Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    No helwata, nyt täytyy ruveta elämään pelkällä riisipuurolla ja lisätä äkkiä riisin käyttöä muutenkin, vaikka paljon tulee käytettyä jo nyt :rotfl:
     
  2. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    – Kaikki velka kun ei ole samanarvoista. On sitä velkaa, jonka joudumme maksamaan rahassa takaisin lainaajille. Ja on sitä velkaa, jota ei mitata euroissa. Tämä jälkimmäinen, ympäristö- ja ilmastovelka, Ohisalo kirjoitti blogissa.
     
  3. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Riisimainos!!!

    [​IMG]
     
    Seevu tykkää tästä.
  4. Viimeksi, kun lähettiin entinen kaupan kassa Brysselliin, niin seurasi iso lasku. Mites nyt..

    Pääkirjoitus: Suomen ei tarvitse maksaa puolalaisten sähkölaskuja – EU:n sosiaalirahasto on torpattava alkuunsa

    EU:n ilmastotoimia koskeva sosiaalirahasto olisi Suomen kannalta onneton hanke, jossa Suomi joutuisi muun muassa puolalaisten tai ranskalaisten kohoavien sähkölaskujen maksajaksi. Hallitus suhtautuu rahastoon kriittisesti, mutta kielteinen kanta kannattaa tehdä kunnolla selväksi EU:n komissiolle ennen kuin suunnitelmat karkaavat käsistä ja Suomi löytää ne edestään.
     
  5. JS78

    JS78 3rd gear

    Älkää nyt. Sanoihan SDP:n Tuppurainenkin että "oma kansa ensin ajattelu on haitallista".
    Esitänkin tässä yhteydessä kiitokseni kaikille SDP:tä äänestäville.
     
    Inlinee, Kalja imuri ja Seevu tykkäävät tästä.
  6. hmr66

    hmr66 Gearhead

  7. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Jos lukee WEF ja muiden idioottien tulevaisuuden visioita niin siellähän sanotaan et tulevaisuudessa kukaan ei enään omista autoa asuntoa eikä yleensäkään mitään, vaan kaikki palvelut vuokrataan, ei nämä ole mitään salaliittoteorioita vaan maailmaa on selvästi viemässä tähän suuntaan.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  8. Retem

    Retem Gearhead

    Nii-iin.
    Kommunistin märkä uni: kukaan ei omista mitään.
     
    maxvo2, Seevu ja Zejk1 tykkäävät tästä.
  9. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    paitsi johtotaso.olkoon kommari,kapitalisti,uskonnonedustajat jne.se on aina omistanut ja tulee omistamaan,jos muut ei saa omistaa ne ottaa senkin.ja mikä muilta kielleteään niille sallitaan.
     
    Seevu tykkää tästä.
  10. Retem

    Retem Gearhead

    Viittaat tällä ehkä löysästi C. Wright Mills:in The Power Elite -teokseen ja herran esittämään teoriaan eliittivallan neljästä ulottuvuudesta.
    Valitsen mieluummin länsimaisen järjestelmän kuin kommunistisen oligarkian.
     
  11. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    https://www.is.fi/autot/art-2000008400148.html

    Nytpä tästä on taas kerran päätetty. Saapa nähdä, miten tulee toteutumaan. Kun aikaa on reilut kymmenen vuotta tuohon pisteeseen. Miten autoteollisuus pystyy siirtymään muihin voimanlähteisiin ja mitä se loppujen lopuksi tuo kuluttajalle.
    . Suurin ongelma sille tavalliselle sukankuluttajalle on saako sillä käytettävällä rahalla toimivaa kalustoa, jolla liikkuminen on sopuhintaista, vaikka sitä omaa autopaikkaa ei olisikaan, polttomoottoriauton kanssa on ollut helppoa aina hakea tankkiin tavaraa, vaikka kannulla. Sähköä ei kannulla saa tuotua.
     
  12. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Epäilen ja perusteluna ettei varmaan 75%maailman maista ole sinnepäinkään niin rikkaita kuin Suomi maana tai EU mittakaavassakaan eli myydäppä uusi sähköauto jossain Sudanissa tai edes Turkissa siihen hintaan että porukalla varaa ostaa tai edes latausmahdollisuutta...
    Tietty sähköautotkin kehittyy tuohon mennessä mutta niin varmaan hintakin kun täytyy olla ulkoavaruuteen satelliittiyhteys ja kodinkoneetkin integroituna vaikkakin akuston ym hintaa onkin saatu painettua alas...ehkä,riippuen raaka-aineiden saatavuudesta ja kysynnästä joka tällätietoa kylläkin nostamassa hintoja eikä laskemassa varsinkin kun kysyntä tulee monituhatkertaistumaan ellei vedetäkkin käsijarrua ja keskitytään johonkin muuhun tekniikkaan kuin sähköön akkujen muodossa ajopeleissä.

    Tarkoittaa että jotain myytävää kait tarvii olla näihin matalamman elintason maihin vai tuleeko niihin omaa lisenssituotantoa esim jonkun merkin+mallin vanhat tuotantolinjat siirretään EU:sta sinnepäin jolla paikallinen autopuoli turvattu eikä ilmastosopimukset sido ja joista toki ajoneuvoja myös viedään maihin joissa sama tilanne ja niitä maita piisaa ihan Lähi Idän öljyntuottajamaista kuin Intia,Pakistan,Iran,Irak...koko Afrikka,Etelä ja Keski Amerikka .....sekä Venäjä monine ex NL alusmaineen Baltia poislukien.
    Eipä taida monellakaan autotehtaalla olla sittenkään varaa unohtaa fossiilisia polttoaineita ellei keskity,vaihda alaa tai yhdy yhä isoimmiksi jättiyhtiöiksi Eu ja USA jne markkinoille pelkästään.

    Tietty käytettyjä nykyautoja vaikka EU:sta piisaa kymmeniksi vuosiksi pinota Afrikkaan jättimäisiin jakelupisteisiin mutta saada ne säilymään toimivina ja kohtuukuluin korjattaviksikin vanhoina on ongelma ja iso,liian hienoja kyläsepille missäänpäin osienkin ollessa kortilla joten ehkä niitä pikkasen modernisoidaan taaksepäin ajassa teknisesti jos mahdollista perusruiskuihin, kaasutinaikaan tai jakajapumppudieseleihin joita niitäkin voidaan tehdä ns muutossarjoja halppismaissa ja joita ei tietysti saa edes myydä EU:ssa tai asentaa.

    Noh,vaikka tuo valmistuskielto toteutuisikin niin ainakin minä olen vanhus jo tuolloin,perinteisiä piisaa tuohon asti käytettynäkin ja muutakin ajattelemista jos tajuaakaan enää mistään eikä toivottavasti tarvinnut sähköautoon koskeakkaan,ei kiinnosta nytkään joten tokko tuolloinkaan.
     
    Muokattu: 14.11.2021
  13. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Scania on kehittynyt v8 konetta vähäpäästöisemmäksi ja haluaa säilyttää kyseisen koneen tuotannossa kun sille on kysyntää.
    Luulen et henkilöauto puolella taitaa nuo aika rajat siirtyä vielä moneen kertaan eteenpäin.
    Tai sit pitää ajaa scanian rekkaveturilla mahtuu sinne kaupn parkkipaikalle siinä missä muutkin.
    Kun pitää olla V8 :D
     
    rekkamies, kippis ja Inlinee tykkäävät tästä.
  14. Isamu

    Isamu 3rd gear

    Muistakaa myös, että vaikka uusien polttomoottorivehkeiden myynti jotenkin kiellettäisiinkin vuonna 2035 niin ei ne siihen mennessä valmistetut ja olemassaolevat mihinkään katoa tai niiden käyttöä kielletä. Käytettyjä autoja tulee piisaamaan markkinoilla helvetillinen määrä ja niille tulee olemaan markkinat vaikka tehtaat puskisi ulos pelkkiä sähköautoja.

    Tätä vuosisataa mennään aika pitkälle ennen kun ne vanhat polttomoottorivehkeet on kaluttu loppuun ja kadonneet historian sivuille.
     
    Rollercam tykkää tästä.
  15. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Tää onkin just kuin oppikirjasta. Yksi yhteen mennään, kun nuorempia kiinnostuneita ei tule vaan väkisin tulevat hankkimaan sähköauton niin meidän tämän hetkisten harrastajien elo alkaa olla päädyssä juurikin 2035. Kuten kaveri totesi: se pitää olla sitten sen verran iso kuoppa, että mahtuu -65 Impala mukaan.
     
    Stang_81 ja Rollercam tykkäävät tästä.
  16. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Näin -64 syntyneenä uskon vahvasti pääseväni bensalla autoiluni loppuun asti,hauturi on sitten ihan sama vaikka vedyllä tai atomilla menisi.
     
    Seevu tykkää tästä.
  17. kippis

    kippis Gearhead

    e-maailma on NIIN paljon e-miellyttävämpi kun painaa e-ruudun oikeasta e-yläkulmasta oman e-nimensä jälkeen kolmiota --> sieltä asetukset ja käyttäjät jonka viestit ohitetaan. YES !!!
     
    Kowalski, Turnn, Retem ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Aika varmasti noita rajoja tullaan siirtämään eteenpäin tai tehdään poikkeuksia. Ja tuleeko jatkossakin olemaan diesel-kuorma-autoja, luultavasti on aika lailla pakko jos halutaan kuljettaa tavaraa tehokkaasti. Jos dieseliä saa, niin kuorma-autoiksi rekisteröityjä lava-autoja on sitten maailman tappiin.
     
    Rollercam ja Pannu H-D tykkäävät tästä.
  19. Retem

    Retem Gearhead

    e-Ajetaan sitten vanhana e-pappana vaikka e-rattorilla viimeiset matkat ennen e-noutajaa, jos ei se edellisellä vuosikymmenellä katsastamatta jäänyt e-Dacia lähde e-ladon takaa käyntiin.
    Asentaa rattaat sopivasti sekaisin e-vaihteistoon niin jopa vanha e-Taavetti kulkee e-iloisesti yheksääkymppiä nykyisen 28 km/h sijaan. e-simpukassakin klappia niin paljon ettei e-idiootteja ehdi e-ohjaamiselta morjestamaan.
    Ja e-käyttäjien e-viestit ohitetaan.
    Se on jämpti
     
    Rollercam, riviera56, Isamu ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!