Rauhalan SOHC Mustang

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja Putte, 4.3.2015.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Reino Rauhala on pistänyt banhan MS-kilpurinsa myyntiin. En valitettavasti vaan löytänyt enää sitä myynti-ilmoitusta. Auto ei ole iskussa, vaan muun muassa kone on purettuna. Asiaa voi tiedustella Reinolta info@powerparts.se.
     
  2. 69

    69 Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Uusimmassa v8-magazinessa oli myynti-ilmoitus.
     
  3. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    joskus muinoin ,kun eka kerran näin tuon moottorin ,niin kyllä nuoressa miehessä ihmetystä herätti.Oli sen verta kummallinen ilmestys.

    Eipä taida ihan joka nurkalla tulla vastaan ja eikös se kulkenutkin.
     
  4. Holley

    Holley Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    puolentoistametrin nokkaketju.. eikös siinä semmoinen ollut?
     
  5. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    6 jalkaa=1828,8 mm, että reilusti yli puolitoista metriä 8)
     
  6. pizzamake

    pizzamake Gearhead

  7. puna niska

    puna niska Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Hieno moottori.FE POWER sivulla joku ameriikan joe liittää tommosta 2005 saleen mustangiin ei jotenkii toimi vaikka asiallisen olonen heppu onkin.Suurin henk.koht. naurun aihe on että heppu kasaa ekakana myllynään soch myllyä only in america.
     
  8. lincci

    lincci Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Voivoi, kunpa olis tuolta Teivosta tullut hiukka enemmän rahhoo, niin voisin ostaa...
     
  9. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    KYLLÄ !!! Ford Cammer ja 429 BOSS ovat jo pintapuolisestikin VAIKUTTAVIA kooltaan, puhumattakaan tuotetusta tehosta !
    Onnea vaan ko. Joelle :D Ei tule olemaan helppo tehtävä, ellei ole vihkiytynyt tuon moottorin saloihin.
     
  10. puna niska

    puna niska Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Nostan hattua pelottomuudesta itellä ei riitä paukut ees ton myllyn mäntiin.Mutta toisaalta ameriikoissa nuita osia tuntuu olevan joka "nurkalla".Oma vakio 428 tuntuu jo tarpeeks "eksoottiselle" näillä korkoeus asteilla.
     
  11. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Ei jenkkilässäkään toi Cammer ole mitään selvää "pässinlihaa"? Cammer-osaamista siellä on toki enemmän kuin meillä, mutta motti ja osat maksaa sielläkin ihan eri tavalla verraten johonkin Chevy 350-moottorin tekemiseen.
    Kun katsoo "isojen poikien"(esim. survival Motorsports&Keith Craft yleisimpiä kertoakseni) tarjoamia "aftermarket-Cammer-motteja", niin hinnat lähtee aina päälle 40K $
    AITO Cammer EHJÄNÄ on sitten SPEKTAAKKELI ja sille varattu fyrkka on ISO LÄJÄ taaloja/euroja jos mielii sellaisen saavan joskus itselleen ! Aitoja Cammer-motteja on todella vähän tarjolla nykypäivinä ostajille ja siksi hinnatkin ovat mitä ovat.
    Jos omistaa 428 FE:n, niin voi onnitella itseään !!! Siinä on yksi Ford:n HIENOIMMISTA henkilöautomoottoreista, jolla saatiin myös Hi-Po-saralla menestystä, joten moottorista on moneksi VARSINKIN nykypäivänä !!!
     
  12. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Uusimmassa Hot Rod lehdessä on mukavasti kuvitettu historiikki/tekniikkajuttu tosta koneesta sen 50-vuotisjuhlan kunniaksi.
    Lienee niitä koneita mitkä juuri ja juuri pysyy nipussa sellaisena kun se tehtaalta tuli.
     
  13. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Ja kun pilikunnussija tässä ollaan, niin korjataan tuota otsikkoakin hieman: Single OverHead Cam, eli SOHC !
     
  14. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    No enpä niinkään sanoisi?
    Mickey Thompson -69 Funny car/mek. ahdetulla nitro-Cammerilla irrotti n. 1500HP:a ja vei kisoja meleko kiitettävästi Danny Ongais:n ohjaamana. Varmaan piti mottia aukoa kisojen välissä hieman eri tavalla mitä katumoottorilla, mutta kisamenestystä tuli?
     
  15. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    ei kai niitä mihkään katuautoon tehtaan toimesta laitettu? Mutta kumminkin, en tosiaan ole minkään sortin asiantuntija, mutta aftermarket ratasjakopäällä ja mopar hemin alakerran osilla sillä kuulemma saatiin tuloksiakin aikaan.
     
  16. pizzamake

    pizzamake Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Cammer oli puhtaasti kilpamoottoriksi tehty, eikä sitä tehtaalla laitettu sarjatuotantoautoihin. Motin sai tilata hintaan 4500$, mikä oli -60 luvulla iso raha, saihan sillä hinnalla siihen aikaan pari uutta henkilöautoa kaupasta.
     
  17. C-barge

    C-barge Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Noi legendat tuppaa helposti olemaan nykypäivänä just sitä, legendoja. Oli kyse sitten bossista, cammerista tai vaikka moparin hemistä niin muistot tuppaavat sen suorituskyvyn ja ihmeellisyyden puolesta vähän kultaantua. Cammerhan tehtiin ikäänku vastauksena 426 hemille, sillekin oli jo vastapalloa kehitteillä kun Nascar sitte päätti kieltää kilpavarustelun keiltämällä "erikoismoottorit". Chryslerin ratkaisu oli ottaa hemi normiuotantoon, fordin taas vetäytyä projektista ja jatkaa FE:llä kunne sitte uuden moottorisarjan myötä tuli bossi vuosikymmenen lopussa. Tos suht hiljattain joku ameriikanfoordimies joka noiden kanssa oli jo silloin tekemisissä lausu noista moottoreista et cammer oli "no match" bossille Nascar kuosissa. Ite noiden kanssa kauheesti ollu tekemisissä, muutamaa hemiä tehnyt, ja kyllä ainakin siinä tapauksessa se maine on paljon todellista suorituskykyä suurempi.
     
  18. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    mihin se maine siitä katoaa jos uudempi moottori on parempi?
     
  19. C-barge

    C-barge Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    Just siihen. Mut se mitä nyt tarkotin on et ei vaikkapa joku hemi nyt ollut todellisuudessa just sen suorituskyksempi kun mikä tahansa aikakauden muista isoista moottoreista. Eli mun on vaikee nähdä sille legendaarisuudelle hirveesti katetta, maine on paljon todellisuutta ihmeellisempi. Cammerista nyt ei koskaan ollut tuotantoversiota et se tavallaan ei tohon joukkoon kuulu. Bossista sen sijaan ole.
     
  20. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

    Re: Rauhalan SOCH Mustang

    mulle kelpaisi talliin mikä van mainituista koneista. oli tai ei sen kummempia kun muut aikalaisensa. :D
     

Kerro tästä muillekin!