Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. Rebel_1996

    Rebel_1996 2nd gear

    Nyt meni amispojilla takalasintarrat vaihtoon;
    "Jussi Halla-ahon mukaan fossiilisista polttoaineista luopuminen on nyt ”sekä välttämätöntä että mahdollista” Venäjän hyökkäyksen vuoksi –  ”Tältä osin täytyy päivittää omaakin ajattelua."

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008653083.html
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Hyvä Jussi!
     
  3. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Tuo Jussin kommentti oli outo mun mielestäni vaikka muuten pidän kaveria partaveitsenterävänä ihme Helsinkiläisenä jolla maalaisjärkikin ollen vaarallisen viisas Hallitukseen jos ministeriksi päästettäisiin.
    Nythän on niin että fossiilisista polttoaineista luopuminen on monipiippuinen juttu ja mikäli unohdamme tosiasiat kuten sähköautojen hinta ja puutteet käytännöllisyydessä,latauspistemurheet,toimintasäde jne niin tullaan niihin kaikkein ylipääsemättömimpiin eli mihin nämä "vanhat"nykyaikaiset toimintavarmat Bensa/dieselautot tai muut niillä toimiva kalusto ja millä rahalla ihmiset päivittää ne vielä uudempiin jos nytkin ollaan kansainvälisestikkin eturintamalla ja käytännössä pakotetaan sähköautoihin?

    Millä maksetaan sähköverkoston laajennus ja miksi tähän olisi mentävä kun sähköautot kaikkea muuta kuin ratkaisu ilmastopuolella eikä sähkö sähkön vuoksi ainakaan häävi ratkaisu ole.

    Se tulee osin itäystävältä..tietty putipuhdasta apilaniityn tuoksuistakin ja varmaa kuin mikä!

    Sähkön hinta todella huikea ajetaan,lämmitetään,valaistaan tai pyöritetään sillä jotain värkkiä eikä sähisevän hinta ainakaan laskussa ole eikä laske jos kulutusta vaan lisätään...

    Sitä on siis tuotava jostain myös lisää tai rakennetava lisää ydinvoimaa ja silloin ollaan pitkällä 2030 lukua kun semmoinen valmistuisi vaikka nyt aloitettaisiin.
    Öljyn hinta sensijaan tasaantuu kun Arabit saa taas lisätä tuotantoaan,ovat rajoittaneet pidempäänkin puolipakosta kun kysyntä laskenut hinnan kera ja öljyä piisaa pohjanmerestä pohjois ja etelä amerikan esiintymiin ,jopa välimereltä löytynyt isoja tuoreita esiintymiä Turkin-Kreikan alueilta jne.
    Uusilla teknologioilla jo ehtyneitäkin lähteitä saadaan taas hyödynnettyä,on liuskekiveä mistä uuttaa öljyä ja se kaikkein paras:sitä voidaan tehdä lähes mistä tahansa jätteestä polttoainekäyttöön sopivaksi puhumattakaan että alkoholia piisaa jatkamiseen rajattomasti.

    Öljy ei siis lopu aikapäiviin vaikka venäjältä tuotaisi pisaraakaan tai vietäisi muuallekkaan eikä Putin ikuisesti vallassa pysy,puhutaan ehkä kohtuu lyheästäkin ajasta jos tyytymättömyys lisääntyy maassa ja isorikkaat tykkää kyttyrää rajoitteista.

    Sitten vielä yksi juttu...meidän polttoaineverotusta voi myös laskea ainaisen korottamisen vuoksi jos vaan halutaan!

    Sillä saa kuulkaa tasattua aikamoiset korotukset raakaöljyn hintaan jos vaan hyvää tahtoa ja järkeä
    Miksi siis korvata toimiva nykyaikainen ja huoleton nykykalusto joissa katalysaattorit,hiukkassuotimet ja muut itseään tukehduttavat laitteet viimeisen päälle kun suuressa osaa maapallon kalustosta kuultukaan moisista ja tulevaisuutta enemmänkin vasta kun näistä kehittyneistä maista poistetaan puolipakolla sähköhuumassa.
    Mikäli joku luulee että suomessa on vanhoja ja huonoja autoja,katinkontit,kaikki 2000 luvulta ja valtaosa jo 2010 tienoilta.

    Kuka palloa enempikin kietänyt niin nähnyt miten 2t savu on arkipäivää ja niitä vehkeitä piisaa kaukoidässä,autot on sekalainen romusoppa Afrikassakin eikä yksikään läpäisisi katsastusta täällä vaan ei tarvi mennä kun eteläiseen EU:hun tai Turkkiin niin ei taitaisi niistäkään läpi mennä puoletkaan ja vitsin murjaisee joka uskoo heidän sähköautoiluun siirtyvän aikapäiviin vaikka olosuheet ihanteelliset suuressa osaa maapalloa mutta eihän siellä rahaa ihmisillä ole kunhan kulkee olipa täynnä lommoja,ruostetta,savuttaa,kolisee tai kaljut renkaat eikä niitä huolletakkaan häävisti uudempiakaan.
    Jostain jakohinhan kilometreistä tai nestevaihdoista kukaan välitä kunhan kulkee .

    Voisiko siis ilmastohuumaa pikkasen nyt hillitä lähisodan aiheuttamien muiden oikeasti akuuttien katastrofien vuoksi ja annettaisiin ajaa järkikuluin vähäpäästöisellä nykykalustolla+ keskityttäisiin auttamaan sekä yrittämään rauhaa eikä nostettaisi taas polttoainehintoja joka ajaa kyllä ainakin suomen katastrofiin monilta osin peruttamattomasti.

    Ilmastonmuutoksen kanssa monien tutkijoiden+asiantuntijoiden mukaan ihmiset myöhässä jo nyt eikä siihen auta vaikka fossiiliset polttoaineet kiellettäisiin heti koko maapallolla sekä teollisuus pysäyttäisiin mutta ihmisten määrän puolittamisella kylläkin iso kokonaisvaltaisesti koko maapallon luonnon ja lajien elämän elvyttelyn kannalta mutta mikä normaalin ilmastovaihtelun osuus on täysin arvailun varassa ja kun ei satojen tuhansien ja miljoonien vuosien tilastoja ole niin arvaillaan ja tällä saa rahastettua hurjasti propagandaa syyten ja syyllistäen !!

    Nyt kuulkaa työttömiä tulee ja lomautuksia kun kotimaan matkailu ajetaan alas näillä polttoainehinnoilla,ei isompia tapahtumia kannattane haalia olipa puutarhanäyttely,vene tai autonäyttely tai konsertteja ,markkinoita,kesäteattereista lähtien jos bensa lähentelee 2,50e kin litralta.
    Nykyhintakin riittää tekemään nämä huonoiksi täkyiksi ja matkailuautot lähinnä vitsejä ja koristeita ollen todella tyyristä huvittelua siinä kuin harrasteautoilukin toki mutta kilometrejä jäämerenreissuun tai ympäri suomea/Baltiaa kierrelen tuppaa tulemaan nopsaan 1000 eikä 2000-3000 mikään ihmelukema ole ulkomaanreissulla.
    Harrasteautoilussa monille riittää 1000km vuodessa tai puolet vähempikin.

    Siitä vaan ja n10l satasella ,kohtuukallista touhua vaikka miten hieno uusi tai vanhempi matkailuauto,sama juttu toki asuntovaunun kiskojilla tältäosin.

    Venäjän edulliset tankkailut jäänevät pitkiksi aikaa ja voi ressuja jotka mökkinsä karjalan kunnailla rakensivat...Igor tykkää ja ottaa mieluusti omakseen pakkolunastuksena siinä kuin teollisuuspuolenkin investoinnit.
    Sinne meni ja täältä vaan onnesta soikeana myydään itäystävälle tonttia ja taloa kilpaa,maksavat kuulemma hyvin ,vaikkahan Ahvenanmaalta

    Jussi siis minusta ei miettinyt tässä mitenkään järkevästi,ennemminkin koko maapallon autoiluun saatava ensin ja nopsaan katalysaattorit ja surkeimmat romut pois hetikohta eikä alkaa täältä jossa oltava kunnon nykyaikainen auto jollainen jokaisella onkin jos käyttöautoista puhutaan ja olosuhteet on mitä on jossa lämmitettävä ja auton toimittava.
    Pahoittelut taas tarinat pituudesta ja kiitos :)...helpotti ahdistus rinnassa
     
    Muokattu: 2.3.2022
    Kustom STW, Seevu ja mach71 tykkäävät tästä.
  4. tapsah

    tapsah 2nd gear

    H-A on muuten peltsulta, tampereelta...
     
  5. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu


    Jussi ajoi tässä varmaankin takaa enemmän meidän teollisuuden ja yleensäkin infran energiantarvetta. Helen esim käyttää maakaasua 4-8 Twh/vuosi, mittakaavaksi muistaakseni helsingin kotitalouksien sähkönkulutus luokkaa 1twh/vuosi. Siihen hiilet, hakkeet päälle vielä. Niitä ei suuriltaosin pystytä tuostanoinvaan paikkaamaan millään. Kaupungit äkkiä kylmenee pahimmassa tapauksessa. Autot kyllä liikkuu, se ei suurin murhe jos venäjä katkaisee esim juuri maakaasun. Toki voi öyhöttää noista latauspisteistä loputtomiin.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kumpi lienee tällä hetkellä suurempi uhka harrastuksen tulevaisuudelle, itänaapuri vai kadulla istuvat radikaalipennut ja pienet vihreät naiset?

    Jussi on oikeassa. Eihän se puhunut tykkänään fossiilisista luopumisesta, vaan itätuonnista riippuvuuden poistamisesta. Se kyllä valitettavasti vaatii leikkausta myös fossiilisiin. Toisaalta sähkövehkeet näkisin huoltovarmuuden kannalta epävarmoina - löpö siirtyy tankissa terminaalista pitäjille ja tankista käyttöön vaikka käsipumpulla, jos sähköverkko on hajalla. Mutta ei nyt jauheta siitä tässä, kun ei se harrastukseen liity.

    Onko tietoa seuraavasta elokapina-mielenosoituksesta?:eek:
     
  7. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    En usko että Halla-aho kuitenkaan vastustaa autoilua jo ihan perusideana kuten cityvihreät joiden mielestä jo autojen viemä tila on ongelma Suomenkin väestötiheydellä. Eiköhän hän hyväksyisi jos ajettaisiin Suomessa aurinkosähköllä vedestä ja ilmasta tehdyllä synteettisellä polttoaineella. Ideat ovat vasta protoasteella mutta tekniikka kehittyy hirmuisin loikin silloin kun on sota tai muu pakko.
     
  8. Halla-aho huolissaan Suomen omavaraisuudesta: ”Letkujen irrottaminen Venäjästä näyttää vääjäämättömältä”

    Tämä tarkoittaa Halla-ahon mukaan muun muassa sitä, että suomen ja muun Euroopan on katkaistava riippuvuutensa venäläisestä energiasta.

    – Letkujen irrottaminen Venäjästä näyttää vääjäämättömältä, mutta se edellyttää omavaraisuuden lisäämistä kaikilla osa-alueilla. Turve, jota nyt korvataan venäläisellä hakkeella, on pieni mutta Suomelle tärkeä osa tätä huoltovarmuuskokonaisuutta.

    – Kysyn yhteistyön hengessä, olisiko nyt oikea hetki uudelleen harkita kansallisten ilmastotavoitteiden aikataulua? Halla-aho kysyi elinkeinoministeri Mika Lintilältä (kesk).

    Lintilän mukaan on selvää, että huoltovarmuuden kannalta Suomi tulee tarvitsemaan turvetta energiakäyttöön tulevina vuosina. Huoltovarmuuskeskus on Lintilän mukaan ottamassa varastoonsa tietyn määrän turvetta, jolla tässä tilanteessa kompensoitaisiin energiatuotannon tarpeita.
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Aika moni on samaa mieltä tänään. Kaksi viikkoa sitten iso osa ajatteli, että ei näin voi käydä ja kavereerataan. Mutta ihan niin kuin oikeassakin elämässä, joskus joutuu tekemään valintoja, eroamaan puolisosta tai jättämään kaverin. Ei vaan jaksa.

    Tapahtuisipa ihme ja Venäjä saisi tolkun johdon.
     
  10. Olen alkanut pitämään tuota ihmettä mahdottomana, koska Venäjän historiallinen kehitys on erilainen kuin lännessä. Tässä viime ajoilta pari kirjoitusta: (1. 2) Toisin sanoen venäläiset ryssii aina oman valtionsa.
     
    Seevu tykkää tästä.
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ratiossa sanottiin tovi sitten että google mapsin algoritmit havaitsi kun venäläinen kolonna tuli viime viikolla rajalle. Ja sitten niillä idiooteilla sotilaspojilla oli tinder päällä ku joutessaan ettivät siinä matchia ku kerrankin pääsevät ulkomaille firman piikkiin. Uskon että noin tyhmät häviää luonnon valinnan mukaan pois melko äkkiä.
     
  12. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Venäjä on myös liian iso ja vahva että se voitaisiin jauhaa maan tasalle ja viisaampien johdolla auttaa uuteen ja parempaan suuntaan, niin kuin tehtiin Saksalle kun kyllästyttiin siihen sotien aloittamiseen.
     
  13. hmr66

    hmr66 Gearhead

  14. Tetanus

    Tetanus 1st gear

    Nooh eipä arvannu, laitoin erään ja toisenkin viestin kumppaneille että tälle ei myydä laskulla ja palvelus kaikille jos ei myydä ollenkaan.
     
  15. ameriikanteijo

    ameriikanteijo 3rd gear

    Autoilun ja auton omistamisen rankaiseminen on yksilönvapauden rajoittamista. Valtion tulisi pysyä ainoastaan perusasioissa, eikä määrätä kansalaisiaan miten elää. Auton tulisi voida saada olla kuin leivänpaahin.
     
  16. Arkkumies

    Arkkumies 3rd gear

    Eiköhän kuitenkin voida perustella että jokainen autoa hankkiessaan sitoutuu myös auton kustannuksiin, kuten vaikka leivänpaahtimenkin kanssa.
     
  17. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Leivänpaahtimesta en tiedä muuta kuin että kaupan olevissa pitää olla valmistajan vakuutus laitteen kelpoisuudesta "CE" merkki. Mutta esim pölynimurien käyttämää voimaa on jo säädetty pienemmäksi. Toistaiseksi lisääntymistä ei ole säännelty...

    ...ja hehkulamppujen tuonti alueelle kielletty.
     
  18. karra

    karra Double Gearhead

    Ai niinku Mieleen tulemista :D
     
    artsiracing ja Inlinee tykkäävät tästä.
  19. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Se onkin jo melkonen suoritus jos onnistuu pölynimurin kanssa lisääntymään!

    No Fingerporissahan sitä ovat yrittäneet..
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Kullekin ymmärryksensä mukaan. Eli olisi ihan darwinisimia jos jotkut tyytyisivät tulemaan Mieleen.

    Mut niinku asiasta kukkaruukkuun. Melko monessa hommassa on lakeja ja asetuksia ja ne erottaa yhteiskunnan ja viidakon meiningin. Jälkimmäisestä puuttuu tiet, vaikka oliskin vapaa ajamaan autolla ilman rajoituksia.
     

Kerro tästä muillekin!