Bilteman ja Motonetin flektit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Hyytiäinen, 14.7.2009.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites joku turbotimer tohon flektin jäkipuhallukseen tai releen ohjauspiuhaan sisävalon sammumisen viivytin
     
  2. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Ei tullut hommattua tuota viileämpää anturia, jos talven aikana saisi hommattua semmoisen.

    Helteellä ruuhkassa ajettaessa voi laittaa flektin valmiiksi päälle, kun moottorin kierrokset ovat kohtuumatalat (vesipumpun kierrokset alhaiset). Moottori saa jo valmiiksi viileämpää nestettä syyläristä. Termostaatissa on 4 kpl 3mm reikiä, jolloin neste pääsee kiertämään, vaikka termostaatti ei ole vielä auennut.

    Tällä hetkellä vielä käytössä myös mekaaninen tuuletin. Meinasin sätöstellä talven aikana myös merkkivalon flektin toiminnasta, jolloin toimii myös "varoitusvalona". Osaa paremmin kiinnittää huomiota moottorin lämpöihin. Uusi alumiinisyyläri on kyllä tarpeeksi tehokas, jolloin sähköflektille ei ole ollut juuri käyttöä. Talven aikana mekaaninen tuuletin saa luvan poistua kuviosta kokonaan.

    IS
     
    KajS tykkää tästä.
  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Joku tommonen, kunhan on riittävän hidas. Se flekti luultavasti kävisi aika usein silviisiin, että hetken päästä moottorin stopista alkaa muutaman minuutin humina. Josta tuli mieleen, että jälkikäyttö vois olla alemmalla pyörintänopeudella. Voi joku säikähtää kun iso flekti lähtee iteksiin täysillä...
     
    KajS tykkää tästä.
  4. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Pitäsikö siinä sitten melkeen olla sähkönen vesipumppukin ettei jäähdyttäis vaan sitä jäähdyttimessä olevaa nestettä?
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei maha lämppärin letkun väliin tuleva sähkönen kiertovesipumppu riittää?
     
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Varmaan riippuu tapauksesta. Mut eihän tommosta tartte välttämättä ollenkaan. Mulla meni just ennen seisontaa kokeiluun 7PSI korkki entisen 13PSI korkin tilalle. Ajatus oli, että päästää aiemmin ja maltilla ylipaineet paisunta-astiaan. Sehän liikauttaa vettä myös. Jos ei auta, ens suvena ehkä tietää, niin sitten kätilöin jonkun jälkipuhalluksen kokeeksi.
     
  7. T.

    T. 3rd gear

    Nyt on ollut jo jonkin aikaa hyllyssä nuo biltsun anturisovite ja motonetin anturi. Tuossa anturisovitteessa on vain nyt se pikku ongelma että sen kylki kapenee anturin reikää kohden, eikä anturin alle jää tasopintaa johon anturin alumiiniprikka voisi tiivistyä. Kestääkö tavallinen mikälie marketin putkiteippi jäähdytysnestettä (vihreä), entäpä perinteisemmät hamppu ja kitti? Kierre ei ole kartio, eli menee pohjaan asti ilman tiivistystä.
     
  8. jariha

    jariha Double Gearhead

    kestää
     
  9. nova 76

    nova 76 2nd gear

    Putkiteippi kestää kyllä jäähdytysnestettä, hampusta saattaa vähän tihkua läpi.
     
  10. T.

    T. 3rd gear

    Ok, kiitti!
     
  11. jaketin

    jaketin Gearhead

  12. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    Racersplace ainaki toimittaa Deralen kamoja. Kerropa kokemuksia tosta sit jos päädyt jaketin ton hommaamaan. Nimim. pakkokytkimiin pikkuhiljaa kyllästyvä.
     
    jaketin tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!