Sähköauto-uskovaisuus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikinki75, 10.4.2019.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Näin sähköuskovaisen Nissan Leaf kuskin helsingissä mannerheimin tiellä. Joka valoissa nappi pohjaan ja kaikki jäi jälkeen ihan sikana. Ja joka kiihdytyksen jälkeen se joutui jarrutamaan punaisiin kun muut rullaili sen pikkuhiljaa kiinni. Ja taas se ampais matkaan, uskontonsa mukaisesti. Kyllä siinä muut jää kun Nismo laittaa nyyttonit kehiin. Olen nähnyt valon (nissanin takavalot siis). Hämeenlinnantielle lähtiessä sitten muinaisjäänne Hemi piti nismolle pikku puhuttelun, mutta voi voi mitkä päästöt. Kyllä tuli huono omatunto.
     
    WBBC tykkää tästä.
  2. mcmies

    mcmies Gearhead

    :)
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hyvin toimittu.
    Millainen kärry ja HEMI, antoi opetuksen kukkopillin kuskille?
     
  4. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Tässä tapauksessa hemi kirjoitetaan pienellä, sellanen 2000 luvun 5.7 muovihemi jeepin kopassa. Käyttis, niinkuin se patterinismokin.
     
  5. Catiska

    Catiska Gearhead

    Ja tarinan opetus oli mikä? Että 2000-luvun hemi pärjää kiihdytyksessä yhdelle saman aikakauden hitaimmalle patteriautolle?
     
  6. mcmies

    mcmies Gearhead

    Ei tarinassa sen kummempaa opetusta ollu. Se vaan jotenki lämmittää mieltä, kun hemi wäkewästi puhuttelee sähkökäkätintä.
     
  7. mopar-mikko

    mopar-mikko Gearhead

    Kaikkia sähköautoja ei oo näköjään tehty nopeiksi vaikka sitä hehkutetaankin. Esim. Hyntain sähkö ionig kiihtyy 4 sek. hitaammin 0-100 kun saman tapainen ja hintainen bensa malli I30 fastback N.
     
  8. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ei siinä mitään opetusta sinänsä ollut. Sähkökuskin ajotyyli oli aivan vammainen, mutta ei se sitten mihinkään kulkenutkaan. En tiedä oliko accu-nissani myös 2005 vai ehkä noin 15v uudempi, mut samaa aikakautta näköjään juu. No täälläkin on saanut lukea kuinka leaf jättää kaiken valoista, koska sähkö. Lähinnä tarinalla oli tarkoitus myös testata patteriuskovaisten reaktioita.
     
    faikku66 tykkää tästä.
  9. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Eikös tuo ole vaan tapa "tankata" niitä sähköautoja?
    Nopeahko ja lyhyt kiihdytys on taloudellisempaa, ja mitä voimakkaammin hidastat sitä enemmän akut latautuu...

    En tiedä onko nissanin etenemistyyli ollut kuitenkaan kokonaisuutena se kaikkein viisain ja taloudellisin.
     
    Volvo_5.7 tykkää tästä.
  10. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Kyllä se jarrutus hukkaan menee niissäkin mutta sika nopeaan ne hidastuu jarruttamattakin jolloin suuren osan enerkiasta saa takaisin akkuihin.
     
  11. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Sähköauton voi tankata hinaamalla sitä vaikkapa bensa-autolla. Käteviä kamppeita, ei ihme että omistajat ovat mailman onnellisimpia, varsinkin näillä harrasteautofoorumeilla.
     
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

    Oli vissiin moodi jäänyt päälle edellisestä bemaristaan :(
     
  13. ak72

    ak72 Gearhead

    Just tommosen ionik sähkövessan ohitin Mustangilla kun mateli joka helvetin tieosuudella reilusti alle rajotusten, mahto vituttaa sitä kuskia kun mentiin maapallon tuhoajalla renkaat ulvoen ohi.
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    Ihan hyvä ettei. Ei maapallo pelastu sähköautojen suorituskyvyllä. Mielenkiintoista nähdä käykö mitään kun ns tavikset pääsee sähkötykkien rattiin.
     
  15. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Aiwan varmasti witutti ihan witusti. LOL!
    Kotiin päästyään hakkasi päätään seinään hokien "Voi minua uskovaista, voi minua poloista! Vanhaa Musseakin ois ollut tarjolla mutta laiskaan patteripaskaan roponi laitoin!"
     
    Rautamäki ja grantorino tykkäävät tästä.
  16. impala67

    impala67 Double Gearhead

    odotan innolla sitä hetkeä että suuri osa kansasta (ja harrastajistakin) alkavat sähköisesti suhista ja pensa-autoja kammota; sittenhän se vasta hauskaa on halvoilla ameeriikan lintoilla räyhätä. pelkäänpä että suurin uhka tulevaisuudessa tulee olemaan oikeiden öljypohjaisten polttoaineiden saatavuus, ettei tartte naviin apteekkiverkostoa tallentaa.

    toistaiseksi näyttävät sähkövehkeet soveltuvan parhaiten kaupunkipyöritykseen; ja hyvä niin ettei maailmanlopun pelkääjät ole niin usein maanteitä tukkimassa eco-moodessaan...
     
  17. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    Monessa maassa kaupungeissa on ne suurimmat saasteongelmat, joten sinnehän niitä pienempiä ja edullisempia malleja halutaan kaupata.
     
    SteveS tykkää tästä.
  18. jänis2

    jänis2 3rd gear


    Ikiliikkuja :D
     
  19. Catiska

    Catiska Gearhead

    Ne sähköautoilijat mitä minä tunnen, on enemmän moottoripäitä kuin tällä palstalla moni viisauksiaan jakava. Vanhoja jenkkejä harrastaa monikin, ja yleensä niitä vanhoja on monikossa. Meistä monella on myös moottoripyöriä ja muita moottorikulkimia.

    Sähköauto on lähinnä siksi että siinä paketissa löytyy hieno matka-auto jossa on mukava, hienostunut voimalinja ja suorityskykyä ilman järkyttäviä huoltokustannuksia ja muita kuluja. Eikä juuri haittaa vaikka nihkeästi liikkuvat polttomoottoriautot on maanteillä niitä tukkimassa, ohi pääsee varvasta koukistamalla.

    Sitten niissä ketkä paasaa vastaan, on moni jotka ei omaa tietämystä ja/tai kokemusta koko aiheesta. Mielipiteitä ja kuviteltua tietoa jaetaan suurella innolla, ja kuvitellaan kaikkien sähköautoilijoiden olevan jotain ituhippejä.
     
    1purehell, Stang_81, SteveS ja 1 muu tykkäävät tästä.
  20. J.J.

    J.J. Gearhead

    Tjaa...

    Kaikki sähköautoilijat mitä itse tiedän on kyllä kylän pahimpia juppeja, ja ei siinä mitään se on ihan ookoo, kuka mitenkin.
    Kun nyt nykyään se Audi tai Bemari ei vaan enää ketään säväytä ja niillä nyt ajelee tavikset jo muutenkin, niin nyt pitää sitten pönkittää omaa egoa sillä sähköautolla.
    Koska se nyt on vaan "se" juttu tällähetkellä.

    Muistetaan sitten tietysti aina jokaisessa mahdollisessa välissä hehkuttaa sitä sähköauton paremmuutta joka osa-alueella autoilun saralla, vaikka ketään kuulijaa ei asia varsinaisesti kiinnostaisikaan.
    Muilla autotyypeillä ajavat sitten lasketaan tyhmien tai tyhmien ja köyhien sakkiin, niille on sitten mukava naureskella kun eivät mistään mitään ymmärrä, mokomat juntit.
    Että ajakaa vaan niillä hiilivetykulkuisilla epämuodikkailla kinnereillänne.

    En tiedä itseasiassa ketään kuka vilpittömästi olisi ostanut sähköauton säästämisen tai ekologisuuden (hyvin kyseenalaisia argumentteja muutenkin) takia, aina on rivien välistä paljastunut joku ihan muu motiivi kuin ituhippeily. Itseasiassa en tiedä yhtään oikeaa ituhippiä jolla edes on jonkinsortin auto.
     
    faikku66 tykkää tästä.
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!