Mig hitsauskaasu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Cam69, 2.2.2021.

  1. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Oma kaasu(pullo)sopimus loppuu muutaman päivän päästä ja pitäisi taas jatkaa tai luopua. Aga vaihtunut Linde'n, en ole seurannut, mitä on tapahtunut eikä sillä mitään merkitystä ole. 3 v jatkuva sopimus on n, 250 €, sis ALV.
    Oma käyttö on ollut viime aikoina melko pientä, mutta ei sitä luopuakaan voi.
    Mitä muita vaihtoehtoja on porukalla käytössä ja hinnat suurinpiirtein. Hiilidioksidikin varmaan toimisi omassa käytössä.
     
  2. f34

    f34 Double Gearhead

    Sammutinhuollosta tai puuilosta pullo omaksi. Täyttö vaihtopulloilla kuin nestekaasuissakin. Katso hinnat puuilon verkkokaupasta.
     
    Cam69 tykkää tästä.
  3. Näiden kaasupullojen hinnoittelu on kyllä aikamoista rulettia. Jos ei ole tuttua kaveria Linde´n eli AGA.n paikallisella toimijalla, hinnoittelu on kuten Cam69 kirjoittaa. Sama voi olla Woikosken kanssa. Siellä tuntuu että paikalliset diilerit kiroaa Woikosken laskujen hintoja jotka pitää tarkistaa kokoajan..... kolmas on Airliqude, halpa kuulemma.

    Itsellä on Linde diilit sekä Argon että Mison (20set pullot). En maksa 5v vuokrissa läheskään tuon tasoista vuokraa. Täyttäminen ei ole kallista. Juuri MA käytin molemmat pullot vaihdossa. 100e argon, 80e mison. tosin misonia menee niin vähän että kestää tuommonen kakskymmpinen pullo 5vuotta, argonia menee 3-5 pullollista vuodessa.

    Minä luulen että tuo viimeinen on halvin , jos oikein alkaa kyselemään tapauksessasi.

    AH
     
    Muokattu: 2.2.2021
    Cam69 tykkää tästä.
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Minä jouluna tuskailin saman homman kaa, ja ainakin minulle halvimmaks tuli puuilosta 10 litranen pottu SK25- seoskaasua.

    https://www.puuilo.fi/hitsaussuojakaasupullo-sk-25-seoskaasu-10l-200bar

    229€, pullo on oma, ja vaihto täyteen 59€.

    Tänään just hain sammutinhuollosta neljä sammutinta kotio ni ootellessa kattelin kun oli tiskillä AGA:n "tarjoukset", 10 litranen Unicyl Misonia 359€, vaihdon hintaa ei mainittu.
     
    Cam69 tykkää tästä.
  5. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Puuilo onkin uusi tuttavuus hitsauskaasuissa, eipä tullut mieleen. 10 l on kyllä vähän pieni, mutta saahan sen täytettyä vaikka viikonloppuna jolloin kaasu yleensä loppuu. Bongasin myös tuon Unicylin, mutta ei tarvitse näköjään alkaa sen hintoja kyseleen. Taannoinhan Aga suoraan sanoen 'pakotti' luopumaan omistuspullosta, nyt näyttää olevan taas mahdollista/järkevää.
    Pitää vielä tsekata tuo Auliksen mainitsema Airliqude. Eiköhän se näistä löydy, Kiitos kovasti vastanneille!
     
  6. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Motonetistä saa AirLiquiden ALbee-pulloja, kiinteällä määrämittarilla ( painemittari), ja on/off-kytkimellä. Eli sama kun pyöritettävä hana.
    Hämärä muistikuva että niistä ei pystyny virtausmäärää säätämään pullosta, vaan se oli on/off..? Voi olla että puhun puuta heinää sen suhteen.

    Sekä motonetin ( myydään toki muuallakin) ALbee että puuilon kaasut vaihdetaan vain täyteen vanhaa pulloa vasten, eli ei tarvi odottaa. Sikäli kun ottaa selvää että vaihtopullo löytyy liikkeestä.
     
  7. f34

    f34 Double Gearhead

    Ainakin Albeen argonpullossa on säätö kaasun määrälle on/offin lisäksi. Virtausmittaria ei ole.
    Mutta ebaysta ei paljon maksa mittari, jolla pistoolinpäästä saa lukeman.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  8. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Kyllähän nämä kaasujen hinnat aga, woikoski ja airliquid ovat hinnoitelleet sillä tavoin et pullon vuodessa käyttävät ei ole mieluisin kohde ryhmä.
    Jos kulutus on pullo kuukauteen niin alkaa olemaan alennus prosentti suht hyvä.
    Sit kun kaasua kuluu yli 100 pulloa vuodessa niin on jo sellainen asiakas et kaasun hinta on oikeaa neuvottelua.
    Viime vuoden kulutus itselläni oli 50 kg pulloja 135 kpl. Ja kaasun hinta on sellainen ettei sillä ole kulu laskennassa oikeastaan merkitystä.
     
    Slant Sickness tykkää tästä.
  9. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Näinhän tuo varmaan on, miten Pannu H-D kertoo. Business is business, ja harrastaja hakee tarpeensa sieltä mistä järkeväksi näkee.
     
  10. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Harrastajat tuo vain hiekkaa eteiseen, sanoisi Nalle.:D

    Woikoskella 10l SK18-omistuspullon täyttö + katsastus. Minulta veloitettiin 95€, ja diileri sanoi laskun tulevan suoraan Woikoskelta, eikä heillä ole sisältöön mitään osaa tai koskemista. Tyhmä kun olen, laitoin kyselyä asiakaspalveluun, että olikohan tuossa nyt kuitenkaan kaikki. Saa nähdä, mitä vastaavat.
     
    Seevu tykkää tästä.
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Vastasivat, etteivät ala jälkikäteen veloittamaan. Tasoittaapahan vähän suolaista kaasun hintaa...
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Pitkän pullon sisus sk25 230€ viime lauantaina Woikosken soppari. Edellinen sisus maksoi noin puolet. Paikallinen diileri ihmetteli vähän hintaa ja lupas tarkistaa asian Maanantaina. No maanantaina menin maksamaan kaasun ja hinta oli pudonnut 50€. Maalla on mukavaa kun on tutut ja asialliset myyjät ;)
     
  13. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Duopoli. AGA ja Woikoski ovat olleet hippasilla vuosikymmenet. 70-luvulla saivat välirauhan, jossa "itäsuomi" jäi Woikoskelle. Faija hoiti asiakasrajapintaa. Asia tuli nuorelle SS:lle tutuksi. Reviirit alkoivat lipsua jossakin vaiheessa. Pienemmältä voisi henki loppua kilpailussa. Ovat näköjään päässeet taas hinnoittelusopuun. Hmmm. Tarttisi saada maahan kaasupullojen Lidl, niin alkaisi kiinnostaa harrastajankin roposet.

    Ei kosketa mua. Mä turaan sammutusfirman hiilarilla. 30-40 euroa pottu.
     
  14. teippi-mikko

    teippi-mikko Gearhead

    Olihan se 90 lopussa yks kaasufirma. Mut aga osti sen pois. Muistan sen kun teippasin sillon niiden kuljetusauton. Niillä oli muistaakseni omat kierteet pulloissa agan/woikkarin vastaaviin
     
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jos pitäs muutama ympäri sauma vetää migillä 4 tuuman kirkkaaseen pakoputkeen niin kannattaako ylipäätään sitä varten ostaa pienintä määrää kirkasta lankaa ja suojakaasua? Tosin jos sovittelee pihassa ne putket paikoilleen ja heftailee mustalla langalla ja hiilarilla ni on niissä taas se kuskaamisen vaivakin hitsarille jolla on ne vehkeet tai tig. Se talkoohenkikin kuulemma kun kuoli talvisovassa että tulisko vieraan hitsuu peräti kalliimmaksi?
     
  16. 930BiT

    930BiT 3rd gear

    Olisko ollut Messer? Ja ainakin osassa pulloista oli 300bar painetta, joten oli ehkä oltava eri kierteet ettei laitettu 200barin mittaria.
     
  17. teippi-mikko

    teippi-mikko Gearhead

    Tais olla joo messer. Tais olla liian hyvä tuote kun piti poistaa markkinoilta
     
  18. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Itse paikka kunnalla jotain tälläisiä teettänny. Sorvarilla 2 metallipuslan sorvauksessa kestää 4vk, kun ei ole kuulemma aikaa pikkuhommille. Sama koskee hitsauksia. Jos on vuosia aikaa odotella halpaa ja teetää muilla mikäs siinä. Ei tarvi sitten työkaluja ollenkaan.
     
  19. teippi-mikko

    teippi-mikko Gearhead

    Hintava vaihtoehto, muttei tarvii toista kaasupulloa rst hitsauksiin. Ja helpompi heppailla kasaan kuin tig
    https://m.ebay.com.au/itm/Stainless...b358ff58be9f&_mwBanner=1&_rdt=1&ul_noapp=true
     
  20. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu, kun yleensä itte tehny kaikkea mihin vaan työkalut ja taito riittää ni aika vähän on tullu teetätettyä ylipäätään muilla. Kaikkeen ei ole eikä kannata kai kaluja hankkia jos tarttee todella harvoin tai kerran eläissään.

    Joskus halusin pariin mp alupyttyyn saaha pakoputken holkkimutterin pytyn puoleisen ulkojengan korjata uusiksi. Vaikeeta tuntu olevan kaikille keltä kysyin. Yks verstas täällä kouvostoliitossa sitte lupas tehä sivuhommina. 4kk odottelun jälkeen hain pois kun ei tapahtunu mitään. Toinen verstas sano että 200€ kappale kun on iso homma. Vein juoksujalkaa pois. Isäukko vei sitten mökkipaikkakunnalleen. 60€ joku äijä teki niitä 4 kappaletta joista yhen myin heti 60€. Eikä valittanu tekijä että olis vaikeeta ollu. Vissiin oli ammattimies. Tosin taxfreena teki. Ehkä sitä rst-lankaa tarvii joskus elämänsä aikana toistekin kuten kaasuakin jota saa vissiin ihan pienessäkin putelissa. Tai jää perikunnalle sitten.
     
    Vermilion tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!