Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Hehhehhee....juuri tuollaisia nilviäisiä Suomi tarvitseekin , Olisi voinut ison rytinänkin lopputulos olla vielä huonompi kun ajattelee että korpisoturilla olisi tärkeällä hetkellä rintsikan olkain valahtanut,,,,,voi eiiii, nyt tilanne seis että korjaan asuani....
     
    dart -66 tykkää tästä.
  2. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Vuosikymmenten ajan osa nuorisosta on mennyt vallitsevan muodin mukana, koska kaveritkin tekee niin. Esimerkkinä pakko sanoa, että 1980-luvun puolivälissä joillain nuorilla miehillä oli tarve hankkia vanha jenkkiauto, vaikka niitä ei edes kiinnostanut yhtään autot. Mutta kun se oli silloin muotia omistaa sellainen. Olit muiden silmissä niin cool! No, nyt 2020 luvulla muotisuuntaus on vähän toinen.... Meidän vanhan liiton autoharrastajien harmiksi... Nykynuoria aivopestään tällä ilmastovouhotuksella ja se on greenpeacellekin hyvä business. Osa nuorisosta, jolla ei oma ajattelukyky vielä toimi, menee muodin mukana pride paraateihin ja vihreiden ilmastopippaloihin kun se on nyt niin cool! Samalla kyseenalaistetaan nuorten miesten normaali seksuaalinen suuntaus, koska vihreiden suuri johtajakin on ihan aito homoseksuaali. Siispä uskon, että yhtälailla kun jotkut 1980-luvulla nuorista osti jenkkiauton, vaikkei oikeasti edes halunnut sellaista, niin 2020 luvulla osa nuorista pojista kokee että pitää olla homoseksuaali kun se on niin cool. Ja kokeillaan ottaa kaverilta suihin vaikka ei haluaisikaan ja video on tästä otettava siksi koska saadaan jakaa sosiaalissa mediassa. Onhan se tärkeä saada näytetyksi kavereille että minäkin olen cool.
     
  3. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mä oon itsekseni miettinyt, että kun täälläkin niin kovasti jotkut räksyttää Perussuomalaisten olevan perseestä ja vedotaan aina johonkin Hakkaraiseen ja Huhtasaareen, että "kattokaa, tuollaisia ne on" No, mitäs vaihtoehdoksi, kun on se yksi arvokas ääni käytettävänä kussakin vaaleissa?

    Mä olen äänestänyt Kokoomusta (mm. kerran ääni meni poliisille, joka vaikutti asialliselta, mutta kärysi lahjonnan yrittämisestä, eikä muutenkaan paljon itsestään ääntä pitänyt, kun oli hallituksessa)

    Keskustaa (yksi ääni meni tuntemalleni miehelle, joka päätyi otsikoihin silloisten eduskunnan ahdistelusyytteiden takia, mutta sai myöhemmin vapauttavan päätöksen.Toki jälkikäteen on paljastunut mm. avustajan palkkaamiseen käytettyjen rahojen ohjaamista omalle tukiyhdistykselle)

    Eli ei paljon noidenkaan puolueiden ehdokaat ole loistaneet. :rolleyes: Nyt viimeksi annoin (ensimmäistä kertaa) ääneni Perussuomalaiselle nuorelle naiselle, joka on hoitanut asioita ilmeisen hyvin. Ei ole ainakaan päätynyt otsikoihin missään negatiivisessa mielessä.

    Aiheeseen liittyen; Kokoomus on ollut hallituksessa viime vuosikymmenet, eikä ole saanut autoveroa pois, eikä kyllä mitään muutakaan sen hyväksi tehtyä. Veroja on kyllä tullut lisää.
    Sama juttu Keskustan kanssa. Toki jotain pieniä helpotuksia on tullut, mm. noi ikkunoiden sekä valojen vaihdot jäi pois uudemmista tuontiautoista. Verohelpotukset on tulleet pääasiassa EU:n pakottamana.

    Niin, ja se oli SMP:n liikenneministeri Pekka Vennamo joka aikoinaan poisti yli 25 vuotta vanhoilta tuontiautoilta silloisen älyttömän 140%:n autoveron. Ei ollut kepulaisista ja kokoomuslaisista siihen. Pidän tuota Vennamon aikaansaamaa veromuutosta erittäin tärkeänä Suomalaiselle jenkkiautokulttuurille. ;)

    Pekka Vennamo: II valtiovarainministeri 1983–1987, Liikenneministeri 1987–1989

    Vasemmistopuolueita en äänestä omista ideologisista ja terveydellisistä syistä.
     
    Muokattu: 16.1.2021
    jpalvima, faikku66, Swinger ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    https://www.hs.fi/nyt/art-2000002743618.html

    :D

    Pahoittelen, tää on maksumuurin takana, vaan tuskin haittaa?

    "
    Muoviset leluponit on vaikea yhdistää aikuisiin miehiin. Suloisia ponihahmoja fanittavat miehet kutsuvat itseään bronyiksi, joka tulee sanoista bro eli veli ja pony.

    Ilmiö rantautui Suomeen kunnolla pari vuotta sitten. Suurin osa bronyista on 15-30-vuotiaita miehiä. Naisfanejakin on, mutta he ovat selvässä vähemmistössä.

    Crystal Fairissa vieraileva porukka on outo sekoitus: aikuiset miehet tavallisissa asuissa pehmoponit kainaloissa, aikuiset miehet poniasuissa, kourallinen kouluikäisiä tyttöjä poniasuissa ja pari eksynyttä lapsiperhettä, jotka eivät taida olla ollenkaan tietoisia brony-ilmiöstä.

    Ainakaan vielä, sillä ponittamiseen jää helposti koukkuun. Se on kuin huume, monet bronyt kertovat: ensin kokeillaan jotain mietoa, kuten ponimusiikkivideota. Sen jälkeen katsotaan sarjan kaikki tuotantokaudet putkeen, ja pian reissataankin pinkissä ponipuvussa ympäri Eurooppaa tapaamaan muita poneihin hurahtaneita."
     
  5. Zejk1

    Zejk1 3rd gear

    Voe helevata ! Oksu pyrkii poskeen ! Voisin kyllä otaksua että tuollaisten tapahtumien parkkipaikalta ei löydy yhtään v8 moottorista kulkinetta tai v2 motskaria....taitaa pelkkiä hybridi tai sähkövempeleitä olla vaan...tosin persaukisimmat tulee jopoilla....
     
  6. teddy99

    teddy99 Gearhead

  7. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mitä asioita se on oppositiossa hoitanut?
    Rinnakkaisstandardien hyväksyntä on ISO etu jenkkiautoilulle , rekisteröinti kustannukset pieneni tuhansilla euroilla.
    Berner ( kesk) esitti myös autoveron nollaamista ja verotuksen muuttamista auton käyttöön pohjautuvaksi mutta niin persut kuin kokoomus torppas hankkeen
     
  8. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Olispa vaan Perussuomaliset hallituksessa, niin nämä watun viher-kommarit ei pääsisi tekemään näin helposti tuhojaan, eikä oltaisi tässä tilanteessa.
    Ainoa järkevä puolue joka haluaa rupusakin pois täältä ja Suomen taas Suomeksi :odcool:

    Ensin meni itsenäisyys kun piti liittyä watun Euvostoliittoon, sitten vietiin rahakin (markka) ja nyt yritetään tuhota loppukin mitä tästä maasta on jäljellä.
    Korpeaa todella pahasti etenkin sodassa tätä maata puolustaneiden veteraanien puolesta.
    Onneksi monta heistä ei ole enää näkemässä kun tämä nykyinen "hallitus" tuhoaa tämän maan, jonka puolesta he taistelivat :odrealmad:

    Seuraavissa vaaleissa ääneni menee taas Perussuomalaisille, ei missään nimessä kommareilla tai vihreälle roskasakille.
     
    faikku66, Poni -69, Z(etor)71 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. Swinger

    Swinger Gearhead

    eli sinun mielestä Berner hoiti hommansa hyvin?
    Bernerhän ajoi tosissaan käyttöön pohjautuvaa verotusta ja kaikkien olisi pitänyt ottaa autoon paikannukseen perustuva laite, sekö olisi ollut hyvä?

    Joo uusien autojen hinnat olisi tullut alaspäin mutta edelleen ne ketkä ei pysty / halua ostaa sitä uutta autoa olisi maksanut sitten tämänkin veron poiston!
     
    dart -66 tykkää tästä.
  10. pantera

    pantera Double Gearhead

    Berner oli paras liikenneministeri pitkään aikaan , sillä oli tuoreita ajatuksia oman vastuualueensa kehittämiseksi ja kun se tuli politiikan ulkopuolelta, ne oli monelle liian radikaaleeja ja siten poliittisesti mahdottomia.
    Ajatus on ihan hyvä, ne maksaa jotka käyttää. Käyttöön perustuva verotus voidaan toki mahdollistaa esm polttoainetta verottamalla, se ei ole kuitenkaan räätälöitävissä paikkakohtaisesti esm utsjoen kilsat maksaa saman kuin ajaminen helsingin ydinkeskutassa.

    Mä en koe tota paikkatiedon jakoa kyttäyksenä, jaetaanhan me se nyt jo kännyköiden kautta ja liikennekamerat lukee rek.kilvet jne... Uusissa autoissakin alkaa olla verkkoyhteys tiepalveluihin ym kauko-ohjattavat toiminnot esim MB me tyyppisesti. Hyviä puolia olis ollu Mun mielestä uudistuksessa oli enemmän hyvää kuin haittapuolia mutta se siitä. Ainoa konsti välttyä kohtuuttomalta autoverolta on ostaaa nollapäästöinen sähkis ja niin mikäkin teen jos ostan uuden omaan käyttöön.
     
  11. peto

    peto Gearhead

    Kyllähän tuonkin olisi saanut sorvattua varsin helposti muuttamalla jakelupisteiden verotusta aluettain. Tällöin ei tarvitsi yksilöiden liikkeitä seurata.

    Tuo paikannus verotuksen taustalla on kommari Kyllösen alulle paneman työryhmä, joka rahan kiilto silmissä halusivat hyödyntää omia toimialoja.

    Kommari Kyllösen ajatukseen tuollainen Stasilainen kyttäys ajattelumalli sopisi paremmin kuin hyvin.:p
     
    Imusihti tykkää tästä.
  12. pantera

    pantera Double Gearhead

    Tässä maassa ajetaan satoja kilsoja rajan taa tankkaamaan säästääkseen jonkun kuppasen euron, mieti minkälainen sirkus siitä olis tullu jos polttoainevero olis myyntipaikkariippuvainen.
     
    Imusihti ja Inlinee tykkäävät tästä.
  13. Swinger

    Swinger Gearhead

    Kyllä tollaisella seurannalla olisi saatu aika varmasti tapettua se vähäinenkin liikkuminen omassa maassa. Siinä rupee saita suomalainen laskemaan kuinka paljon maksaa käydä 600km päässä ja sieltä vielä takaisinkin.

    kiva kuulla että Bernerilläkin oli kannattajia, saihan se hyviä juttuja aikaiseksi kuten taksi alan muutokset. Suomessa taksia pidettyä turvallisena ja varmana tapana päästä kotia vaikka olisit hieman humalassa tai huonossa kunnossa. Nyt se ei ole ihan niin varmaa, mutta pääasia että se tuli politiikan ulkopuolelta ja sai aikaan hyviä muutoksia. Monet taksi autoiliat varmaan kannattaa Berneriä isolla kädellä.

    Jotain juttuhan oli että bernerin kovasti paikannukseen perustuva laitteisto olisi yllättäen tullut jostain bernerin lähisukuun tms liittyviltä tahoilta.

    Mitäpä lottoot että olisiko polttoaineverotuksen korotuksia kuitenkin jatkettu edelleen sen lisäksi että maksetaan vielä muuten kalliista ajamisesta lisää.

    Käsittääkseni säkin pantera oot ehkä yrittäjä ammatiltasi niin näkisin että perus suomalaiset ajaisi myös sinun asiaasi ja olisi sinun puolella.. tai sitten on rahaa jo sen verran tilillä ettei tarvitse murehtia meidän tavallisten tallaajien murheita
     
    Zejk1 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  14. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    "Käyttöön perustuva verotus voidaan toki mahdollistaa esm polttoainetta verottamalla, se ei ole kuitenkaan räätälöitävissä paikkakohtaisesti esm utsjoen kilsat maksaa saman kuin ajaminen helsingin ydinkeskutassa."

    Pakko tarttua tähän täkyyn.

    Kaikilla meillä on mahdollisuus vaikuttaa oman elämämme ratkaisuihin.
    Asuinpaikka valikoituu usein useamman syyn perusteella, harvoin sattumalta.
    Polttoaineen hintaa ei tarvitse tasapäistää, vastaavasti jossain Kevolla asuminen maksaa tuskin mitään verrattuna Helsingin keskustan hintoihin.

    Kallein bensa on rantarosvolla venelaiturilla ja lapissa. Siihen on syynä se, että tarjonta on vähäistä/kausiluontoista ja kysyntää kuitenkin riittää. Bisnes on bisnes ja Mooses on Mooses.

    Bernerin paikannukseen perustuva laskutus olisi ollut täysin turha ja sen ylläpitoon olisi mennyt satoja miljoonia rahaa ainakin ensimmäisinä vuosina.
    Mistä kumpuaa tämä Viher-Stalinistinen ajatusmalli, jossa valtion pitää tietää kaikkien kansalaisten liikkeet ja vielä maksaa siitä? Poliisivaltiotako tässä halutaan, täyttä kontrollia?

    Berner oli täällä kahdesta syystä, joista toinen oli bisnes. Toinen jääköön sanomatta jos joku ei sitä satu tietämään. Berner olisi halunut päästä osalliseksi luotavasta maksuautomaatista, sillä se olisi tuonut hänelle miljoonia. Pelkkää ilkeyttä ja populismia oli taksiuudistus ja aie poistaa autovero.

    Maksut olisivat olleet entistä korkeammat paikannukseen perustuvalla järjestelmällä. Polttoaineen hinta on oiva tapa kantaa veroa; se joka kuluttaa myös maksaa!
    Haistan kyllä provoa tuossa oodissa Bernerille, vaikkakin tyhmimille suomalaisille pelkkä autoveron poistamisajatus toimii vappusatasen tavoin.

    IS
     
    Zejk1, Inlinee ja Swinger tykkäävät tästä.
  15. litres

    litres Gearhead

    Kusessa ollaan:mad: Lukekaa Mikko Paunion kirja ilmasto hörhöilystä...
    koko vihreä paatos on kehitetty DDR ssä.
    Tää oli vaan mun mielipide;)
     
    Zejk1 tykkää tästä.
  16. pantera

    pantera Double Gearhead

    Muualla maailmassa maksulliset tiet, sillat, suurkaupunkialueiden maksujen laskutus on nykyään poikkeuksetta "kyttäysboksien" antaman paikkatietoon perustuvaa , en oo huomannu että näissä olis liikenne kovinkaan hiljaista, päin vastoin.
    Suomen tarveharkintainen liikennelupajärjestelmä oli aivan käsittämätön muinaisjäännos jota ei ollut enää missään sivistysmaassa. Nää uudistuksen jälkeiset ongelmat on aikalailla historiaa ja turvallista se on edelleen ja nykyiset ongelmat koskee hyvin pientä osaa kaupunkeja ja pientä osaa niiden kaupunkien takseista. Kun lupaharkinta poistui, hankin myös sellaisen, vaikka en taksiliikennettä nyt harjoitakkaan.
    Todennäköisesti polttonesteiden verotus tulee nousemaan,Bernerin ehdotus koski autoveroa ja sen poistoa. Ajaminen on halpaa hupia.
    Persujen perse ei kestä merivettä, se nähtiin viime hallitusjaksolla ja siksi se arpa ei koskaan voita.
     
  17. pantera

    pantera Double Gearhead

    Helsinki 95E10 2,50€/L
    Tuusula 95E10 2,00€/L
    Myrskylä 95E10 1,50€/L

    Lähtisitkö helsinkiin huoltoasemayrittäjäksi?
     
  18. Matti Virenin Twitteristä:

    30 v sitten asumiseen ja ruokaan meni yhtä paljon rahaa, nyt asumiseen (ml. kodikoneet ym. ) menee melkein 3 kertaa enemmän. Liikenteeseen meni 1975 60 % siitä mitä ruokaan, nyt jo enemmän. Politiikalla ei tietenkään ole ollut mitään vaikutusta kehitykseen.

    [​IMG]
     
  19. pantera

    pantera Double Gearhead

    Aivan
    mutta mitä sitten?, noi on numeroita, tulotkin on jotain muuta kuin ne oli 30v sitten
    Kannattaisikin vertailla mikä osuus tuloista käytetään liikkumiseen, mikä on liikkumisen kokonaissuoritteen määrällinen kasvu ja verrata näitä noihin muihin käppyroihin
     
  20. Swinger

    Swinger Gearhead

    Kenen perse se sitten kestää sitä merivettä? Vihreät? Vasemmisto? Keskusta, mikä huoraa sinne päin mistä paras pano tulee? Kokoomus, rupee olemaan samanlaista huoraamista ku keskustalla vai peräti sdp?

    kerro nyt ketä meidän pitäs äänestää?

    puheista päätellen sä tykkäät provota tai sitten sä oot sen verran varoissasi että polttoaineen hinnalla tai oikeastaan millään autoiluun liittyvillä maksuilla ei ole sinulle väliä.
     

Kerro tästä muillekin!