Palovammoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja asperiini, 11.3.2019.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Aikoinaan tuli lähihoitajankin paperit hankittua... :oops:
     
  2. Rotten

    Rotten Gearhead

    Hydikkä hommii tein -99 oli ainakin silloin juttuu, joku maatalous isäntä saanut saappan varren yläpuolelta neulamaisen suihkun pohkeeseen.
    Vähän sairaalassa oli puristellut ja kotia, en muista mitä kaikkee ja monta kertaa leikkas, mut lopputulos, amputointi/ oma jalka ilman lihaksia, oli valinnut viimeisen, eikä muistaakseni ollut siihen jälkikäteen tyytyväinen!
     
  3. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Nuorena kollina tuli ajelua mopolla ( taisi olla Jupiter merkiltään) keväisellä järven jäällä. No matkanteko keskeytyi, kun sytytystulppaan tuli piikki. Siinä sitten irrottelin tulpan ja yritin poistaa piikin. Tulikuuma tulppa poltteli hanskojen läpi kovin ja aikansa kun polttelin nahkaa tulppa putosi järven jäälle. Hetkessä tulppa oli sulattanut jäätä ja vajonnut syvälle jään sisään. Tuli kävelymatka kotiin...
     
    Holley, FuryIII '71, Gary Grand ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. T&S

    T&S Gearhead

    Nuorena kollina sain kohtalaisen palovamman jalkaan kun kävi niin kuin Tippavaaran isännälle, pannu räjähti.
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitähän niin hirveää siinä öljyssä on, että vetää lihan kuolioon ja ilmeisen pahastikkin?


    Ja saako sitä millään pelastettua, esim. kaveri huitasee reikään puuporalla.
    joo tekee pahaa ja on epäterveellistä, mut, mut, mieluummin kokeilee kuin rullailee
     
  6. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Tämä on aika klassinen. Kuinkahan monta kimppatallia on syttynyt tuleen viimeisten vuosikymmenten aikana juuri tällä tavalla. Rälläkkämies ei huomaa, että vieressä joku lotraa samaan aikaan bensan kanssa.

    Ja jos jollain on vaimo tms hoito, joka kirjoittelee muoti & kauneus foorumeille, niin kannattaa pyytää laittamaan tämä viestiketju tiedoksi ihonhoidosta kiinnostuneille.... :rotfl:
     
    Gary Grand, Norri ja riviera56 tykkäävät tästä.
  7. miguelo

    miguelo Gearhead

    Hieman offtopic'ina, mutta onhan toki olemassa joitain reikäpäitä, jotka käyttävät, (injektoivat) tietoisesti öljyvalmisteita:

    https://roinanen.com/treeni/synthol/
     
  8. Rotten

    Rotten Gearhead

    Muistaakseni, piti aika nopeesti saada veke, satakolmesataa baari nuppineulan ja vähän isomman kokoisesta reijästä, lävistää vaatteet ihon ja lihaksen, ja leviää siellä ihon alla aika kivasti ja nopeasti! Sitä en tiiä mitä ja mikä paska siinä sen tekee, mut toivottavasti kukaan ei tartte sitä ikinä kokeilla! Guuglesta en osannu löytää yhtään henkilötapaturma juttuu! :eek:
    Enkä kyllä haluis, et kukaan ainakaan minuu rupeis porailee, mieluummin veitellä auki ja vähän laajempi putsaus operaatio! :confused:
     
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Karkee tuore fiiberilaikka ja säädettävävauhtinen kone on paree. Ei polta niin helposti.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Lenkkarit on hitsuukenkinä kyl aika perseestä. Eikä sitä usko vielä muutamallakaan varpaanvälin palamisella. Nykytyyppiseen Hai-kopio kumisaappaaseenkin se sula pallo yrittää sulaa sisään, ja niissä on liian löysä varsi. Tekasin mummon vanhoista kumikalosseista hitsuukengät, niille ei oo kilpailijaa. Tiukka nilkka ja 30-luvun kumi ei piittaa paskaakaan hehkuvista palloista, ne vaan hyppää pois jälkeä jättämättä. Outfit respektiä niillä ei kyl piireissä saa.
     
    DX ja Norri tykkäävät tästä.
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Yhden kerran oon joutunu auttaan kaverilta sellasta avolenkeillä ollutta metallihihnasta kelloo osuman jäljiltä pois kädestä. Muisti kyllä pitkään, miltä se näytti. Kun paistunu liha tursuu niistä hihnan aukoista ulos...
     
  12. asperiini

    asperiini Gearhead

    Tuttuja kokemuksia useimmilla. Hitsausroiske korvaan, housuihin, hihasta kainaloon, kenkään ja vaikka ties mihin on koettu.
    Samoin on tullu poltettua silmät kun mä vaan tästä vähän vetäsen tohon pari heftiä, ei tässä nyt maskia tartte, no illemmalla sen on sitten huomannu olisko tarvinnu...
    Tulipalon poikasia on tullut sammuteltua omista vaatteista, auton kontista, konetilasta, sisältä ja päältä sekä tallin lattialta melkeen joka projektissa, se on ihan normihommaa.
    Niihin rälläkkä ja muiden leikkuuvehkeiden vahinkoihin en nyt tässä topikissa mene mutta toki niistäkin on kokemusta, kahvaa tai suojustahan ei tosiautomies käytä kun ne on vaan tiellä ja kynsiä saa kasvatettua uusia ja kyllä ne Töölössä saa sen silmänkin ehkä taas näkökuntoon. Ihme on että on kaikki sormet ja näkö vielä tallessa.
     
    Nikuzai, FuryIII '71, Make.S ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. A.Naali

    A.Naali 3rd gear

    Sedällä kanssa meni hydrauliöljyt jalkaan, aikalailla nylkivät jalan, saivat säästettyä, mutta ei tuosta hyvä ikinä tullut.
     
  14. darpen

    darpen Gearhead

    Heh, traktorissa kun on öljyvuoto jossain, ni siellä on puoli kylää ihmettelemässä letkujen edessä että mistä vuotaa. Tietenkin samalla joku vetää painetta päälle että vuoto selviäis helpommin.
     
    xarper tykkää tästä.
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Tosta hitsuuhommasta viä. Tässä päivänä muutamana tallissa pari heftiä (ei tietenkään maskia) nopeesti vaan silmät kiinni vedin. Huomasin että nestekaasupullo oli just siinä ruuvipenkin alapuolella missä kappale kiinni. No en jaksa siirtää. Tuumin asiaa ja turvallisuus ennen kaikkea, menin sitte ulos autokatokseen rälläkkä kädessä ja heftiä vähän matalammaksi että pääsee pyöriin yläpuolen levy. Huomasin että kaks 5-litran bensakanisteria on ihan siinä vieressä. No sitte siitä takapihalle ku en jaksanu kanistereita lähtee varastoon kantamaan. Siellä on takapihalla pistorasia mutta valoja tietenkään viittiny mennä sisältä laittaan ku tunnistin sen sammuttaa jos ei heilu tai hypi samalla kun hioo. No, tuli valaisee eli kipinäsuihku. Edelleen ei ollu suojalaseja vaan silmät kiinni arviolta. Selvisin vammoitta eikä torppakaan räjähtäny ilmaan mutta jotenkin tuli Leslie Nielsen mieleen siitä Alaston Ase elokuvista.
     
    mikaa7146, Kalu, xarper ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Yks nuoruusmuisto tuli mieleen, kun faijalla oli maansiirtofirma ja tietty hallilla aina millon mitäkin tinasi. Menin nöösinä sinne ja faija kävelee vastaan sillai sopivasti pöllömystyneen oloisena. Syykin selvisi, vasemman kulmakarvan kohdalla törrötti muutaman sentin pituinen raudanpala pystyssä. Muistaakseni alkoi käyttää suojuksia ton jälkeen..joskus
     
    mikaa7146 tykkää tästä.
  17. hra47

    hra47 3rd gear

    Suosittelen niitä suojalaseja erittäin lämpimästi. Kun näkö huononi niin paljon ettei ilman laseja enää pärjää eli pakko pitää kaiken aikaa, ei yhtään kipinää ole tarvinnut käydä polilla rapsututtamassa pois. Varmasti silmät kärsi kun hitsatessa olen ne nuorena polttanut ne ihan huolella. Kurja tunne kun ei oikein voi muuta kuin maata mahallaan ja sormilla raottaa umpeen muurautuneita silmiä ja laskea vettä pois. En ikinä hitsaa ilman koppaa enää niin ei pala naamakaan.
     
  18. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Sopivasti aihetta sivuten
    ...eilen polttoleikkasin pajalla Agan x21 pilleillä...leikkaushapen hanan kara vuoti hanskan ja hihan väliin happea ja sitten jysähti ....vesihanan alla 10min ja palogeeli lappu päälle....nyt rasvalappu ja side ranteessa.Joka kurssilla ja koulussa tuosta paineilmalla vaatteiden puhaltamisesta ja ahtaassa tilassa hapettumisesta toitotettu ja näin kävi ....kohta 25 vuotta metallihommissa .....ei ollut ensimmäinen palovamma ,koska hiilellä ja hitsaamalla noita on välillä päivittäin, mutta ensimmäinen pahempi hapen aiheuttama vamma.Kämmenem kokoinen alue siis paloi.
     
  19. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Faija pilkko lautoja mummon mäkillä saaressa. Lauta lähti nauloineen väärään suuntaan ja suoraan poskesta läpi. Eiku veneellä maihin ja ensapuun poistattaa lauta nauloineen.
     
  20. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Kerran hitsailin jonkin kotteron helmapeltiä paikoilleen, putos 4mm halkasijaltaan oleva hitsisula korvaan. Meni tärykalvosta läpi, kesti parantua operaation jälkeen melkein vuoden. Nykysin pidän tulppia kun hitsailee auton alla. Toinen kerta meinas näkö mennä kun, rälläköin kuorma-auton rungon välissä ilmasäiliön pantaa poikki. Oli suojalasit mutta, laikka hajos suikaleiksi ja paloja lensi lasien ja nenän välistä. Taas vaihteeksi silmäklinikalle.

    Kerran räjähti agan leikkauspillit kädessä, talvella ulkona kun leikkasin auran terälappua poikki.
     

Kerro tästä muillekin!