Työkaluja made by myself

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 63impala, 30.11.2003.

  1. 63S88

    63S88 Gearhead

  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    Melkein jokaista automaattilaatikkoremppaa varten on joutunut tekemään uusia työkaluja m.m. kytkimien jousien irroittamiseen.
    Viimeksi tein turbiinin vuototesterin kahdesta 15x40 cm parin sentin paksuisesta filmivanerisuikaleesta. Toiseen iso reikä keskelle turbiinin napaa varten. Toiseen keskelle pienempi reikä tubeless-venttiilille. Sen ympärille pala kumia turbiinin kaulan tiivistämiseksi levyä vasten. Sitten reiät päihin pitkiä pultteja varten. Turbiini väliin ja pulteilla levynpalat yhteen. Paineilmalla voi sitten kokeilla, vuotaako.
     
  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kaiken ei tartte olla kaunista kunhan homma hoituu. Vanin jarrurummun ulosvedin :eek: [​IMG] Sattui löytymään moisia pellinpaloja joten hitsi palamaan ja rumpu irtosi. :wink:
     
  4. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Tuollaisen työkalun tai enemmänkin laitteen tein aikoinaan helpottamaan hammaspyörien jyrsinnässä tulevan raatin poistamista. Ja koska isommilla moduleilla on muutenkin suotavaa että terävät kulmat on viistetty.

    Simppeli ratkaisu, sähkömoottori ja nopeudensäädöllä varustettu vaihde pyörittää jakopöytää ja vinku keinuu hampaan nurkalla. Tää prototyyppi 1.0 ei toimi ihan niinkuin pitäis, viisteestä on hankala saada symmetristä eli hampaan oikeaan reunaan tulee isompi viiste kun pöytä pyörii myötäpäivään ja joskus vinku alkaa resonoimaan ja vähän pomppii.

    Mut parempi jälki sillä silti aina tulee kuin vapaalla kädellä vinguteltu.

    Nyt kun vaan jossain välissä ehtis, teen toisen version jossa vinku on vakiokulmassa ja kiinnitetty 2-akseliseen ristisyöttöpöytään jonka ohjaus toimii servomoottoreilla. Servomoottoreita ohjaa sitten ohjainkortit ja PC johon teen ohjelman josta voi asettaa hammasluvun ja modulin ja profiilinsiirron ym ym pikkusälää että viisteestä saa tehtyä sellaisen kun se pitää olla.

    Yuutubeen laitoin kakkosversiosta 3 minuutissa tehdyn havainnollistamisvideon. Paska grafiikka, paskat liikkeet mut perusidea käy ilmi. Eli tämä video.


    Kuva on yllättäen paska nokian kännykällä otettu.

    [​IMG]
     
  5. crawler

    crawler 1st gear

    [​IMG]

    Kääntöpuoli

    kiinalaisen sikkikoneen jäykistelyä, vielä vaiheessa tietysti mutta aikalailla rungon välykset on kadonnut, nyt pitäisi koneistaa varmaan hieman akseleita että niistä saisi päittäisvälykset pois.
     
  6. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    aikoinaan tuli tommonen kiikku tehtyä. mut nykyään niitä saa jo halvalla vaikka mistä.
     
  7. julpero

    julpero 1st gear

    http://www.bomber.fi/modules.php?name=g ... emId=27110

    tuolla on taas neljä uutta kuvvaa tallista , pitäs tuossa näkyä muutamia omatekosia "työkaluja" monet laitteet on vielä tekemättä tai ne pitäs saaha tehtyä :eek:

    ruvettiin tuossa nosturia tekemään toiseen tallitilaan , laitan kuvaa aianki sitte nosturista kun saan valmiimmaks ...

    pitäs sylinterit tehrä ite ja aattelin laittaa siihen sähköllä toimivan hydraulipumpun , sen hydraulipumpun aattelin tehhä ite myös eli ottaisin jonkun raktorin tms hydraulipumpun ja sähkömoottorin , ja siihen sopiva välitys , kertoisko joku enemmän mitenkä tuo juttu kannattais tehdä ja kertois vähä vinkkejä ymymss , kiitos! :) sylinterin halkasija tulee olemaan ehkä n. 70mm että ois voimaa nostaa vaikka tuhat kiloa tai enemmän
     
  8. Rellu8

    Rellu8 Gearhead

    En oo ite tehny, mutta pakko pistää tää kuitenkin tänne. Herätti tää kone sen verran hilpeyttä kun sitä työnjohdolle ekaa kertaa esiteltiin.

    http://kuvablogi.com/nayta/1401766/

    Eräästä etelä-Suomen Bosch car service:stä, erään "Asentaja-ace:n keikka kolvi".
    Todella toimiva esim. kojelaudan alla tapahtuvaan kolvailuun.
     
  9. amis

    amis 1st gear

    Pari muuntokappaletta:

    Puolesta tuumasta tuumaseen, vanha voimahylsy ja pala 25mm neliöputkea:
    [​IMG]
    Puolesta tuumasta ruuvipalaan, 14mm hylsy+palanpidin, saa vedettyä mopolla vähän isompiakin ruuveja :wink:
    [​IMG]
     
  10. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Osta tollaset muutospalat valmiina, voi kestääkkin, tollanen pehmee perus rauta ei tuu menestyyn. (siis toi puolesta tuumasta tuumaan)
     
  11. amis

    amis 1st gear

    Kesti sen verran kun tarvitsikin, roverin hihnapyörä vaati muistaakseni 33 pitkän hylsyn eikä lainaan saatu kun tuumanen niin täyty tehä toi muutosholkki, kun ei lauantai-illalla sellasta mistään saanu :wink:
     
  12. hanekki

    hanekki 3rd gear

    tollanen tuli tehtyä ku vituttaa aina löträtä kun vaihtaa peräöljyjä.
    öljyt sisään.painetta,ja letku perään.ei tarte mitään pullo viritelmiä mitkä laukee aina käsille :)

    http://kuvablogi.com/nayta/1563181/
     
  13. voittol

    voittol 2nd gear

    hyvän näkönen on.
     
  14. fire

    fire Gearhead

    mä tein tollaisen vanhasta jauhesammuttimesta
     
  15. jylppy

    jylppy Gearhead

    Tohon ku vielä duunaat ejektorin tai jääkaapin kompurasta imua ni sillä saa näppärästi imeskeltyä nesteitä. Esim jarrunesteet vaihdettua tms..
     
  16. hanekki

    hanekki 3rd gear

    kävi sekin mielessä mutta mieluummin tekee vaikka toisen pöntön siihen hommaan niin ei varmasti sitten mene puhtaiden nesteiden mukana mitään kakkaa....
     
  17. julpero

    julpero 1st gear

    rupesin koulussa putkentaivuttajaa tekemään , kolmannen luokan näyttötyönä , siitä tulee semmone että pystyy ohuetkin putkulat hienosti vääntelemään , ja lestejä teen varmaan kaheksan kipaletta .. jospa kevväällä sais valmiiks tehtyä


    kokeilin iha äsken tämmösen taltan tehdä

    http://www.bomber.fi/modules.php?name=g ... emId=69193
     
  18. sbc350

    sbc350 Gearhead

    tässä muutama itse tehty vekotin:

    hydraulinen putkentaivutin:
    [​IMG]
    http://www.youtube.com/watch?v=6znnrfbbJHU

    kantti ja mankeli:
    [​IMG]


    jakopään rattaasta tehty koneenpyöritystyökalu:
    [​IMG]

    nostajan purkua helpottava työkalu:
    [​IMG]

    peräöljyn tms täyttölaite, ei enää kipeitä peukaloita nippakannun lipsuttamisesta:
    [​IMG]

    venajousen vaihtotyökalu sbc:
    [​IMG]

    vinssi millä saa hinattua raadot talliin:
    [​IMG]


    ja lukuisia muita 8)
     
  19. jny

    jny 1st gear

    hienoa kalustoa sbc350.mites tuo putkentaivutin,meneekö ohutseinämäinen putki,vai ryttääkö?niin sillä vaan kyselen kun itellä taivutinprojekti tekee hienon mutkan 42 mustalle putkelle 3mm seinämällä,mutta haponkestävää putkea 2mm seinämällä ei kärsi taivuttaa,litistää pahasti.onkohan nuo ohutseinämäputket tuurnakoneen hommia vai mikä jippo siinä pitäisi olla? tuolla kuva siitä => http://kuvablogi.com/nayta/1606644/
     
  20. sbc350

    sbc350 Gearhead

    toi on huonekaluputkea eli mitäs se oli, 1.5mm seinämä. Tein putken sisälle lestin niin ei mee ryttyyn. Näkyy vähän huonosti tossa kuvassa. Kaivan paremman kuvan jossai vaihees.
     

Kerro tästä muillekin!