Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. JKF

    JKF Gearhead

    Mulla tuli paketti viimeksi niin, että Aliexpress ilmoitti sähköpostilla ensin, että paketti saapunut kohdemaahan ja sitten seuraavaksi, että paketti saapunut paikalliseen postiin.
    Tarkemmasta seurannasta näki kuitenkin, että paketti oli saapunut Tallinnaan ja siellä merkitty lopulta luovutetuksi. Luultavasti tuo luovutusmerkintä tarkoitti, että siirtynyt matkahuollolle jatkokuljetukseen. Kolmen päivän päästä tuli sitten tekstiviesti, että noudettavissa matkahuollon toimipisteestä.

    Tuonne kun laittaa seurantanumeron, niin saattaa selvitä jotain.
    https://parcelsapp.com/en/tracking
     
    Fuselage tykkää tästä.
  2. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    On Postin. Postin ja tuon linkin seurannassa näkyy et matkalla. Mutta Aliexpress näyttäs et Customs yms selvät ja olisi noudettavissa.... :D
     
  3. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Ei ainakaan Espoossa voi sanoa että postia ei jaeta.Tiistaina 5.10 eka kirjeposti posti tuli kolmelta yöllä eli varmaan samalla kun jakoivat Hesaria.Seuraava jako puoli kymmeneltä aamupäivällä Kiinan paketti ja vielä iltapaivällä puoli kolmen aikaan tuli VeeKasi.
     
  4. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    posti päivitti sinne omaposti sovellukseen vapautuksen jälkeenkin että käsittelymaksu maksettu. Vaikka siis tullittomuus todettiin ja siksi sitä ei tarvitse maksaa. Pitäskös nyt vittuillessaan aloittaa prosessi käsittelymaksun palautuksesta? Kauankos niillä menis huomata ettei sitä ole eikä edes tarvi maksaa? Siinoli muuten siinä paketissakin tarra, että maksa se käsittelymaksu!
     
  5. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Nyt tuli "tee tullaus" -ilmoitus ja kun yrittää tehdä, niin tullin sivuilla ei hyväksi IOSS-tunnistetta.
    Missä muodossa se pitäis tuohon merkitä?
    Ei hyväksy IOSSin kanssa eikä ilman eli pelkillä numeroilla.
    Ei anna tulli tehdä ilmoitusta, väittää, että myyjän IOSS-tunniste on virheellinen..
    "Jokin meni pieleen. Ole hyvä ja tarkista, että olet ilmoittanut kaikki tiedot oikein. Löydät aiemmin tekemäsi tullauksen osiosta Omat tullaukseni.
    Ilmoituksen tiedoissa on havaittu sisällöllisiä virheitä.Ilmoitettu IOSS-tunniste on virheellinen. Tarkista tunnus. Jos et ole itse ilmoittanut IOSS-tunnistetta, ole hyvä ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme."
    Ja eihän tonne puhelimellakaan pääse läpi. Voivittujenkevät.
     
  6. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Noniin, onkelma selätetty ja laitettu tuo vapautuspyyntö postin kautta.
    Meneeköhän siinä kauan?
     
  7. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    4.8 tilattu R/T merkki tuli. Olin jo aivan varma, että se on hävinnyt jonnekin tai palautettu yms...
     
  8. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    mobilistin joku postipelle varasti.toinen tuli umpikuoressa vajaassa 2 viikossa perille.ps mobilistin toimituksessa vastattiin puhelimeen heti eikä pakollisen musiikin/rahan keräyksen jälkeen.
     
  9. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Kysytääs nyt vielä, että kauanko ne on teillä säilönyt noita nollatullauspaketteja?
    Ma tullasin itse ja laitoin vapautuspyynnön (tulli-ilmoituksessakin luki, että nollatullauksessa posti ei peri maksua) ja paketti edelleen istuu siellä.
    Ainut muutos on statuksessa "Lähetys on viivästynyt, se toimitetaan 1-2 työpäivän kuluessa." ja tämä nyt tiistaista lähtien noin.
    Eilen laitoin uudestaan vapautuspyynnön, siitähän tulee postilta kooste sp. "Käsiteltävä tilausnumero" kasvanut maanantaista 17 764 numerolla eli onkos toi nyt tulkittavissa niin, että 2puol vuorokaudessa postille tullut tuon verran nollatullausvapautuspyyntöjä?
    ...
     
  10. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Kuukausi on mennyt pisimillään,kun maksaa sen 2,90€ niin tulee parissa päivässä,taitavat noukkia ne sillä hintaa välistä.Kyllähän sitä Kiinan pakettia tulee varmaan tuhoton määrä päivässä ja kun melkein kaikista pystyy maksamaan nykyään verot tilatessa.
     
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Mitenhän se juridisesti menee jos lain mukaan ei tartte maksaa, mutta jos maksat niin saat vähän parempaa palvelua? Siinoli nääs siinä paketissakin tarra joka kotijo tuli että maksa käsittelymaksu. Yrittävät henkensä hädässä joka vaiheessa jos joku vaikka maksas jos ei hermo pidä. Ei se 2,90€ minunkaan elämää kaada, lähinnä periaatteellinen juttu ettei kiristäjille kannata maksaa.
     
    juko7 tykkää tästä.
  12. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Oon maksanu paketeista jotka olen tarvinnut nopeasti ja sitten anonut käsittelymaksun palautusta,palauttavat sen kyllä ei niin nopeasti,näin saikulla ollessa on aikaa rajattomasti puuhastella tyhjää
     
  13. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Joo, "maksava asiakas" menee edelle.
    Keskiviikkona tuli tullattava lähetys, sen tullasin ja maksoin kiristysmaksun 2.90 ja eilen paketti oli jo lähipostissa.
    Onneks ei ole kiire asialla, odotellaan odotellaan...

    Mutta onhan tuo soppa jos vuorokaudessa tulee 7-8 tuhatta vapautuspyyntöä ja niitä on vaan pari tyyppiä purkamassa.
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vaan paljonkohan on tullittomia joistei tartte edes maksaa mutta asiakkaat maksaa että saa sen nopeemmin tai sitten luulevat että pitää ja pakko kun posti jankkaa joka välissä että ”maksa käsittelymaksu”?
     
  15. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    Miettinyt ihan samaa, kuinka paljon hillotaan.
    Tossa olis tutkivalle journalistille...
     
  16. Nupa

    Nupa Double Gearhead

    arvonlisäveronasiantuntija
     
  17. [​IMG]
     
    pe-le ja Seevu tykkäävät tästä.
  18. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kaverihan on ylipätevä, puhuu ja ymmärtää sentään suomea.
     
    musta pässi tykkää tästä.
  19. Jarzas

    Jarzas 1st gear

    Pirukos postia nyt vaivaa, eilen iltapäivällä klo15:40 tilasin US-partsilta moottorin kumityynyt (Rockautosta olisi tulleet 2 euroa kalliimmaksi), tänään tuli sitten varttia vaille 11 tekstari että paketti on noudettavissa marketin pakettiautomaatista o_O , piti käydä pikimmiten hakemassa ja ihan oikeat palikat paketista löytyi, aika hyvin kun 20 tunnin sisällä tilauksesta on osat käsissä :)
     
    faffeli ja MJF tykkäävät tästä.
  20. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Matkahuollos paketti Helsingistä Vantaalle. 27.11 lähtenyt siirtymään, ei vielä noudettavissa...
     

Kerro tästä muillekin!