljy pohjaista ainetta joten toimii ruostesuojana.
    Toki se ulkopuoli pitää olla kans kunnossa ettei mätäne ulkoa sisälle.
     
  9. 69

    69 Gearhead

    Mulla on hitsaukset tehtynä ja pohjat maalattu, myös alusta 2k automaalilla, ettei sitä nyt toholla voi lämmitellä.
     
  10. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Öööö Ei sitä pelliä toholla lämmitetä vaan kattohuovan bitumi. Kyllä minäkin Humberin pohjan maalasin ja silti bitumit ja kuumat huovat siihen liimasin.
     
    69 tykkää tästä.
  11. spike

    spike Gearhead

Kerro tästä muillekin!