Kenworth ja Jenkkirekat!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kenworth78, 6.9.2010.

  1. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Jos se menee näin kuinka Putte sanoo niin sittenhän sen alvin voi poistaa kun ei sitä tarvi kenenkään maksaa :poff:
     
  2. THE61OHV

    THE61OHV Gearhead

    Tässä tapauksessa ei tarkoiteta ajoneuvoveron päälle tulevaa alv:ia vaan aivan "tavallista" alv:ia kuten esim. ruokaostoksissa. Tuntuu yleistyvän tuo +alv käytäntö, esim. maanrakennuskonekaupassa täysin arkipäivää.
     
  3. Putte

    Putte 1st gear

    Toisaalta toi alv on oikeasti täysin tarpeeton ylimääräinen vero. Yritykset käyvät keskenään kauppaa, jossa hintaan lisätään alv, mutta yksityishenkilön maksamaa hintaa ei saa ilmoittaa +alv muodossa, vaan se on aina ilmoitettava muodossa sis.alv. Jos yksityishenkilölle ilmoitetaan hinta +alv, se on lainton hinta.
     
  4. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Missä tälläinen lakiteksti olisi nähtävillä? Tää alv-asia rupes kiinnostamaan siinä määrin et taitaa seuraava yö mennä googlatessa...
     
  5. Hai

    Hai Double Gearhead

    Tarpeettomuuskommenttia vaan Urpilaiselle. (sopis mulle, mutta aika epärealistinen toive)
    Kyllä se valtio vaan sen alv:n tarvii.
    Vaikka yritykset saa vähentää alv:n (mutta ei kaikkea sitäkään), niin jää sitä valtiolle tilitettävääkin ja joillain firmoilla PALJON. Mm. EU maahantuontia tekevät firmat, jotka ostaa alv.0% euroopasta ja myy suomessa, tilittää yleensä suuria summia.

    Se, että kuluttajahinnat on sis. alv. on vain sopimus maan tavasta (eurooppalainen tapa). Jenkeissähän alv. kilahtaa kaupassa vasta kassalla. Lopputulos on sama.

    Suurin muutos suomalaisessa verokäytännössä koettiin kun siirryttiin lvv:sta alv:hen.
     
  6. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Njää puoli tuntia jaksoin googletella... Olisko noissa huutokauppa jutuissa jotain erikoissääntöjä, koska ei toi tulli ole ainut joka järjestää huutokauppakohteiden hinnoittelun tuolla tavalla, esim:huutokauppa.com.
    Jos sinulla Putte on oikeasti faktaa asiasta, niin voitko linkittää? Näköjään tämä alv-asia muitakin kiinnostaa...
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Täm yksityishenkilön sis.alv hinta tulee esille esimerkikis vakuutsyhtiön maksamissa kolarikorjauksissa. Kun vakuutusyhtiöt on vapautettu alv:stä, tulee korjaajan periä yrityksen omistaman auton korjaamisesta yritykseltä alv, yksityishenkilön omistaman auton korjauksesta ei alv:tä peritä, koska yksityishenkilölle ei saa esittää +alv hintaa.
     
  8. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Okei, hyvin perusteltu jos kyse olisi ollut vakuutusyhtiön, korjaamon ja yrityksen omistaman ajoneuvon jutusta, mutta tässähän taidettiin keskustella siitä onko laillista lisätä alv voittavaan huutoon, jos siitä on etukäteen informoitu kaikkia tahoja?
     
  9. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Kyllähän tämä alvi asia on mennyt kauan jo sillä periaatteella et jos ostaja on yksityishenkilö ja sille ilmoitetaan hinta +alv niin se on ok.
    Mutta jos sanotaan hinta eikä mainita että + alv niin silloin sanottu hinta pitää sisältää alv. Ja tässä tapauksessa voi alkaa periä sitä alvia takasin niin kuin Putte mainitsi.
    Mä teen joka päivä kauppaa hinta + alv ja ostajina sekä yrityksiä että yksityisiä eikä kukaan ole vielä alkanut vaatia alvia takaisin sillä perusteella että hinta on mainittu + alv.
    Ja syy miksi käytetään enemmän hinta + alv periaatetta on tämä rakas valtiomme joka saattaa nostaa alv prosenttia yhtäkkiä niin yrittäjänkö tästäkin pitäisi kärsiä!!??
     
  10. kolli22

    kolli22 2nd gear

    Ei minullakaan ole tässä alv asiassa mitään ongelmaa, ymmärrän kyllä kun etukäteen on ilmoitettu että hintaan tullaan lisäämään alv, mutta asia alkoi siltä osin kiinnostamaan kun Putte niin ponnekkasti ilmoitti että tuollainen menettely on laitonta ja että noin ilmoitetusta hinnasta voi alv:n periä myyjältä takaisin. Juuri tästä syystä pyysin ja odotan tulevan faktoja tälläiseen samanlaiseen asiaan. Laitoin myös viestiä tuon kysyarvolisäverosta-sivuston kautta myös "alan ammattilaisille"
     
  11. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Tällä ei ole taas asian kanssa mitään tekoa, tuohan tulee aivan luonnollisesti siitä, että yritykset ovat alv-velvollisia ja yksityishenkilöt eivät. Tietenkään ei tuota kolarikorjauksen alvia voi yksityiseltä tässä tapauksessa laskuttaa kun ei tämä sitä voi vähentääkään.
     
  12. hara64

    hara64 1st gear

    eiköhän pikkuhiljaa taas siirrytä itse aiheeseen eli noihin jenkkirekkoihin ja jatkakaa tuota alvi jutustelua vaikka yleistä keskustelua otsikon alla.
     
  13. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Juuri näin :D

    Missäs on seuraava huutokauppa jossa jenkki veturi myynnissä alvilla tai ilman :rotfl:
     
  14. Telipukki

    Telipukki 1st gear

    Jaa että meni tämä latviakilpinen amerikanveturi alta neljän tonnin? :eek: Huh huh, kyllä siinä sitten onkin savottaa tiedossa!

    Jos vielä ikkunat ovat olleet auki (miksihän??) taitaa sisätilat olla aika käyneessä kunnossa :odroll:

    Mistä tulikin mieleen, kuinka toteuttaisimme Freightleinerin hytin uudelleen sisustuksen? Revitään vanha verhoilu pois, ja tilalle filmivaneria raggari-hengessä :D Vai kutsutaanko apuun Marko Paananen? :poff:

    Toivottavasti uusi omistaja antaa kuulla rojektistaan, sitten joskus?
     
  15. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Voi vain " hymyillä " telipukin kommenteille ........säälistä.
    Freightliner :hän oli suoraan ajosta " napattu " , eikä lojunut 50 :tä vuotta Californian auringossa , ikkunat paskana , siinä on sitä hommaa!!!!
     
  16. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Erittäin hyvä " jenkkirekka " projekti myytävänä , vielä aito Suomi auto,
    GMC-Brigadier ID 1245288 Nettikone.
     
  17. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Tämä lienee jo offtopicia mutta onko nuo olleet varastettuja vai miksi ne ovat jääneet tullin haltuun? Tuli vain mieleen T.Onjukan s-mesen ryöstö mutta osa noista oli aika romuja.
     
  18. jarkko359

    jarkko359 3rd gear

    Varmaankin jonkinmoinen " salakuljetus tavaraerä " ,kyseisessä Freigthlinerin lastissa , siihen käytetty ajoneuvo menetetään valtiolle.
    Auto päätyy tullin huutokauppaan , näin jäi maahamme legendaarinen KW,myöskin Latviasta lähtöisin.
    .
     
  19. jallu81

    jallu81 3rd gear

  20. juko7

    juko7 Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!