Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. mcmies

    mcmies Gearhead

    No sitä, että autoala tahtoo myydä enemmän uusia autoja.
     
  2. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    Tätä lähinnä aattelin - "siirrettäisiin verotuksen painopistettä vuosittaiseen veroon"
     
  3. 3964

    3964 3rd gear

    Tuo vuosittainen vero on hanurista,ei siinä päästöistä makseta vaan omistamisesta.
     
    1purehell ja impala67 tykkäävät tästä.
  4. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Autoverolaskurin mukaan 50'000€ maksavan täyssähköauton autovero on 1350€- eli ei mitään.

    20'000€ maksavan täyssähköauton autovero on 540€.

    Kuka uskoo että autoveron poistolla haluttaisiin oikeasti sähköautojen myyntiä edistää, kun ei ne nytkään näyttele minkäänmoista osaa. Taitaa olla ihan eri vaikuttimet..
     
    1purehell, CCZ28 ja 12345678910 tykkäävät tästä.
  5. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Sen kun muuttelisivat uusien autojen veroja ja vuosimaksuja, mutta kertaalleen verotetut pitäisi jättää rauhaan.
     
    impala-63, impala67 ja dart -66 tykkäävät tästä.
  6. mcmies

    mcmies Gearhead

    Hanurista ovat sekä autovero että ajoneuvovero. Kumpikin joutaisi romukoppaan.
     
  7. jänis2

    jänis2 3rd gear

    Jos autoverot poistetaan, millä rahalla teiden kunnostus hoidetaan? Vilkkaimpia teitä pitää päällystää muutaman vuoden välein. Onhan polttoainevero, mutta sähköautot.. hmm
     
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Voisko olettaa, että päättäjät olisivat niin fiksuja, että osa sähköverosta menisi teiden kunnostamiseen? Eikä sähkön hinta ainakaan laskemassa ole ;)
     
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Vilkkaimmille teille pitäisi laittaa "toll by plate" tyyppiset maksut ja kaikki käyttömaksut ja verot pois. Näin se maksaa joka ajaa eikä mitään gps seurantaa jne. kallista systeemiä tarvita.
    Tällä hetkellä sähköauto on aikalailla vapaamatkustajana tiellä, esim. 2016 mallin Leaf käyttömaksu n.180€, joka sekin on ihmeellinen maksu koska senhän pitäisi olla co2 perusteinen ja Leafin päästöt 0 g.
     
    Muokattu: 16.2.2021
    1purehell tykkää tästä.
  10. mcmies

    mcmies Gearhead

    Verot eivät jo määritelmällisesti ole korvamerkittyjä. Jos olisivat, niitä kutsuttaisiin verojen sijasta maksuiksi.
     
  11. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Näinpä veroista tulisi luopua ja tilalle käyttömaksut
     
  12. mcmies

    mcmies Gearhead

    Pernerihän semmoista ehdottelikin jo... vastaanotto ei tosin ollut erityisen mairitteleva...:D

    Eipä silti, minustakin käyttömaksut olisivat parempi tapa hoitaa asia, tosin ilman mitään GPS-hilavitkuttimia ja päästöspedeilyjä.
     
  13. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Verottaminen on varmaa, mistä se otetaan on toinen asia. Varmaa on vain että mehän sitä maksetaan. Ei tarttee kummonen ennustaja olla, että jos polttoaineverosta sitä ei kerätä, niin vuotuisiin käyttömaksuihinhan ne menee.
     
  14. Poni -69

    Poni -69 3rd gear

    [​IMG]
     
    simeoni ja JS78 tykkäävät tästä.
  15. mcmies

    mcmies Gearhead

    Sitä vartenhan on jo käynnissä työryhmä.

    https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/21dd81c8-5d0d-4e69-94e1-ccf168b70dce

    Näissä spekulaatioissa tuppaa unohtumaan se, että liikenneinfrasta hyötyvät myös ne, jotka eivät itse aja autoa. Jollain konstilla se cafe latte pitää saada kahvilaan ja kikherneet kauppoihin. Eikä ne pyörätietkään varsinaisesti ilmaisia ole.
     
  16. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Olikos tuohon 8 miljardiin laskettu myös alvit, mitä tulee uusien ajoneuvojen ostoista? Nehän ei tule poistumaan mihinkään.
    Onhan tää absurdia toisaalta. Jos verotuksesta tehdään "ohjaavaa" ja autoilun tapauksessa ohjaus on päästöjen mukaan, niin pitäisi ottaa heti suunnitteluvaiheessa huomioon se, että se "ohjaus" voi toimia ja verotulot alkaa laskemaan. Ei osoita kovin suurta älykkyyttä meidän veronikkareilta, jos tämäkin asia tuli yllätyksenä.

    Jos autoilu vähenee ja ihmiset luopuvat enenevässä määrin yksityisautoistaan, niin se on turha kuvitella, että autoilusta saa revittyä samoja summia kuin ennen. Jos näin halutaan tehdä, niin lopuksi Suomessa on yksi autoilija, jolle tulee vuotuinen 8000 000 000 €:n ajoneuvoverolappu. :D
     
    Zejk1 tykkää tästä.
  17. Catiska

    Catiska Gearhead

    Siinä valtionjohdon "tiekartta" pohdinnoissa ei ole varsinaisesti lähdetty siitä että yksityisautoilu vähenisi merkittävästi. Olikohan luvut jotain 2045 -4% vs nykytilanne, eli varmaan sen verran mitä kaupungistuminen vähentää yksityisautoilua.
     
  18. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Veronkorotukset menee paremmin läpi kansan riveissä kun ne on olevinaan ohjaavia ja tavoitteeltaan niin yleviä. Vaikka ainoa tavoite on kerätä lisää rahaa.

    Kyllähän poliisikin oli huolissaan kun ylinopeusakkoja jälleen suurennettiin niin rajusti että tuloksena ylinopeudet väheni niin paljon että sakkotulot romahti. Meni sakkojen ohjaavuus liian hyvin maaliin.
     
    Imusihti tykkää tästä.
  19. mcmies

    mcmies Gearhead

    On.

    Sehän tässä autoverokeskustelussa on iät ajat ollut pähkähullua, että autoveron poiston väitetään maksavan koko autoverokertymän verran, eli öpaut miljardin. No ei muuten maksa. Ei se miljardi kansantalouden kierrosta mihinkään häviä, ilman mitään dynaamisia vaikutuksia siitä suurinpiirtein kokonaisveroasteen verran palautuu joka tapauksessa valtion kassaan. Mahdolliset dynaamiset vaikutukset päälle, niin ollaankin jo lähellä +/-0 tilannetta.
     
    1purehell tykkää tästä.
  20. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Onhan rattijuoppoudetkin tilastollisesti vähentyneet, kun niitä puhallusratsioita on vähemmän. Sama koskee ylinopeuksiakin, jos vähemmän valvotaan, vähemmän niitä sakkojakin annetaan.
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!