katsastus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja siirifrimann, 13.1.2018.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Mulla on vähän toisenlainen kokemus. Täällä on jenkkivaloja poisteltu ja vaihdeltu erivärisiksi, asenneltu panssaripuolia ym. jo vuosikymmeniä ennen EU aikaa ihan omien virkamiesten tahdosta. Ja toisaalta EU on sallinut koko olemassaoloaikansa poikkeukset yksittäistuonneissa. Esim. saksassa on jenkkiauton saanut leimaan ilman mitään taikatemppuja, kun taas suomessa on vaadittu muutoksia jopa niihin saksassa kerran eu alueelle leimattuihin.
     
    eilhik, rane58, sdfsd ja 1 muu tykkäävät tästä.
  2. GMies

    GMies Gearhead

    ”Eikä ollut pyrsselin ansiota
    Ck, eilen klo 22:46
    cutlas cruiser ja mcmies tykkäävät tästä. ”
    Kyllä minullakin on vuosien takaa se käsitys, että se oli AKE, joka täällä oli se stahanovilainen simputtaja ja kehitys parempaan tuli nimenomaan EU:n mukana.
    Jossain kohdassa saattoi kyllä tulla kiristyksiä, mutta pääsääntöisesti tuli moniin asioihin helpotuksia, esim. muutos- rakenteluluvat olivat täysin virkamiesten oikkujen varassa.
    Monissa asioissa Trafi pistää hanttiin, jos vain vähänkin on mahdollisuusia.
     
  3. mcmies

    mcmies Gearhead

    Arvauksesi on väärä.
     
  4. mcmies

    mcmies Gearhead

    Kokemuksesi valaisinten osalta ei perustu ainakaan vanhaan kansalliseen lainsäädäntöön. Lain mukaan E- tai e-hyväksyttyjä valaisimia alettiin vaatimaan vasta hiukan ennen EU:iin liittymistä. Se taasen oli sitä valmistautumista Pyrsselin neidon helmoihin.
     
  5. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Siinä viestissä oli muutakin...mistä tykkäsin...
     
  6. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Eli...
    Vai annatko lisää vihjeitä?
     
  7. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ajattelin antaa muidenkin yrittää...:rolleyes:
     
  8. Hai

    Hai Double Gearhead

    Autontuojat Ry

    Ihan selvä juttu.
     
  9. mcmies

    mcmies Gearhead

    Yes!

    Muuan veijari julisti kerran yhdessä palaverissa LVM:ssä oikein pontevasti, että "Kaikkiin ajoneuvoihin on yhdenvertaisuuden nimissä sovellettava samoja sääntöjä!". Yritin etsiä tälle julistukselle tueksi perustuslaista semmoista sääntöä, jossa mainittaisiin, että "ajoneuvot ovat lain edessä yhdenvertaisia". En löytänyt...:D

    No, vastustuksesta huolimatta sääntöjä ryhdyttiin järkeistämään, ensin LVM:n itsensä toimesta ja AKE:n tuella, sittemmin suoraan Trafin määräyksillä.

    Kritiikkiä saa ja pitääkin esittää, mutta tässä kohtaa Trafi on kyllä väärä osoite.
     
  10. qwerty123

    qwerty123 Gearhead

    Kiitoksia. Alun perin kysyinkin, että perustuuko se läpän puute/korjauskehotus johonkin pykäliin. Olishan sitä voinut tietysti kysyä katsurilta. Mutta on myös kokemuksia jossa korjauskehotuksen kyseenalaistaminen koetaan änkyröinniksi.
     
    lpr tykkää tästä.
  11. Hai

    Hai Double Gearhead

    Melkeinpä virkavallan vastustamista. :) Tai ainakin heti seuraava temppu siitä.
     
  12. bathory

    bathory Gearhead

    Ootteko googlannut aloittajan nimeä taikka viestiä. Selkee mainospostaus.
     
  13. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Eli tuonne EI ainakaan katsastamaan ;)

    Onks nää niitä somettamisella tienaavia ihmisiä? Maksakaa kiva summa, niin mainostan firmaanne somessa ilman, että se näyttää mainostamiselta?

    Noita on tullu "omalla" palstallakin käräytettyä, yleensä huomaa heti. Tätä ketjua en aiemmin ollu lukenukkaan. Ite oon vahvasti sitä mieltä, että mainostaa saa mutta avoimesti, venkurit hoidellaan saunan takana.


     
  14. Mac

    Mac Gearhead

    Mitenkä muuten nykyään menee noiden kevytkuorkkien katsastus.
    Jos ihan tavallinen tallaaja hommaa tuommoisen Sprintterin/vastaavan, niin tarvitseeko moisistakin toimittaa katsastuksessa todistukset piirturien ja rajoittimien toiminnasta?
     
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    Aloittajan ainoaksi viestiksi kolmeen vuoteen on jäänyt tuo aloitus. Jäljet johtanee siis sylttytehtaalle.
     
  16. matti R

    matti R 3rd gear

    Ottamatta mitenkään kantaa postauksiin, mukavasti sujui museojenkin katsastus Kivenlahden Helppokatsastuksessa pari viikkoa sitten. Naapuri sitä suositteli. Katsastaja oli nuorehko harrastaja itsekin. Aion mennä uudestaan.
     
  17. always bb

    always bb Gearhead

    Tuli taas svi..u tehtyä autokaupat auto leimattu 14.4 ja luotin kaverin sanaan että puhtain paperein kuten omanikin oli....
    Eikä taaskaan mitään katsastuspaperia, rekisteriotetta

    Tänään konttorille ja kaikki paperit ulos mjtä saa eli ote ja kakkososa kanssa että ej tarvii varmenteita ja voi myydä rehellisesti eteenpäin sitten joskus

    Siis miten leimattu kun 3 jarrukilpeä vaihtoon, käsijarru, etuumpio heijastepinta. Ja olis korjattava 14.5 mennessä

    Poliisit on varmaan kiinnostunut kun on korjauskehotuksia listalla.

    Tämä trafikommin touhu on ihan perseestä kun meni tähän varmenne luikureiden paapomiseen.

    Ohje ollut että jos jarruissa häikkää hylsy heti kuten tuulilasikin, ainakin oli kovat kirjoitukset. Arvatkaa kuka soitaa trafakkikomiin huomenna ja sanoo muutaman sanan
     
  18. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Traficomin mobiilisovelluksen todennut toimivaksi, sieltä näkee viimeisen katsastuksen tiedot ja mahdolliset korjauskehoitukset eikä edes maksa mitään... :eek:
     
  19. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Kyllä ainakin a-katsastuksesta saa otteen ja leimalaput korjauskehoituksineen mukaan, eri asia sitten onko ne mukana kaupoissa vaan sehän on myyjän kontolla eikä trafi/konttori, ite oon aina jättänyt ko. paperit kulkupeliin mukaan riippumatta mitä siinä katastuslapussa lukee tai onko ne korjattu tai korjaamatta mutta onko tuo iso asia kattoa(siinä pornon kattomisen ohessa) ne ifartin sivuilta kun julkista tietoa ovat? voi ihan kotisohvalta tuumata kannattaako nostaa persettä vai ei ja eikait niitä korjauskehoituksia siihen 2kos osaan ole muutenkaan kirjattu?
    Ihan kyllä isosti elämää helpottava asia tuo varmenne/luovutusilmo/VERO/leima/OMISTUS tiedot trafilta, vaikka muuten paska pulju onkin, ittee ainakin vitutti isolla veellä lähtä konttorille roudaan jotain paperi luovarin kopiota jälkikäteen kun tänne kuulumattomat tai muuten vain mulkut ostajat unohtanut rekkaroida omiin nimiin...
    Nimimerkillä muutaman kerran joskusmuinoin vittuuntunut isosti vaan soon notta miltäkantilta noitaki asioita kukanenkin kuutioi ja mikkä lie omat tarpeet niin kait se on jokkaasen oma asia!
     
    dart -66 tykkää tästä.
  20. always bb

    always bb Gearhead

    Trafin pitäs antaa tiedot ostajalle ilman eikä rahastaa sillä

    Yhtään autoo en osta enää jos myyjällä ej ole varaa rekisteriotteeseen
     

Kerro tästä muillekin!