Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. CCZ28

    CCZ28 Gearhead

    isalmela tykkää tästä.
  2. -late-

    -late- Gearhead

    Kyllä nettiväittelyn seuranta monesti ihan hauskaa on. Paremmin etenee yksioikoisilla mielipiteillä ilman perustelua. Parhaimmillaan kehittyy ilkkumiseksi ja pilkkaamiseksi.
     
  3. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Mutta missä on tissit?
     
  4. f34

    f34 Double Gearhead

    Baywatchin tytöillä
     
    Inlinee tykkää tästä.
  5. Täällä?

    [​IMG]
     
  6. grantorino

    grantorino Gearhead

    Pamelalla parhaat.
     
  7. ”Rekkojen Tesla” ennen Teslan rekkaa – nyt on ex-pomo syytteessä, koska toimivaa rekkaa ei ollutkaan

    Nikola-johtaja Trevor Miltonia syytetään petoksista, koska väitettyä toimivaa sähkörekkaa ei ollut, vaikka sijoittajille niin väitettiinkin.

    Vajaa vuosi ennen kuin Tesla esitteli rekkansa, oli Nikola Motor Company ennättänyt esitellä ”rekkojen Teslaksi” nimetyn raskaan ajoneuvoyhdistelmänsä, Nikola Onen. Joulukuun alussa 2016 esiteltiin rekkaveturi Nikola One, jonka voimanlähteeksi kerrottiin polttokennot ja litiumioniakut. Lavalla nähdyn laitteen kerrottiin olevan täysin ajokuntoinen.

    Reilua vuotta myöhemmin, alkuvuodesta 2018, julkaistiin video, jossa Nikola One ajoi tietä pitkin puoliperävaunu perässään.

    Kaikki tuo oli melkoista ylihypetystä, kun tarkoituksena oli kerätä yhtiöön sijoittajia. Nyt yhtiön perustaja Trevor Milton on syytteessä petoksista epäiltynä, kirjoittaa muiden muassa Ars Technica.

    Todellisuudessa vuonna 2016 esitellyssä nupissa ei ollut moottoreita tai polttokennoja eikä videolla nähty yhdistelmä liikkunut akkujen tai polttokennojen voimin, vaan se rullasi loivaa alamäkeä, joka kamerakikkailulla saatiin näyttämään tasaiselta maantieltä.

    Totuutta vääristelleet esittelyt sekä valheelliset väitteet ”miljardien ja miljardien ja miljardien ja miljardien” dollareiden arvoisista ennakkotilauksista ja mullistavasta akkuteknologiasta maalasivat sijoittajille turhan ruusuisen kuvan. Osa amatöörisijoittajista menetti kaupoilla jopa satoja tuhansia dollareita.

    Nikola julkaisi hiljattain kannanottonsa paljastuksiin. Yhtiö myöntää, ettei vuonna 2016 esitelty laite ollut ajokuntoinen, mutta kiistää vuoden 2018 videon olleen harhaanjohtava. Videon otsikko oli ”in motion”, ”liikkeessä”, eikä missään väitettykään, että laite olisi liikkunut omin voimin.

    Yhtiön mukaan Nikola Oneen liittyneet kauneusvirheet voi muutenkin jättää historiaan, sillä työn alla on nyt uusia nuppeja, Nikola Two ja Nikola Tre.

    Perustaja Milton on nyt vapaalla jalalla 100 miljoonan dollarin takuusummaa vastaan, mutta hänelle on määrätty matkustusrajoituksia ja häntä on kielletty ottamasta yhteyttä sijoittajiin, kertoo Engadget. Milton jätti tehtävänsä yhtiön hallituksen puheenjohtajana syksyllä 2020.
     
  8. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    ^Nuo nollasta lähtevät suunniteltavat ajoneuvot ei aina onnistu. Eikä sinällään yllätäkkään, kuitenkin aika paljon vaatii saada tietokoneen ruudulta katukelpoiseksi tai sarjavalmisteiseksi. Sen lisäksi, nämä ihan suuret valmistajat tekee omia sähköajoneuvoja, vaikkei niistä koko ajan hypetetä.
     
  9. janiluo

    janiluo Gearhead

    viikinki75 ja Desoto57 tykkäävät tästä.
  10. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Oikeastaan missään vaiheessa ei ole puhuttu, että kuinka paljon lisää sähkövoimaloita tarvitaan, että saadaan ne kaikki sähköautot liikkumaan. Kun rakentamisestakin tulee päästöjä. Ja ihmisten tarvitsee jatkossakin liikkua. Eikä sitä kaikkea energiaa saada aurinkopaneeleista ja tuulivoimaloista.
     
    Desoto57 tykkää tästä.
  11. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Eikä ne tuulivoimalatkaan kelpaa, kun tulee meteliä kuulemma (voi olla tottakin) ja näyttää rumalle. Aurinkokaan ei jaksa paistaa kaiken aikaa.
     
  12. janiluo

    janiluo Gearhead

    Viimeksi kun uusille ydinvoimaloille haettiin lupia laskivat että sähkönkulutus tulee reippaasti nousemaan ja vihreät vastustivat. Heti sen jälkeen uutisoitiin että sähkönkulutus onkin kääntynyt laskuun. Uusien ydinvoimaloiden tarpeesta ei ole sen jälkeen paljon puhuttu mutta eiköhän sekin ole vielä edessä kun vihreät tajuavat mistä se sähkö sinne töpseliin saadaan jos saadaan kun kulutus näin lisääntyy.
    :rolleyes:
    - Jani -
     
    viikinki75, Desoto57 ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vihreyshän (siinä muodossa kuin se Suomessa markkinoidaan liikkeen ja puolueen taholta) on uskontoon verrattava ajatusmalli ja siihen ei voi soveltaa samoja ajatuskulkuja kuin normaaliin elämään.
     
    Muokattu: 31.7.2021
    viikinki75, Inlinee, Desoto57 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vihreät taitaa olla ainoa puolue johon liitetään liike termi. Jos ottaa selvää alkuperäisestä syntyhistoriasta 70-luvun lopun saksasta ja siitä ketkä ja minkälaiset ihmiset sen siellä ovat perustaneet niin vaarallinen ääri-liike jota joskus on myös käytetty siitä ei liene kauhean väärässä.
     
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Siinä paidassa olevassa lapussa lukee Schippers. ei strippari
     
    Inlinee tykkää tästä.
  16. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  17. -late-

    -late- Gearhead

    Tiedän kaksi pohjasta kiinni ajettua akkuvauriotapausta. Toinen akku vaihdettiin ja toinen korjattiin yhtiön piikkiin. Laskut oli isoja, ei ehkä ihan läpihuutojuttuja. Kolmannessa akku ei ollut vaurioitunut. Tiedän myös yhden kevyen peräänajon, jossa akku meni vaihtoon (ja auto lunariin).

    Oman auton kasko maksaa about saman kuin polttiskäyttiksessä ja sen pitäisi korvata ulosajossa tms. kolhittu akku. Toivottavasti ei tarvii koskaan kokeilla. Aika näyttää miten hinnoittelu tulee menemään.
     
    Muokattu: 1.8.2021
  18. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos vakuutuksen "pitäisi" korvata niin se luetaan EI KORVAA.
     
  19. peto

    peto Gearhead

    Ainakin hybridi mersuissa jos airbagit laukeaa niin korkeajännite akun sulake räpsähtää samalla, joka tarkoittaa sitä tehtaan korjausohjeen mukaan korkeajännite akun vaihtoa. Mm. GLC350e kohdalla tarkoittaa reilun 15t€ osa kustannusta...
     
  20. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tämä on hauska palsta. IS ja hännystelijät tuo samat väitteet tasaisin ajoin takaisin tähän keskusteluun. Ne on aikaisemmin tässä keskustelussa heille perusteltu laskelmin ja lähdeviittein keksityksi höpötarinaksi, mutta pölyn laskeuduttua samat naamat pokkana heittää samat tarujutut uudelleen kehiin.

    Jos kyse olisi siitä ettei tiedä ja tietämättömyyttään jakaa jossain kuulemaansa tarinaa, ei sitä uudelleen toista ettei olisi valehtelija. Mikä sellainen otus on joka toistaa samaa uudelleen ja uudelleen toivoen mahdollisimman monen uskovan asiansa. Pitää vain malttaa odottaa osa kirjoittajista on jo unohtanut kuinka ne tarinat on aikaisemmin kumottu.
     
    Kruunusaari tykkää tästä.
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!