Elokuvien ja sarjojen autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Miguelos Poropeukalos, 17.7.2019.

  1. IS:ssä Jarmo Ahman ja Alpo Kurkisen menopelistä juttu:

    Muistatko Team Ahman? Täällä sarjassa esiintynyt Saab 95 on nykyään

    Team Ahma oli vuosina 1998–2007 valmistunut suomalainen komediasarja.


    [​IMG]
    Vuosia kestäneet televisioesiintymiset tekivät sinisestä Saabista monille tutun tapauksen. Auto on maalattu ja kunnostettu joitakin vuosia sitten. KUVA: RAUNO YLÖNEN

    [​IMG]
    Ahma-Saabin televisiovarustukseen kuului muun muassa näyttävä karjapuskuri lisävaloineen. Se ja kaikki muutkin aikakauden herkut ovat yhä paikoillaan. KUVA: RAUNO YLÖNEN
     
    isalmela tykkää tästä.
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Areenalta voi katsoa elokuvan 'John Wick'. Niniosassa Keanu Reeves mutta leffan alussa on väitetysti -69 Mustang 429 Boss ja myöhemmin saman aikakauden Chevelle (ainakin luulen niin). Rainassa lahdataan huolella slaavilaisia rikollisia (ei paha).
     
  3. isalmela ja esmi tykkäävät tästä.
  4. 1320

    1320 Gearhead

    Tuossa sama '60 laikka-avo Kerava Cruisingissa 2018.
    [​IMG]
     
    Seevu ja esmi tykkäävät tästä.
  5. isalmela, Ford67 ja Kustom STW tykkäävät tästä.
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vuoden 1985 Back to the Future leffasta -48 Packard convertible. Tuo heppu joka on Lea Thompsonin kainalossa ei ole näyttelijä vaan tuon Packardin omistaja.

    [​IMG]
     
    Kustom STW ja leivonharri tykkäävät tästä.
  7. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Itsellä ei moraali sallisi -60 Caddyn silppuamista...
    .............
    Enpä tiennyt että ryssien elokuvissa on ollut paljon takaa-ajokohtauksia. Tuohon on joku koonnut takaa-ajoja, vanhimmat 1970-luvulta:
    https://www.youtube.com/c/ГеннадийЛедокол/videos

    edit: Tuosta löytyy lisää: https://www.youtube.com/c/ГеннадийЛедокол/playlists
    Kun klikkaa: "Car chase scene (russia, ussr)" niin oikealle tulee takaa-ajojen videolista noin 200:sta ryssäleffasta.
     
    Muokattu: 1.11.2022
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kun katsoo sikäläisiä tuulilasikameravideoita huomaa, että ne ajaa siihen tyyliin koko ajan.
     
    teddy99 ja Turbiini tykkäävät tästä.
  9. Iltalehdessä on juttu Tim Burtonin Batman -elokuvan Batmobilesta:

    Art deco -tyylisuunta toistui elokuvassa Gotham Cityn lisäksi myös sinne sopivaa autoa luodessa. Sen suunnitteli Julian Caldow ja rakensi John Evans tiimeineen.

    Tämä myynnissä oleva auto on toiminut käytännössä vain lavasteena eikä ajokohtauksissa, ja siksi siinä on ainoastaan 48 voltin sähköjärjestelmään liitetty sähkömoottori.

    Samasta syystä huippunopeus jää 50 kilometrin tunnissa alapuolelle – jos tällä hetkellä siihenkään. Auton akkuja ei ole nimittäin tiettävästi ladattu sitten noin vuoden 1993. Auton suorituskykyä voikin pitää elokuvan kohtauksiin nähden masentavan heikkona, mutta vauhdikkaimmissa kohtauksissa käytettiinkin autoa, joka liikkui Chevroletin V8-moottorilla, mutta se ei nyt varsinaisesti liity tähän.


    [​IMG]
    Vuoden 1989 elokuvan lepakkoauto innoitti myöhemmin myös muun muassa sarjakuvia. CLASSIC AUTO MALL

    [​IMG]
    Keulassa on oikeasti ilmailualalta lainattuja osia – se ei vain näytä siltä. CLASSIC AUTO MALL

    [​IMG]
    Ohjaamossa riittää nappulaa ja viisaria. CLASSIC AUTO MALL
     
  10. Nyt IL:ssa on juttu vähän vanhemmasta lepakkoautosta:

    Futura ruostui lähes unohdettuna Barrisin toimitilojen takana muutamaa vuotta myöhemmin, kun toimistoon tuli puhelu 20th Century Foxilta. Seuraavana vuonna oli tarkoitus alkaa kuvaamaan Batman-TV-sarjaa, ja sen yhdeksi tähdeksi kaavaillut Batmobilen rakennustyöt oli annettu toiselle autonrakentajalle, Dean Jeffriesille.

    Auto ei vain tahtonut valmistua ennen kuvausten alkua, joten työ siirrettiin Barrisille. Tämä hinasi Futuran hallin takapuolelta sen sisään ja alkoi toimeen. Lincoln sai kauttaaltaan lepakkomaisemmat muodot ja maalattiin lopulta kiiltävän mustaksi, varusteltiin lepakkovarusteilla ja auton muotoja korostavilla punaisilla lepakkoraidoilla.

    Mutta Futuroita oli vain yksi, ja se tarvittiin kuvauksiin. Barris rakensi 1965- ja 1966 -mallisten Ford Galaxien ympärille kaksi lasikuituista replikaa, joita käytettiin TV-sarjan promotarkoituksessa. Nämä autot maalatiin alunperin mattamaisella maalilla ja niiden punaraidat olivat häivytettyjä, eivät teräväreunaisia kuin metallikorisessa autossa. Myöhemmin nämä kaksi autoa entisöitiin ja maalattiin myös kiiltäviksi.

    Kolmas replika rakennettiin kiihdytysautoksi showkäyttöön ja varustettiin Holman Moodyn virittämällä Fordin 427-kuutiotuumaisella kisamoottorilla. Näiden lisäksi Barris itse on rakentanut vielä neljännen replikan. Barrisin omistuksessa on ollut myös muiden tekemiä replikoita, kuten Jim Sermershemin vuoden 1958 Ford Thunderbirdin pohjalle tehty auto.


    [​IMG]
    Alkuperäisen Batmobilen luonut George Barris poseeraamassa yhden monista alkuperäisistä Batmobileista vieressä vuonna 2015. [PAUL BUCK]

    [​IMG]
    Alkuperäinen Lincoln Futura muutettiin Batmobileksi vuonna 1966, eikä niitä ole valmistunut kuin yksi kappale. Sen sijaan autosta on sittemmin tehty replika, joka näkyy kuvassa. Oikealla olevan Batmobilen alkuperäisyydestä ei ole tietoa. [/All Over Press]

    [​IMG]
    Batmobile ja Futura-replika kuvattuna Kaliforniassa, Warner Bros:in tapahtumassa vuonna 2014. [/All Over Press]

    [​IMG]
    Adam West ja Burt Ward yhdessä TV-sarjan promokuvista. Huomaa auton mattavärinen maalaus, joka perimätiedon mukaan tehtiin piilottamaan lasikuitukuoriin tulleet väsymishalkeamat. Alkuperäinen Lincoln Futura oli peltiä. [RLFE Pix / Alamy Stock Photo]
     
    isalmela tykkää tästä.
  11. AVRO

    AVRO Gearhead

    Ratin etupuolella näkyy olevan audiopaneeli jostain vanhasta lentovehkeestä, paljon nappeja mutta todellisuudessa on vain valintapaneeli kommunikointi/suunnistusvehkeiden audiopuolelle. Pienemmän panelin teksteistä en saa selvää niin EOS mikä se on, näyttää kuitenkin jonkun vanhan lentovehkeen panelilta sekin.
    Virtalukko näyttää erehdyttävästi yleisilmailukoneissa käyteltyltä mallilta, toki voi olla jostain traktorista tms härvelistäkin. :)
     
  12. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    SARKERI-71 tykkää tästä.
  13. Uskaltaiskohan tätä katsoa:

    Aino Huilajan Van Life – Elämäni Roadtrip -dokumenttisarja eroaa edukseen monista tämän päivän tosi-tv-ohjelmista

    Muutama vuosi sitten uutisankkuri Aino Huilaja irtisanoutui työstään, muutti pakettiautoon ja lähti kiertämään maailmaa. Tästä kokemuksesta kertoo kuusiosainen dokumenttisarja Van Life – Elämäni Roadtrip.

    [​IMG]
    Aino Huilaja jätti uutistenlukijan työt ja lähti miehensä Jerry Ylkäsen kanssa kiertämään maailmaa pakettiautolla. © JERRY YLKÄNEN

    Mersu on ainakin pirteän oranssi..
     
  14. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Juutuubista olen katellut aika paljon ulkomaisiaVan Life-tubettajia jotka rakentanut pakusta kodin ja reissailee ympäriinsä.
     
  15. Mä en ole katellut sellasia. Tämä sarja oli mukavan leppoisaa kateltavaa yhden osan perusteella.
     
  16. isalmela tykkää tästä.
  17. Elokuvasta tuttu auto myynnissä alle 20 000 eurolla – Nähtiin Ben Affleckin ajamana vuonna 2021

    The Tender Bar -elokuvassa keskeisessä roolissa ollut klassikoauto on ilmestynyt myyntiin.

    Tätä juttua kirjoitettaessa eBayssa hintapyynti on 18 500 dollaria eli suunnilleen saman verran euroissa, mutta kyseessä ei ole huutokauppa tai sen lähtöhinta, vaan pyyntihinta. Autosta kun voi tehdä myös tarjouksen.

    Cadillac De Villen kolmossukupolvi tuli myyntiin vuonna 1965, ja sitä valmistettiin pienin visuaalisin muutoksin vuoteen 1970 saakka. Massiivinen, 5,7-metrinen jättiläinen oli akseliväliltään liki 3,3-metrinen ja painoi reilut kaksi tonnia.

    Vuoteen 1968 ainoa moottorivaihtoehto oli seitsenlitrainen eli 429-kuutiotuumainen vinkkelikasi, mutta sen jälkeen optiolistalta pystyi valitsemaan myös 472-kuutiotuumaisen eli 7,7-litraisen kasin.


    [​IMG]
    Vuoden 1968 Cadillac De Ville Convertible elokuvassa The Tender Bar. [Amazon]

    [​IMG]
    Turkoosiin vivahtavan sininen Cadillac olisi tarjolla eBayssa. [eBay]

    [​IMG]
    Cadillac De Ville on varustettu melko maukkaalla väriyhdistelmällä. [eBay]

    [​IMG]
    Elokuva-auto on ilmoituksen mukaan varustettu optiolistalta löytyneellä 7,7-litraisella V8:lla. [eBay]
     
    isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!