Ei ne niin nopeasti kaupaksi mene

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Fordhomo, 18.9.2003.

  1. Fordhomo

    Fordhomo Gearhead

    Välillä tuntuu siltä, että jotkut ihmiset luulevat, että kun tänne OD:n myydään-palstalle laittaa ilmoituksen autostaan, niin max. pari päivää ja auto on myyty pois. Sitten kun kuluukin viikko tai pari niin alkaa topicin ketjuun tulla kiukutteluja, että on se perkele kun ei kelpaa ym. vastaavaa.

    Hyvät ihmiset! Ei tämä OD ole mikään oikotie onneen, auton myynti on välillä todella aikaa vievää puuhaa ja välillä ei biilit käy kaupaksi vaikka olisi kuinka hieno ja harvinainen. Kärsivällisyyttä. Mulla ainakin kääntyy mittari punaselle, kun näen em. "kiukuttelua" myynti-topicissa ja kiinnostus ko. myyntiartikkelia laskee aika rajusti jollei jopa nollaudu.

    Asiallisuutta kaupankäyntiin kiitos :smile:

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fordhomo 2003-09-18 22:27 ]</font>
     
  2. HenkkaTurust

    HenkkaTurust 1st gear

    No joo. Eipä käy kateeks niitä piruparkoja jotka ovat ottaneet tehtäväkseen myydä autonsa tätä kautta. Kun ei osatkaan kovin liukkaasti täältä lähde, pikkuhiljaa jotain kuitenkin. Mutta tämän palstan etu on siinä, että ilmoituksen saa julki saman tien, V8:siin kestää ennen kun se ilmotus tosiaan on ihmisten räpylöissä. Mutta kyllä on ilmon tehokin toista luokkaa kun täällä, ja ihmiset ostaa osia rahalla eikä kysele kuvia.
    Mitähän tämä nykyajan kädetön nettisukupolvi teki silloin kun digi-kameraa ei vielä ollut?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Luettiin aku ankkaa ja ..
     
  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    ....................
     
  5. Pecan

    Pecan Gearhead

    Juu.. Paaliin vaan..
     
  6. 454SS

    454SS 3rd gear

    Jotkut autot tai osat ei meinaa mennä kaupaksi mitään kautta. Ostajia kyllä olisi, mutta rahaa niillä ei tunnu olevan. Sitten kiukutellaan jostain kympin rahtikulusta ja jätetään paketti noutamatta.
     
  7. Karva

    Karva Gearhead

    Yes, joo toi on hauskaa kattella kun noita roinia tonne ja tänne laitetaan kaupaksi alkaa niiden ympärillä käydä sellainen kuhina jos ovat jotain kiinnostaneet ja tilalle tungetaan kaappikellosta lähtien kaikkea mahdollista, elävät ihan omaa elämäänsä moiset ylijäämä osat ...

    Eli jos on ylimääräisiä roinia tai osia et ikuna tai koskaan saa niistä omias pois tai olet väärällä alalla, joten me ollaan täällä keksitty lääke moiseen noille tinkaajille ja pask... jauhajille je muille omituisille jyyrille jotka tulee rompe ja muilla toreilla tai turuilla aukoon päätään, puhumattakaan näistä puhelin terroristeista jotka soittaa satasen osista neljä kertaa ja tinkii ja kyselee tai vaatii kuvia, no kaiken kattava keksintö on jotta asiakas keksii ja ehdottaa hintaa, se ei yleensä paljon heitä normi hinnoista mitä osista yleensä pyydetään ja on helppo sitten pyöristää sopivaksi ...

    :-o :-o :-o

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Karva 2003-09-19 11:16 ]</font>
     
  8. fe390

    fe390 Gearhead

    Liekö ensikertalaisen onnea, mutta laitoin auton tänne myyntiin tiistai iltana yhdeksän jälkeen, ja seuraavana päivänä se jo ostettiin pois. Tietysti järkevä hinnoittelukin auttoi asiaa, mutta olin kuitenkin yllättynyt miten nopeasti homma toimi.
     
  9. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    Ei millään pahalla mutta ei niitä kuvien kyselyjä vidduiluna kannata ottaa,kuvasta kun nyt saa jonkin näköisen ensivaikutelman esim autosta että onko ollenkaan halutunlainen.Ja nykyään rupeaa olemaan nuo digi kamerat(ei tosin mulla)aika yleisiä sekä skannerilla on aika näppärä taltioida sähköiseen muotoon.Mutta sinun tapauksenkin ymmärrän ettei nyt jokaista nippeliä ja mäntää kannata ruveta kuvaamaan.

    Tämmöisillä foorumeilla tulee paljon helpommin kyseltyä jostain myytävistä kuin muuten ja jossei niitä kyselyjä halua niin varmaan kannattaa mainita ettei halua turhia kyselyjä yms..
     
  10. SV-1

    SV-1 1st gear

    Tottahan se tietty on, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mutta eipä noissa kuvissa useinkaan näy maalivirheet yms. Kuva voidaan ottaa niin monista kulmista, että joskus huonompikin auto näyttää hyvältä kuvassa...Kuvia olis kiva laittaa omaankin myynti-ilmoitukseen, mutta kun ei oo digikameraa (järjestelmä Minolta löytyy kyllä) ja tietokonekkin on vain työmaalla niin aikas hankalaa se on.

    Sitten on nämä ilmoituksissa esiintyvät termit "erittäin siisti ja hyväkuntoinen" oma lukunsa. Monta kertaa oon menny kattomaan "siistiä yksilöä" ja totuus on ollut paikanpäällä jotain aivan muuta. Mutta täähän on vain osa tätä kaupankäyntiä ja jokainen kauppaa tuotettaan omalla tyylillään...
     
  11. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Ennenaikaan piti raahata persiinsä ihan ostettavan kamppeen äärelle tai sitten ostaa sika säkissä. Kamppeita kaiveltiin esiin puolimetrisistä kinoksista pikkukengät jalassa ja löytö oli yleensä jotain muuta mitä etsittiin. Nyt voi vaan mailata, että myyjä kaivaa sen raadon valmiiksi sieltä hangesta ja ottaa pari digikuvaa, tullaan sitten katsomaan jos viitsitään. Ja viduillaan hinnasta...

    _________________
    If it jams, force it.
    If it breaks, it needed replacing anyway...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Rubberduck 2003-09-19 11:42 ]</font>
     
  12. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Aivan! Puhut asiaa näin oli ennen.Mä oon kyllä aina pyrkinyt siihen että meen tuotteen aina katsomaan olisi se missä tahansa tai jos en vaivaudu paikalle en myöskään rutise tuotteen kunnosta tai rahtikuluista,Suomessa kun ollaan niin ne välimatkat on vielä suhteellisen lyhyitä ja kyllä melkein jokaisella on auto käytössä!!
    Myöskin kun oon myymässä pyydän yleensä ostajaa paikanpäälle katsomaan sillä vanha totuus että kuva valehtelee yleensä aina.
     
  13. Christoffer

    Christoffer Gearhead

    kyllähän ne kuvat valehtelee mutta lähinnä tarkoitin että saa jonkin kuvan(olkoot se sitten vaikka virheellinen)kapistuksesta päähänsä.Kysytäänpä näin päin kuinka moni jättää katsomatta kuvat jos esim täällä on jokin kiinnostava myytävänä ja siinä on linkki kuviin tms?
     
  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Kyllä kuvat tulee tsiigattua aina ihan mielenkiinnosta, ja kun jotain osaa on ostamassa niin kyllähän kuva helpottaa paljon, eli tietää suurinpiirtein minkä näkönen palikka on kyseessä ja sopiiko se omiin tarpeisiin...
     
  15. Timmo

    Timmo 1st gear

    Joo onhan se kätevää kun voi kattoa vähän etukäteen. Paremmin varmaan menee kaupaksi kuvan kanssa.

    Ja hinnastahan se riippuu miten äkkiä auto myydään.
     
  16. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Ennen näitä "joo, käyn hakemassa auton pois kunhan vaimo saa rahat sossusta" -ostajia taidettiin nimittää renkaanpotkijoiksi. Mitäs nää "pistä kuva niin tuun varmasti hakemaan" -miehet oikein on...? :grin:

    _________________
    If it jams, force it.
    If it breaks, it needed replacing anyway...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Rubberduck 2003-09-19 13:56 ]</font>
     
  17. HEPCAT

    HEPCAT 3rd gear

    Aihetta sivuten... Jos myyjä pyytää tarjoamaan jotain osasta tms,ja ottaa sitten tarjouksen kuultuaan herneet nenään niin maan perusteellisesti,miten suhtautua? Olisiko myyjän viisainta laittaa se haluamansa hinta näkyviin esim.rompetoreilla eikä sitten v.ttuilla tarjoajille?
    En mä ainakaan tarjoo huippuhintaa osasta jota en VÄLTTÄMÄTTÄ tarvitse palavasti...Eri asia jos osaa on metsästänyt pitkään.
     
  18. JR

    JR Gearhead

    Niinpä. Itse en ainakaan arvaa tarjota yleensä mitään, jos ei hintapyyntiä ole ilmoitettu. Hintahaarukka kun on monestikin aikas suuri. Niin autoilla kuin pelkillä osillakin. Jos tarjoat liian vähän, niin sitten vedetään herne nenään. Kuitenkaan ei voida sanoa että paljonko olisi tarve saada. Eri hommahan sitten on nämä huutokauppa hommat, jolloin ei ehkä ole järkevääkään sanoa minimi hintaa. Tosin ebayssäkin on tuo "reserve" kohta, että tietää vähän missä liikutaan tarjouksen tehtyään.

    Sinällään ei oikein koske minua tuo myyminen, kun en ikinä raaski luopua mistään...
     
  19. Alexik

    Alexik 1st gear

    Kyllähän se on sillain että aikuisten immeisten ois kyettävä kauppa tekemään iliman että aletaan kiipeilemään seinille, kettuilemaan, lähettelemään paskaa postissa tms. hassua.

    Kärsivällisyyttä vaaditaan molemmilta osapuolilta.
     
  20. Tämä on hyvä palsta myydä kamaa, pääsee suoraan oikeaan ihmisryhmään kii, ja jos edukas niin kaupat tulee, viimeksi tänään holley meni kaupaksi.

    Ja eihän kukaan osta sikahintasta paskaa!
     

Kerro tästä muillekin!