Autoilijoiden ja koko suomen alasajo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mietmi-3, 14.1.2021.

  1. Retem

    Retem Gearhead

    Muokattu: 15.12.2021
    Rock N Roller tykkää tästä.
  2. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Sukupuoliahan ei saa syrjiä, joten ei naisille saa antaa sukupuolen perusteella etuja. Ja kyllähän ne naisetkin varmasti patteriautoja ostaa, jos kokevat tarvitsevansa sellaista.
     
    Rock N Roller tykkää tästä.
  3. Retem

    Retem Gearhead

    Niinhän sitä luulisi.

    Copy/paste:
    Näin todetaan nyt pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen uudessa Keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelmassa, jossa nostetaan kyseisen havainnon ohella myös esille idea siitä, että naisten käyttöön päätyvien sähköautojen verotusta voitaisiin jollain tavalla pienentää suhteessa miehiin.
    Copy/paste loppu.

    Nykyhallitus puuhastelee siis jonninjoutavan höpölöpön kanssa jolla ei ole mitään mahdollisuuksia toteuttaa muuttamatta voimassa olevia lakeja?
    Herää kysymys: Miksi hukata aikaa ja resursseja tällaiseen?
     
    Rock N Roller ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  4. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Syrjiä ei saa muuta kuin valkoihoista lihaa syövää heteromiestä, joka vielä liikkuu polttomoottorikulkineella.
     
    viikinki75, Rock N Roller, Kalja imuri ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Koska ne näyttää hyvälle. Ei nykyisin ole kyse siitä, mikä on mahdollista toteuttaa, vaan mikä näyttää hyvälle, antaa tykkäyksiä somessa jne.
     
    Rock N Roller tykkää tästä.
  6. [​IMG]
     
    Roger that tykkää tästä.
  7. Retem

    Retem Gearhead

    Pysäytä maailma perhana, haluan hypätä parvekkeelta. :wc::wc:
     
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ei olis uskonu -80 luvulla kun ajokortin sai et joskus tulevaisuudessa maailma vois mennä näin hulluksi kuin nyt on mennyt.
    Ennen oli sentään elämällä tarkoitus, nyt elämän tarkoitus on seurata kun maailma menee vain hullumpaan suuntaan päivä päivältä.
    Fluxcapacitor ja De Lorean tässä tarvittas vois lähteä takas menneisyyteen.
     
    viikinki75, kad_boost, J.J ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. mcmies

    mcmies Gearhead

    [​IMG]
     
    Volvo_5.7, SS-454 ja Swinger tykkäävät tästä.
  10. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Voi olla etten tätäkään asiaa ole ymmärtänyt oikein mutta silmämääräisten havaintojeni mukaan fyysisesti puoleensavetävän näköinen julkifeministi on yhtä harvinainen kuin se kuuluisa kanan hammas.
     
    Retem ja Inlinee tykkäävät tästä.
  11. Retem

    Retem Gearhead

    Ja maksaa veroja...
     
    SS-454 ja Kalja imuri tykkäävät tästä.
  12. Roger that

    Roger that 1st gear Bannattu

    Jos biologia tuntee yli 30 sukupuolta...

    ...niin siinä tapauksessa minä en enää tunne biologiaa.
     
    Muokattu: 16.12.2021
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Muistelkaa maskitoilailua. Joku hyvä uutinen piti saada äkkiä jotta ministeri Pekonen (VASEMMISTOLIITTO) pääsee twiittaamaan ja keräämään pisteet.
    Tulee mieleen laulu Saku Sammakosta kosiomatkallaan. Siinähän lauletaan että "Nainen on nainen aina vaan".
     
  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Koomikon sisko ei ole enää ministeri. Vaihtoivat kesällä hänet johonkin toiseen.
     
  15. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Nytkin olis aluevaalit tulossa Suomenkansa pääsis näyttämään ettei tälläinen peli vetele, mut eihän Suomalainen sellaista tee kun me ollaan lampaita, eli turha edes puhua suunnitelmasta enempää.
     
  16. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Juu äänestäkääs jossakin alueella kokeeksi persut valtaan. Nähdään, miten toimintaan tulee eloa.
     
  17. Swinger

    Swinger Gearhead

    tätä poliittista juttua on kyllä turha täällä vääntää kokoajan, mutta kuten kaikki harrastajat ja autoiliat ovat saattaneet huomata että polttomoottori autoilu on aika kallista tällä hetkellä ja ei ainakaan vas, vihr, sdp ole helpottamassa tavan kansalaisen saatikka harrastajan elämää.

    keskusta jaksaa kyllä aina lupailla ja kyllähän sitä aina parempaan ja halvempaan tulevaisuuteen ihminen haluaisi luottaa mutta kelkka kääntyy nopeammin ku kukaan kerkee tajuamaan.

    rkp ja kristilliset eivät tule saamaan niin paljon ääniä että sieltä apua saataisiin vaikkakin kristilliset on väläytellyt että autoilu saattaa olla aika kallista nykyään ja pitäs harkita tehtävän jotain.

    perussuomalaiset ainakin ajattalee suurimmaksi osaksi niinkuin tavan kansalainen asiat näkee ja kokee, mutta ongelma on siellä joukko ihmisiä keiden ei pitäisi olla millään tavalla luottamus tehtävissä.

    Perussuomalaiset, liike nyt, kokoomus ja kristilliset olisi mun valinta seuraavaksi.
    tuskin sekään toimisi mutta ei oikein kyllä vituimmaksikaan voi mennä mitä tällä hetkellä tilanne on

    kerrotko slant sickness kuka meitä auttaa ja lopettaa kansan kurittamisen ?
     
    Seevu tykkää tästä.
  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Valtion tulo- ja menoarvio on epäbalanssissa. Mä oon niin vanha, että olen nähnyt seitsämää vuosikymmentä, mutten ihan niin vanha, että olisin jo unohtanut kaiken.

    60/70-luvun taitteessa vedeltiin soratietä meidän autolla kaasu pohjassa. Faija oli taas kerran saanut infarktin tai veritulpan. Naapurin setä ajoi autoa niin lujaa kun vaan olosuhteissa oli mahdollista. Varmaan yli satasta, kun tultiin Mäntyharjun kirkonkylän suoralle, jossa poliisit piti tutkaratsiaa. Pikaisen neuvonpidon jälkeen poliisiauto lähti vilkut päällä avaamaan latua, jotta saatiin isukki sairaalaan. Ei ollut enää etäällä. Vanha puutalo, kirkolta kilsa tai kaks aseman suuntaan. Siellä se oli likipitäen yhtä aataminaikusessa tilassa kuin se talo, missä mä olin vuosikymmen aiemmin käynyt syntymässä. Keskussairaala oli Mikkelissä vain parin kilsan päässä "synnytyslaitoksesta", mutta terveen synnytys sopi suorittaa sairaalan asemasta 1800-luvun hirsirakennuksessa, jossa oli komea torni. Lattialla oli kuulemma talvella jäätä nurkissa.

    Siihen aikaan ei kerrotun mukaan ollut luukkua, missä notkua. Sotaveteraanit oli joko niiden omissa säätiön kuntoutuslaitoksissa, mutta jos vaan joku toimi, kuten mun päivähoitotäti Hannan ukolla Otolla, mentiin töihin, mihin vaan kyettiin. Otto oli kätevä, joten kävi kellosepänliikkeessä töissä. Mitä teki siellä, en tiedä. Ehkä korjasi kelloja? Yrittäjä ei ollut. Koska kävelystä polven alapuolelta amputoidusta jalasta johtuen ei tullut oikein mitään, Otto ajeli fillarilla.

    Suomi vaurastui. Jos työttömiä rupesi olemaan 100k, Kekkoselta paloi käämi.

    Ongelma 0n, ei sama kuin elämän tarkoitus. Sehän on tunnetusti 42. Se on se, että noin 44% suomalaisista käy töissä. Loput ei käy. Osa noista ei käyvistä elää koroilla tai perinnöillä, mut niistä ei valtio mitään saa. Viinan juonti ja työn teko ovat kovasti verotettuja. Viinaa ei voi juoda jos käy töissä, joten töissä käynti on dominantti. Sitä pitää olla paljon.

    Enää ei ole sorateitä, eikä enää ole kunnan lääkäriä, joka seuraa infarktipotilasta puisessa sairaalassa. Nyt on vaikka mitä palvelusta. Luukku oli tässä välissä, mutta on mennyt sekin pois. Jos ei tuolloin ollut luukkua notkuttavaksi (Lenita Airiston haastattelusta jäänyt tuo luukku päähäni) josta saisi köyhäinapua, niin ei ole enää nykyisin myöskään. Ei ole toimeentulotukeakaan. On vain etuuksia. Lehdessäkin on mainostettu niitä.

    Suhde työssäkäyvien ja etuuksien suhteen on väärä. Koska etuuksia pitää olla, niin työllisten % pitää muuttua. Ja se muuttuu lähinnä ihmisten asenteilla. Jos on vara räknätä (= laskea) kuinka paljon töistä käynnistä jää enemmän käteen kuin etuuksilla elelemällä, niin tuntien eläimien mukavuuden halun, 44% ei muuksi muutu.

    Valtio joutui ottamaan 1. koronavuoden alussa 18 miljardia euroa lainaa. Sen rahan kun suhteuttaa vaikka 1,4 miljardiin litraan liikennepolttoainetta, mitä maassamme käytetään vuosittain, bensan ja dieselin hinnan nosto 10 euroon litraan olisi riittänyt. Teoriassa tosin, koska moni olisi jäänyt etuuksille, koska raha ei riitä töissäkäyntiin.

    No nyt se kliimaksi. Peruselämisen kulut pitää pysyä alhaisina, jotta työllä, sillä palkalla kuin siitä on vara maksaa, voi elää. Kaikkien työpanos ei ole ... samanarvoinen. Jos ihmisen työpanos on työpaikallaan 250 Wh lämpöenergia, joka vastaa noin 0,025 litraa polttoöljyä, niin miten siitä voi maksaa säädetyn minimipalkan. Pitää heilua enemmän watteja vissiin?

    Mitäs sä kysyitkään?
     
    Stang_81 ja Dataviilaaja tykkäävät tästä.
  19. Retem

    Retem Gearhead

    Kyllä Suomi on aika lahjakkaasti tyrinyt asiansa kun tähän ollaan päädytty:
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...uroopan-kaupunkien-asukkaita-heikompi/8299742

    Ostovoiman heiketessä ihan silmissä, teemme pienen suuntaa antavan laskelman,
    sillä ei voi olla oikein että joissakin tapauksissa palkansaaja joutuu lisäsatkusta maksamaan yli puolet valtiolle. Myös työn teettäminen on järkyttävän kallista.

    Otetaan teoreettinen ja suuntaa antava laskelma varsin "hyvästä" palkkatulosta v. 2020: 4000€ / kk. ennen veroja ja maksuja (kateuden emämaassa nimeltä Suomi tämä palkkataso ylittää keskiansion).
    Bruttopalkka 4000€, lomaraha noin 208 per/kk = palkansaajan käteen jää karkeasti 2836€, josta verot ja maksut: 2227€.
    Työnantajan kustannus 4000€ kk-palkasta = 5063€ /kk. Välistä vedetään työntekijän 2227€+ työnantajan 1063€.
    Sitten olet ahkera ja työnantaja haluaa pitää sinut talossa, joten työnantaja antaa sinulle 100€/kk lisää liksaa, tämä satku maksaa työnantajallesi 121€ ja itse saat "puhtaana" käteen 49€.
    Eli satkun lisästä järjestelmä vetää välistä 21+51€.
    Laskelmassa ei eurontarkat luvut mutta antaa kuvan missä liikutaan. Talousviisas osaa varmaankin avata tätä minua paremmin.

    On ilman muuta selvää, ettei järjestelmä ole kestävällä pohjalla pitkällä aikavälillä.
    Systeemin maksajat ja valmisteiden ostajat loppuvat jossain vaiheessa kesken eikä lakkoilukaan auta tähän vaivaan..

    Mukavaa viikonloppua- kaikesta huolimatta. Kohta on jo joulukin.
     
    mach71, Zejk1, Kruunusaari ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  20. grantorino

    grantorino Gearhead

    Suomi on kuin entinen itä-blokin maa, omaa kansaa pidetään kurjuudessa. Samanaikaisesti ollaan niin vieraskoreita ja haalitaan tänne kaikenmaailman taatelin tallaajia asumaan, niille kyllä löytyy rahaa, autot ja valmiit asunnot.
    Suomessa oli ennen montakin hyväpalkkaista alaa ja ne kaikki ajettu on matalapalkka aloiksi.
    Elämisen kulut ja ruoka kallistuu koko ajan ja palkkoja ei nosteta ajan tasalle, koska ollaan muka liian kalliita.
    Viro on hyvä esimerkki siitä miten maata kehitetään nopeasti, jos vaan halutaan.
    Suomella ei tunnu olevan mitään halua kehittyä, muututaan vaan banaanivaltioksi.
     
    mach71, Zejk1, Stang_81 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!