Maalaustilat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Hermanni, 31.1.2006.

  1. 4x4_76

    4x4_76 1st gear

    Kannaattako tommoseen kammioon viritellä imuria, vai tekeekö sillä enemmän hallaa maalaukselle?
     
  2. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    http://www.bigblockdart.com/resto/repaint/repaint.shtml

    Tossa yksi versio aiheesta, ei omaa kokemusta moisesta tilasta. Ainut auton omakätinen maalauskerta tapahtui isossa hallissa, jossa ei ollu mitään pölyn poistoa... "hyvä pössis" tuli, hyvästä maalauksesta en tiiä niinkään :rotfl:
     
  3. bathory

    bathory Gearhead

    Nostellaan vanhaa aihetta. Tarvis talven aikana tehdä autoon pohjatöitä vähän ja sitten maalata.
    Edelliseen kiesiin ei piti pari kohtaa kitata ja senhän tietää, että pölyä on sitten joka puolella. Niin kävi seuraavanlainen hullu idea mielessä ja nyt tarvisi kuulla perustelut, että miksei voisi tehdä :D
    Koska tila on pieni niin ajattelin, että tekisin sellaisen pienen maalaustelttakopin. Eli jotkut rimat rungoksi ja muovit teippaa kiinni(lattiaan myös). Tämä koppi laitettaisiin autoon kiinni ja reunat tiivistettäisiin. Sitten tekisi siinä kopissa autosta yhden osan kerrallaan ja siirtää sitten koppia seuraavaan kohtaan autoa. Näin pöly ei pääse muualle. Toki ensin pitäisi tehdä pohjatyöt ja sitten uusi koppi ja maalaus samoin osa kerrallaan.
    Tässä olisi myös se etu, että ei iske sellainen olo, että vittu kun on työmaata jäljellä kun sen miettii silleen, että tällainen pieni osa tarvii vaan saada tehtyä. Eli psykologinen vaikutuskin olisi.
    Eri juttu sitten kuinka kivaa siellä kopissa on, mutta se on sivuseikka. Jonkun valon sinne saa roikkumaan. Mutta ei sinne mitään ilmanvaihtoa tms saa tietty.
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Yhden auton maalasin pikkutallissa (rintamamiestalon kellaritalli) osa kerrallaan, tyyliin luukut irrallaan, sitten keula, keskiosa kattoineen ja perä, ja muovikalvolla peitettynä muut alueet. Onnistui ihan kohtalaisen hyvin, kun roskat sai myllytettyä pois. Tuollaisessa suunnittelemassasi "pikkutallissa" tulee isona ongelmana olemaan näkyvyys, kun maalisumu peittää kaiken. Oli se minullakin, mutta kun maalasi pienemmissä osissa, ei sumua ihan niin älyttömästi ehtinyt kertyä, ja olihan siinä ilman poistumista edistämässä puhallin ja hormiveto.

    Ilman näkyvyyttä on melkein mahdotonta saada kunnon pintaa ilman valumia. Ennemmin auton kokoinen talli, ja siellä maalaa vaikka osissa. Paras olisi, jos saisi sisäänpäin puhaltavan puhaltimen, jossa suodatin.
     
  5. impala-63

    impala-63 Double Gearhead

    biltemasta sai ainakin joskus sellaista ohutta suojamuovia missä on teippi valmiina yhdessä reunassa. Sen jos liima niin reunoille kun tallin romut antaa myöten ja alareunan vetää teipillä lattiaan niin ei se pöly pääse joka paikkaan tallissa. Itse suojasin joskus oman tallin sillä kun maalasin autosta katon uusiksi ja joitain paikka maalauksia tein siihen. Olisinko helmaa ja jotain maalannut.

    Hiomakoneeseen saa myös imurin kiinni jolloin se pöly ei leviä.
     
  6. bathory

    bathory Gearhead

    Joo toi peittely olisi jees mutta kun maalaus ja hionta tapahtuisi useassa erässä ja välissä tarvis muutakin puuhata.
     
  7. Weijari

    Weijari Gearhead

    Ton pätkissä eristämiseen sopivan teltan saat vaikka jostain halvasta popup-teltasta. Ylipaineen telttaan saat esim auton lämmittimellä, alipaineeseen riittää pelkkä puhallin- Ylipaine maalatessa, alipaine hiottaessa. Hionnassa kaiken siisteyden a- o on hyvä kone jossa on hyvä imuriliitäntä ja sen jatkona imuri joka jaksaa imeä.
     
    juko7 tykkää tästä.
  8. bathory

    bathory Gearhead

    Niin sitä mä siis mietinkin, että jos maalaa yhden osan kerrallaan, niin sumua ei ehtisi ihan niin paljon kertyä. Tyyliin vajaa metrin pätkän kerrallaan tms. Ja telttakoppi vähän isommaksi toki.
     
  9. bathory

    bathory Gearhead

    Nyt tälleen heti kahden vuoden jälkeen alkaisi olee auto maalauskunnossa. Tallissa kyllä tilaa mutta romua kanssa, niin tila kummiskin rajallista.
    Ajattelin nyt tehdä läppinäkyvästä muovista telta auton ympärille ja ihan vaan silleen koittaa. Ilman paineistuksia. Lattialle kanssa muovi.
    Oletan, että pöly ei umpinaisesta tilasta leviä. Mutta laitan silti muovit muiden autojen ja prätkän päälle varuiksi.
     
  10. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Itellä ollu tallissa juhlateltan runko ja katto, ja sivut rakennusmuovista. Suodatinvanusta isot "ikkunat" yhteen osuuteen ilmanvaihtoa varten ja ilmanvaihto rakennuspuhaltimella imevänä ulos. Ihan tyydyttävästi täytti tarkoituksensa.

    Lattiamuovista sanoisin olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Siihen on koko ajan kompastumassa tai liukastumassa ja roskat ei sitoudu siihen. Sitten se lepattaa ja liikkuu, jolloin pöly nousee ilmaan. Lakaise ja pese lattia kunnolla muutamaan kertaan ja kostuta lopuksi? Tai maalaa, jos on riittävän hyvässä kunnossa.

    Edit, niin se valaistus ja näkyvyys; valoa ei voi olla liikaa. Panosta siihen että näet kylkien alaosatkin kunnolla. Itse nostin auton pukeille ylemmäs, niin ei tarvinnut ihan kiinni lattiassa häärätä.
     
    Muokattu: 10.1.2024
  11. bathory

    bathory Gearhead

    Mutta sitten lattia on siinä maalissa ja niin ei saisi käydä.
     
    juko7 tykkää tästä.
  12. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    Kovalevyt lattialle suojaksi. ne on halpoja eikä lepata. Voima-arkki lattiasuoja on kans hyvä.
     
    Muokattu: 10.1.2024
    juko7 tykkää tästä.
  13. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Muovi tms pressu lattialla on siitä hankala, että ruiskuttaessa maali laskeutuu siihen, siinä kun kävelee niin tarttuu kenkiin melko tukevasti kiinni kun maali vähän kuivahtaa kerrosten välissä.
     
  14. asperiini

    asperiini Gearhead

    Onkos kukaan hankkinut tuommoista pystyyn puhallettavaa maalauskammiota mitä nyt ainakin tuo Vevor kaupittelee?
    Näissähän on kokoa tarvittaessa kuten oikeassa maalauskopissa, kaksi puhallinta joista toinen pitää kojua pystyssä ja toinen hoitaa ilmanvaihdon.
    Toimii ainakin kesäkelissä.
    Maksaa toki jotain mutta parinkin maalaushomman jälkeen olisi edullisempi kuin raskaampi rakennelma. Tonttia toki tarttee tähänkin mutta ei rakennuslupia.
     
  15. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Olisko mitää ideaa jos joku esim. vuokraa maalauskammiota???
    Esimerkiksi minä vuokraan.
     
    Muokattu: 17.1.2024
    Bbod68 tykkää tästä.
  16. bathory

    bathory Gearhead

    Varmasti monella olisi käyttöä. Miksei olisi ideaa. Kyllähän jotkut varmaan niin tekeekin.
     

Kerro tästä muillekin!