Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Eikä paska maailmasta lopu

    Kabulin lentokentällä kuvatut videot kertovat kaaoksesta ja paniikista – ”Maailma katselee sivusta hiljaa”
     
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No jaa, tutkimuksen mukaan afganistan on yksi kolmesta maasta joissa ei voida edes laskea yksittäisen ihmisen hiilijalanjälkeä kun se on niin piäni. Eli jos polttaa kamelinpaskaa että saa teet keiteltyä aavikolla jurtassa ni ei siitä paljon synny päästöjä.

    Ne on muuten maaliman suurin oopiumin tuottaja että niistä se talibanien rahat aseisiin ehkä tulee. Kannattas agent orangea tiputella riittävästi ni loppuu meuhkaaminen ku on perse auki eikä saa velaks aseita ja ammuksia. Tai sitte ne kivittää kualiaaks viholliset.
     
  3. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Oisko siellä kuitenkin elokapinalla duunia... joutaisivat istuskelmaan Kabulin pääkadulla..
     
  4. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Ja lisänä:

    Yhdysvallat käytti yhteensä noin 75 miljardia euroa Afganistanin kansallisten turvallisuusjoukkojen aseistamiseen, varustamiseen ja kouluttamiseen. Yhdysvaltain kokoama koalitio, Suomi mukaan luettuna, teki parhaansa tukeakseen ja valmentaakseen näitä joukkoja.

    Ja mikä oli lopputulos? Joukkopako. Massa-antautuminen. Täydellinen sulaminen.

    Ääriliike Taleban valtasi koko maan nopeasti sen jälkeen, kun amerikkalaisjoukot poistuivat maasta heinäkuun alussa.

    Epäonnistuminen on mittaluokaltaan niin valtava, että sen syitä pohditaan varmasti vielä pitkään.

    Aseista, ammuksista ja ajoneuvoista turvallisuusjoukoilla ei ilmeisesti ollut pulaa. Päällimmäiseksi syyksi tappioon nouseekin ensimmäisten analyysien mukaan taistelutahto, tai siis sen puute.

    Sotilailta ja poliiseilta puuttui motivaatio. He eivät halunneet laittaa omaa henkeään alttiiksi maansa puolesta, sillä he eivät tunteneet uskollisuutta heidät palkannutta keskushallintoa kohtaan. Läpimädällä hallinnolla ei ollut turvallisuusjoukkojen silmissä legitimiteettiä: tukea ja hyväksyntää.


    Jommassa kummassa iltapäivälehdessä.
     
  5. Äsken telkkarissa oli taas puhuva pää nimeltä Pekka. Sama puhuva pää kommentoi viime viikolla, että vielä ei ole tullut tuloksia Talebanin ja Afganistanin hallituksen Dohan neuvotteluista.No miksiköhän..
     
  6. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    "Sitran mukaan oleellista olisi tehdä nykymuotoisesta autoilusta suhteessa kalliimpaa, sillä liikenteen nykyiset maksut ja verot eivät ”kaikilta osin kannusta päästövähennyksiin”:"

    https://www.is.fi/autot/art-2000008206620.html
     
  7. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Nuo arkielämästä vieraantuneet ovat ennenkin aiheuttaneet ongelmia.
    Hiljan eräässä lämpimämmässä maassa kansan keskuudesta nousseet aseistetut ryhmät saivat oman maansa arkielämästä vieraantuneen eliitin nostelemaan koipiaan naapurimaan suuntaan.

    Mitäpä jos täälläkin alkaisi paletaani ryhmät siirtämään eliittiä vaikkapa Vennäänmaalle tai Roottiin touhumaan...
     
    Poni -69 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  8. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Ajatelkaa,saa olla vielä MIES ja karvat kasvaa (joka hyvin suositeltavaakin ),pukukoodilla ei mitään väliä eikä sillä onko käynyt pesulla koska (vai koskaan),luku ja kirjoitustaito täysin toissijainen turha taito kuten työssäkäyminenkin työaikojen puitteissa ja palkankin saa periä vastaantulijoilta, autoilijoilta tai ketä nyt näkeekään,tökkäämällä Kalasnikovilla.
    Ruoka järjestyy talosta kuin talosta samalla menetelmällä ja varmaan nainen kuin nainen tarpeeseen pikatreffeillä eikä jälkikäteen haasteta käräjille ahdistelusta.
    Jos tuppaa tympimään tai pukkaa pikaista matkakuumetta niin vetäisee oopiumit jossain jalostusmuodossa eikä kukaan tule siitäkään niuhottamaan saati nuhtelemaan eikä lakikaan kiellä moista koska sinä itse edustat lakia.
    Iltapuhteena voi vaikka lasten kanssa askarrella räjähteiden kanssa ja opastaa niiden käyttöä sekä pakata jonkun eukon tai tenavan matkareppu paratiisiin.
    Elinaikaodote ei ehkä kovin ruusuinen kellään mutta kuollee sandaalit jalassa tai ilmassa tositoimissa eikä missään vaipoissa sängynpohjalla maaten ...
    Onhan sekin jotain maassa jossa ei eläkejärjestelmiä tunneta joten fiksuimmat kehittelee hyvän soluttavan peitetarinan (kukas ne voi tarkistaa kun henkkarit ,todistukset ym keksittyjä)ja tekee oikeat liikkeet millä turvapaikkajonossa etenee niin jo se työeläkekkin järjestyy tuurilla,esim Suomesta ja täältähän rahaa liikenee joka lähtöön.

    Sinnekkö muutama suomipoika,sotilaan nimikkeellä, lähetetään rynkyn kera "turvaamaan"evakuointia....
    Kannattaisiko pysyä poissa,pikkasen liian kova paikka ja sinkkiarkut ikävä tapa kotiutua.
     
    Muokattu: 21.8.2021
    kad_boost, Zejk1 ja hartsa69 tykkäävät tästä.
  9. Ja eikä tule tylsää, kun ei ole parisuhdetta vaan parikymmentä suhdetta..;)

    [​IMG]
     
  10. Muokattu: 21.8.2021
    dart -66 tykkää tästä.
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  12. dart -66

    dart -66 Gearhead

    ^ ^^ Omavaraisuus kunniaan...
     
  13. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Monenlaista olen ehtinyt harrastaa mutta maanviljely ollut toistaiseksi kaikista kallein. Saattaapa olla että joutuu vaihtaan harrastusta tällä menolla aiemmin kuin ajattelin.
     
  14. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Niin mihin sitä maataloutta enään nykyaikana tarvii kun ruokaa voi hakea kaupasta ja rahaa saa seinästä ja sähkökin tulee töpselistä, tällänenhän se on nyky urbaanin vihreän ajatusmaailma.
     
    impala-63, ak72, dart -66 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Kyllä kunnon cityvihreä sen tietää, että kotimainen pottujen viljely saastuttaa, mutta supermarketista ostettu bataatti on ekoteko..
     
    impala-63, Stang_81, maxvo2 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. Jori85

    Jori85 2nd gear

    Niinpä...eko-teko on ostaa Espanjassa kasvatettu tomaatti.
    Maajussi-Pedro lähettää kai sen tänne jollain kaarnalaivalla kun se on niin helkutin ekologista??
    Nää vitun viher-hipsterit ajaa tän maan siihen tilaan ettei täällä tavallisen ihmisen kannata kuin raapia munia sohvalla ja juoda saksasta tilattua kaljaa liikoja miettimättä:mad:
     
    Desoto57 tykkää tästä.
  17. Artsi Bunker

    Artsi Bunker 2nd gear

    Näin kait sen täytyy mennä. Suomessa tuotettan maailman puhtainta ruokaa, tiukimmin säänneltynä. Se vain on niin helppoa ajaa suomen maatalous alas. Mites sitten kun iskee seuraava kriisi eikä omavaraisuutta olekkaan... No, pohtikoot sitä sitten ne on sitten vallan kahvassa.
     
    Jori85 ja Desoto57 tykkäävät tästä.
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Olkaa huoletta. Suomessa siirrytään vuohenmaitoon ja siitä jalostettuihin tuotteisiin. Media on uutisoinut näinä päivinä että on oikein kahden ilmavoimien kuljetuskoneen voimin lähdetty hakemaan vuohipaimenia asiaan ratkaisuksi.
     
    Muokattu: 22.8.2021
    linc. ja impala-63 tykkäävät tästä.
  19. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Jos oikeasti alettaisiin päästöjä suitsia, tulisi elämästä aika hiton ankeaa. Mut sitähän ei saa sanoa, ainakaan julkisesti eikä kukaan uskallakkaan. Jos haluttaisiin ne päästöt alas, pitäisi tuoda ulkomailta vaan välttämättömät elintarvikkeet, mikä sitten on välttämättömyys, tuskin se bataatti, tomaatti tai mandariini on. Ne kuitenkin pilaantuu ja pois heitetään, riisi nyt ei helpolla pilaannu.
    Ongelma kaikessa päästökeskustelussa on se, että vain autoilijat nähdään kaikkena pahana. Kuka näkee sen australialaisen viinipullon tai lämmitetyn palloiluhallin mitenkään pahana, vaikka kumpikin aiheuttaa päästöjä, monesti vielä turhempia kuin autoilu. Ei palloiluhallissakaan 24/7/365 harrasteta urheilua, vaan monesti muutama tunti vuorokaudessa, joissain paikoissa ei edes joka päivä, silti se pidetään lämpimänä. Mut meneppä kysymään asiasta vaikka vihreiden iiris suomelalta, ei varmaan ymmärrä edes koko kysymystä.
     
    Peeaa, impala-63, Desoto57 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    Mä olen enemmän miettinyt maailman valosaastetta. Miksi helvetissä niissä kiinni olevissa marketeissa, kauppakeskuksissa sun muissa pitää olla valot päällä 24/7. Siihen päälle kaikki neonvalomainokset. Kadut pitää mielestäni olla valaistuja turvallisuus syistä se on selvä mutta aika paljon voisi valoja sammutella julkisista sun muista tiloista.

    10 vuotta sitten oli hirveä buumi sammutella tietokoneiden näytöt yöksi ja viikonlopuiksi ettei sitä leposähköä kulu. Voisko niitä valojakin sammutella isoista kohteista ettei jäisi kuin poistumistievalot päälle?

    Kyllähän nyky maailmassa pystyisi aika paljon päästöjä vähentää jos keskityttäisiin käyttämään energiaa taloudellisemmin ja järkevästi.

    2006 kun rakensin talon niin olin kauhea ihminen kun valitsin sähkölämmityksen kaukolämmön sijaan. Nyky menoa kun seuraa niin minähän olin edelläkävijä :D
     
    Stang_81, hartsa69 ja dart -66 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!