Nauhahiomakone metallille-suosituksia??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BRC1, 12.5.2006.

  1. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Sen verran päivitystä että kaveri löysi aivan täydellisen voimavirta härvelin 200 euroon jostain firmasta hertsikasta joka oli lopettanut toimintansa. Mukaan sain vielä nipun nauhoja. Kiven viskasin roskiin toiselta puolelta ja pistin sinne teräsharjan. Hienosti pelittää ja osoittanut juuri sellaiseksi mitä haettiin.
     
  2. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

  3. julpero

    julpero 1st gear

    oon tässä yhen nauhahioma koneen tehny , ja voisin nyt toisen paremman tehdä myyntiin , vois olla semmonen erikoisominaisuus että kierrosalueita on kaksi eli joku 1000rpm ja 2400 rpm olis ainakin se hyöty että kun hiottais semmosia aineita mitkä ei saa lämmetä liikaa nii vois pienemmillä kiekoilla hiioo ym

    nauha leveys vois olla vaikka 100mm ja nauhan pituus 2000mm

    hintaa sillä ois semmonen n. 1000e , tarviisko kukaan ?
     
  4. oml

    oml Gearhead

    Nyt ostin tuon Clas Ohlsonin nauhahiomakoneen.
     
  5. amis

    amis 1st gear

  6. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    Ittellä autotallissa tuo 75mm levee malli. Olen ollut tyytyväinen. Kiinassahan tuokin tais olla tehty.
     
  7. julpero

    julpero 1st gear

    eli eipä taida olla kannattavaa tehdä myyntiin tuommoisia , jos vaikka putkentaivutinta ruppeis suunnittelemaan
     
  8. jylhä

    jylhä 1st gear

    Joko joku on testannut ikh:n tai ohlssonin klasun 89e maksavan nauhakoneen? tekeekö sillä yhtään mitään?
     
  9. jusku1

    jusku1 3rd gear

    mulla työnalla wanhan nauhahiomakoneen (ammattikäyttöön) fiksaus, nauhan pituus 3600mm, 3 kpl 90mm leveää rullaa ja voimavirtakone. Pitäis vaan saada sähkötyöt valmiiks, ts. saada sähkäri paikalle.
    Painoakin koneella n. 200kg. Italiassa tehty :lol:
     
  10. laakkius

    laakkius Gearhead

    mullakin on tämmönen pikku smirgeli josta oli ajatuksena tehdä nauhakone.
    [​IMG]
     
  11. jylhä

    jylhä 1st gear

    Yhäkään en tiedä tuosta 89e nauhakoneesta, mutta 79e nauhakone tuntuu toimivan puukkohommissa ihan hyvin, takuutakin vuositolkulla jos sen toimii niin on hintansa väärtti. Onko laakkius jo tehny isosta penkkikoneesta nauhakoneen? kuvia?
     
  12. Buick55

    Buick55 Gearhead

  13. MH

    MH 3rd gear

    No kertokaa nyt miten ne ostetut (halvat) koneet on toimineet? Mistäs tuollainen "powercraft" on ostettu ja mitä maksoi?
     
  14. jylhä

    jylhä 1st gear

    Pari nauhaa nyt tuolla 79e koneella silittäny sekä puuta että terästä hiomalla ja kyllä se asiansa ajaa. Pitäs vaan tehdä joku tukeva pömpeli sille että sen saa verstaalta ulos jos enemmän puuta hioo. Hyytyyhän se valovirtakone jos liiaksi painaa nauhaan, mutta hyvin se normaali käytöllä jaksaa. Kohtuu tärinätönkin laite, johtuuko sitten juuri olemattomasta kiinnityksetä pöytään. Hintansa väärti.
     
  15. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Toiminnasta ei siis ole vielä itsellä kokemuksia mutta liikkeessä vain näytti sen verran "jämäkältä" peliltä ja hinta 250€ että"sorruin" ostamaan.
    Tuossa on nauhan mitat:1220x150mm ja tuo pyöreä laikka 230mm.
    Ostettu paikallisesta Ale-makasiini nimisestä tavaratalosta(liikkeet myös:Laukaa,Viitasaari,Saarijarvi,Suolahti).
    Katsotaan nyt kun päästään enempi testailemaan jotta leviääkö,ainakin pääsee nopeasti palauttamaan kun liike on tuossa alle puolen kilsan päässä jos niin kävisi :lol:
     
  16. jylhä

    jylhä 1st gear

    Onkos tuo powercraft voima vai valovirta vehje? Nyt rupes jo menemään hermo tuon valovirtavehkeen kanssa, ei siinä oikein puhti piisaa.
     
  17. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Olen vasta pienen testin kokeillut Power Craftilla ja kyllä siinäkin kierroksia sais olla enempi mutta kyllä sillä näköjään ens hätään hioskelee.
    Täytyy myöhemmin kun kerkeää niin katsoa sopiiko muutella välityksiä?
    Niin kone on valovirta ja onhan se tietysti hiukka putjettikone(näin persaukiselle)kun ei ole vara noita amma koneita hommata.
     

Kerro tästä muillekin!