Huomiovalojen kytkennässä ongelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Mika_M, 17.8.2016.

  1. Mika_M

    Mika_M 1st gear

    Kytken tuossa vaniin huomiovaloja. Ja yritän tehdä kytkentää tuon kaavan mukaan http://rattisitikka.blogspot.fi/2012/09/talmu-huomiovalot.html
    Missä meni pieleen kun ajovalojen kytkeminen polttaa ajovalojen sulakkeen eikä sammuta huomiovaloja? Haittaako jotenkin että releessä on myös diodi ohjauspuolella? Jos valoilta tulevien diodien päästösuunta olisi väärä käsittääkseni virta tyssäisi diodille eikä tapahtuisi mitään? No nyt sulakekaupoille ja sit uudestaan miettimään.
     
  2. makaro

    makaro 1st gear

    tuossa on maadoitus nastaan 86.Jos on diodillinen niin maadoitus 85 ja ohjausvirta 86:n..kokeile
     
  3. Mika_M

    Mika_M 1st gear

    Ei toiminut, mutta nyt toimii kun vaihdoin diodittomaan releeseen... Onkohan tuo rele viallinen vai sotkeeko diodi homman? Eihän releet kalliita ole, mutta kuitenkin. Ehkä googletan että: "miten testata releen oikea toiminta" Ei vaatinut kuin kaksi Karjalaa ja kaksi palanutta sulaketta :)
     
  4. Bukero

    Bukero Gearhead

    varmaan se ohjauspuolen diodi paloi "sillaksi" koska oli alkujaan 86 ja 85 ristissä. sen jälkeen polttaa kyllä roput vaikka kytket kumminpäin vaan ohjauspuolen.
     
    Jussi289 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!