Netistä löytyneitä vanhoja suomalaisia autovalokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pande_K, 31.5.2019.

  1. kerkko tykkää tästä.
  2. Samassa 50 vuotta sitten sarjassa tämän päivän kuva:

    [​IMG]
    Helsingin tonttiosaston arvion mukaan Helsingin kaduilla ja muilla yleisillä paikoilla lojuu hylättyjä autoja yli 500. Tattarisuon romuautovaraston toiminta on ollut pysähdyksissä jo parin vuoden ajan, sillä varasto on täynnä. Uutta varastoaluetta ei kaupungilla ole, ja laki kieltää toistaiseksi hävittämästä hylkyautoa, sillä se katsotaan löytötavaraksi. KUVA: HANNU LINDROOS / HS

    Ensimmäisenä on Mersu ja mitäs muuta bongattavaa löytyy?
     
    isalmela tykkää tästä.
  3. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    "Kaikki nykyautot on niin samanlaisia"
     
  4. TS:n jutun kuva:

    [​IMG]
    Tämä liikenteen vilinä on kuvattu Uudenmaan- ja Hämeenkadun risteyksessä 1957. 1950-luvulla autoja alkoi olla yhä enemmän liikenteessä. Raimo Laine muistelee, että tavallinen kansa oli tyytyväinen, jos sai käyttöönsä vaikkapa käytetyn Mossen tai Wartburgin.
     
  5. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muistaakseni kaupungin viimeinen poliisiohjattu risteys.
     
  6. Vaihteeksi Hesarin 50 vuotta sitten juttusarjan kuva:

    [​IMG]
    Espoossa poliisikoirilla on ollut oma auto jo toista vuotta. Helsinki seuraa nyt esimerkkiä kahdella autolla. Autossa on syytä istua vain univormussa; koulutettu koira ei siedä siviilejä. Igorin hihnan päässä vanhempi konstaapeli Mikko Räikkönen. KUVA: SVERKER STRÖM / HS
     
  7. Taas Hesarin 50 vuotta sitten sarjan kuva. Siinä kerrotaan kuinka Tampereen Hämeentiellä purettavan talon osa tiiliseinästä romahti kadulle:

    [​IMG]
    Sortuma tukki puolet Hämeenkadusta ja murskasi jalankulkijoiden suojaksi rakennetun aidan. Tiiliskiviä sinkoutui myös toiselle puolelle katua. KUVA: SANOMAN ARKISTO
     
  8. Vaihteeksi Hesaria:

    [​IMG]
    Torimyyjät järjestäytyvät odottamaan H-hetkeä jo varhain. Kello 6 alkaa kilpajuoksu toripöydät kainalossa. KUVA: SANOMAN ARKISTO
     
  9. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mututuntumalla tämmöistä on ollut muillakin toreilla. Tätini muisteli isoäitini ja ukkonsa laittaneen vieläpä kaksi myyntipaikkaa erilleen etäälle toisistaan ja myyneen tuotteensa näin paremmin.
     
  10. Hesarin energiansäästöjutun pari kuvaa:

    [​IMG]
    Eläintarhan Unionin bensa-asemalla viidestätoista bensapumpusta käytössä oli vain kuusi tammikuussa 1974. KUVA: ARI OJALA / LEHTIKUVA

    [​IMG]
    Bensa-asemalla oli ruuhkaa tammikuussa 1974. KUVA: ARI OJALA / LEHTIKUVA
     
  11. Hesarin 50 vuotta sitten sarjassa ihmetellään rankkasadetta:

    [​IMG]
    Helsingissä oli torstai-iltapäivällä paras ottaa kengät käteen ja kääriä housunlahkeet ylös. Ankara sade yllätti kadulla kulkijat vilkkaimpaan ruuhka-aikaan. KUVA: ESA PYYSALO / HS

    Uiskenteleeko siellä 1967 Plymouth Belvedere?
     
    kerkko ja isalmela tykkäävät tästä.
  12. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Sehän on tulva-auto!
     
  13. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Pitikö se nyt "tervata":odrealmad: varmaan ensi katsastuksessa tulee hylky jarruista ja alusta ruosteessa....
     
  14. Mahtaakohan BFB-52 olla vielä elossa?
     
    -71 MoPar tykkää tästä.
  15. -71 MoPar

    -71 MoPar Gearhead

    Eikö ne ole kaikki , kuka niitä nyt raaskis paalata :soosoo:
     
    esmi tykkää tästä.
  16. Vaihteeksi Hesaria. Joskus Harrikakin ollut suuri Amerikan ihme:

    AMERIKKALAINEN Onni R. Erkkilä, 58, on kesälomamatkallaan Suomessa saanut osakseen joukoittain ihastuneita ja uteliaita katseita.

    Hän on kiertänyt vanhempiensa kotimaata 1200-kuutioisella Harley Davidsonilla.
    Moinen moottoripyörä on melko harvinainen liikenneväline Suomen teillä. ”Vaasassa oli ainakin viisikymmentä ihmistä ihmettelemässä pyörääni”, naurahtaa Erkkilä.

    Hän on pari viikkoa ajellut eri puolilla Suomea tapaamassa sukulaisia sekä käynyt katselemassa maisemia Lapissa ja Pohjois-Norjassa.


    [​IMG]
    ”Mie oon muualta” lukee amerikkalaisen Onni Erkkilän moottoripyörän tuulisuojassa. Ihastelijoita on suurelle pyörälle riittänyt kaikkialla kesälomamatkan aikana. KUVA: JUHANI SALONEN / HS
     
    kerkko ja isalmela tykkäävät tästä.
  17. MJF

    MJF Double Gearhead

    Tuolta lammikosta se on kulkeutunut kaverin isälle ja tänne Oulaisiin. Ei kylläkään kovin kauaa ollut, kohtalo ei tiedossa. Pitäis melkeen selvittää ;)
     
  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Oulaisten lokaali merkkikerho...
     
  19. Hesarilla on tämmöinen uutinen:

    TURUN YLIOPISTON luonnontieteellisen museon arkistoista on löytynyt kokoelmia harvinaisia jatkosodan aikaisia valokuvia. Vuosikymmeniksi unohtuneita kuvia on nyt tuotu ensimmäistä kertaa julkisesti näytteille.

    Kuvakokoelma liittyy Turun yliopiston dosentti Lauri E. Karin ja kasvitieteen professori Harry Wariksen tekemiin tutkimusretkiin Itä-Karjalan valloitetuille alueille vuosina 1942 ja 1943.


    Siellä on linkki kuviin, jossa on pari autokuvaa:

    [​IMG]

    [​IMG]
    Äänislinna, elokuu 1943. Kuva: Harry Waris.
     
    kerkko tykkää tästä.
  20. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Nättiä kinokokoista ("135") 1936 esiteltyä Agfacolor Neu -värikääntöfilmiä. (Agfacolor jo -32.) Vähän ajan hammas korostanut syaania? Olisiko myös vähän runsaasti valotettua, mutta nättiä on. Millä lienee valotettu, Contax II:lla tai Leica III:lla?
     
    Muokattu: 17.8.2022

Kerro tästä muillekin!