Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Niin Nettiautossahan kuuluu laittaa se MITTARILUKEMA itseasiassa. Ja pelkästään jo tuo mahdollistaa sitten monenlaisen ilmottelun. Olisi nyt kuitenkin hyvien tapojen mukaista jos on tiedossa auton ajokilsat ja jos ne poikkeaa mittarilukemasta, että se olisi erikseen mainittu. Varsinkin jobbareilla tuo varmasti helposti unohtuu.

    Sitten se kuuluisa maalaisjärki on kans sellanen mitä ostajan kohdalta voisi odottaa. Jos meet kattoo jeesuksen vanhaa käyttis mustangia mikä maksaa alle 4k, niin ei varmaan taida enää ne ajokilsat olla merkittävin kriteeri kaupankäynnille ja osaa varmaan jo lähtökohtaisestikin aiheeseen suhtautua ettei välttämättä ole mikään ihan ajamaton enää.

    Ite laitan aina ihan kaikki tiedot ilmotukseen vikoineen päivineen kun vituttaa yli kaiken vastailla kaikenmaailman kysymyksiin erikseen, yleensä haukun auton huonommaksi kuin on ettei varmana ole pettymys kun joku tulee katsomaan. Tälleen on päässy turhankyselijöistä lähes täysin eroon ja kaupat syntyy 98% varmuudella aina kun joku lopulta vaivautuu katsomaan asti.
     
  2. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

  3. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Nämä ilmoitukset on aina "hauskoja", joissa puolet annetuista tiedoista on laitettu tahallaan väärin, ja ostajaehdokkaan tehtävänä on yrittää arvata mitkä on oikein. (Epäilempä että myöskään ilmoitettu 800 hv teho ei pitä paikkansa.)
     
  4. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    Juurikin näin !!!
     
  5. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Ja joskus tulee kummallisia ilmoitustietoja, kun ilmoituksen tiedot välittyvät hienosti annetun rekisteritunnuksen mukaan. (tämä tori.fi) Eikä järjestelmä aina toimi, vaikka rekisteritunnus olisi oikein. Tässä on mennyt 1 kirjain väärin ja sen myötä tekniset tiedot on ihan mitä sattuu: Toyota Corolla vai Avensis vuosimallia 1988, jossa on 2,2 litran dieselmoottori ja automaatti. Ja aika painavakin tuo Corolla, 1635 kg. Tämäkin on jonkun autojobbarin ilmoitus, kun on ollut ainakin toista vuotta myynnissä tuolla hinnalla. Juuri ennen tätä ilmoittajaa tämä sama auto oli myynnissä (perikunnalla tms?) melkein puoleen hintaan. Tässä tapauksessa ilmoitetut vähäiset kilometrit ilmeisesti pitävät paikkaansa.
    https://autot.tori.fi/vaihtoautot/toyota/avensis/82703030
     
  6. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Toisaalta jotenkin ymmärrän tuon ilmoitustyylin ajomäärälle, kun mittarissa ei numeroita kuin sataantuhanteen saakka. Jos laittaa mittarilukemaksi 57000, niin joku soittaa ja kysyy; onko oikeasti noin vähän ajettu. Kun ei voi tietää montako kierosta se on pyörinyt. Tuosta voi arvata ettei ole totuudenmukainen...
     
    Isamu tykkää tästä.
  7. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    Cougar -68 tuli myyntiin. Kuvissa ihan nätti muuten, mutta miten ihmeessä noi karmeat plyyshiverhoilut on museotarkastaja hyväksynyt o_O
     
  8. TimoN

    TimoN 3rd gear

    Niin tästä vissiin puhe:
    https://www.nettiauto.com/mercury/cougar/12051507

    Onhan tossa sisustuksessa kieltämättä sellaista Saab 900 -henkeä. :) Tarkastajan mielestä siitä huolimatta kyseessä on alkuperäiskuntoinen auto, tai näin on dokumenttiin näköjään kirjattu. Itsellä äänenvaimentimien ja öljypohjan ulkonäkö herättää kyssärin, että onko tuolla paljonkin ajettu maastoajoa (vaikka ei sillä nyt tuohon museoajoneuvostatukseen merkitystä ole).
     
  9. matti R

    matti R 3rd gear

    Museotarkastus tehty 2016. Oisko sisustus vaihtunut sen jälkeen?
     
  10. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Olis kyllä muuten aika hieno, plyysshhissäkin vähän jäljitelty alkuperäisiä tikkauksia. Rekisteriotteessa lukee kauppanimen kohdalla "Gougar":D
    ... se oli "Gagarin" joka sinne avaruuteen lensi.
     
  11. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    En usko että kukaan on tuollaista materiaalia käyttänyt 80-luvun jälkeen.
     
    matti R tykkää tästä.
  12. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Jos pystyy todistamaan, että "no, se nyt on ollut tommonen" 30 vuotta niin muutos on museokelpoinen. Kauheen näköinen se silti, niinku olis barbababan perseessä.
     
    Vermilion tykkää tästä.
  13. Charger´69

    Charger´69 Double Gearhead

    Ei siinä tarvi mitään todistella kauanko se muutos on ollut, jos se on aikakaudelle tyypillinen juttu niin se on sillä selvä.
     
    SK- tykkää tästä.
  14. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    tsipi ja Inlinee tykkäävät tästä.
  15. malvasto

    malvasto 3rd gear

    Jotenkin tulee vaan vene mieleen tosta valkoinen puu yhdistelmästä ja lavaauton korimallista:D
     
    Muokattu: 12.4.2021
    viikinki75 tykkää tästä.
  16. SK-

    SK- 2nd gear

    Jos se onkin amfibio auto :D
     
  17. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Nämä uskomukset elävät edelleen sitkeästi. Ei ole onnistunut enää pitkiin aikoihin. Tai ei ainakaan pitäisi onnistua. Ohjeistus kai muuttui noin 20 vuotta sitten kun 70-luvulla tehdyt suomicustomit alkoivat olla 25 v vanhoja. Traficomin nykyisen määritelmän mukaan museoajoneuvon pitää olla alkuperäinen tai alkuperäisenkaltaiseksi entisöity. (tai vaikein keino on konservoitu ajoneuvo) Ja mielestäni hyvä näin. Ei se oikein riitä, että esim. lauluauto Impalasta chopattiin katto ja potkittiin kyljet ruttuun yli 30 vuotta sitten. Ja sillä perusteella pitäisi saada museoajoneuvostatus. Muutetuille harrasteautoille kylläkin pitäisi olla joku oma ajoneuvoluokka.
    Jos tuo Cougar on museokatsastettu tuolla tein-ihan-itse verhoilulla, niin museotarkastaja on tainnut olla auton omistajan saunakaveri tai joku uskonlahkoheimolainen?

    Tuolta löytyy se, mitä viranomainen edellyttää museoajoneuvolta: https://www.traficom.fi/sites/default/files/media/file/Museoajoneuvon hyvaksyminen katsastuksessa.pdf
     
    Muokattu: 12.4.2021
    440Mag ja leivonharri tykkäävät tästä.
  18. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Tämähän on jotenkin vaan hieno.
    Tyttöni pitäisi saada ajokortti syksyllä ja se tykkää el caminoista.
    Olis hyvä syy ostaa niin vois itse ajaa nyt kesällä:D
     
    Lemmu, isalmela ja 0132 tykkäävät tästä.
  19. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    "Selventävä" kuva

    [​IMG]
     
  20. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mulla pisti silmään puuteippaukset alas asti. Miksi?
     
    Peeaa tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!