Auton myynti...Venäjälle...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja JJ, 26.12.2007.

  1. JJ

    JJ Gearhead

    Näillä näkymin toi Musse vaihtaa maata joten onko kellään kokemuksia Vanjan kanssa autokaupasta.Rahat nyt ainakin tarkistutan pankissa ensimmäiseksi mutta onko mitään muita vinkkejä?
     
  2. Putte

    Putte 1st gear

    Eipä kait siinä sen kummempaa ole kuin missään muussakaan autokaupan teossa. Ja niiden dollareiden kanssa on syytä olla tarkkana, kenties eurojenkin, tosin euroväärennyksistä ei ainakaan vielä ole liikkunut niin paljon juttua kuin vääristä dollareista, jotka ovat Moskovan lentokentän tax free shopissa käypää valuuttaa.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No muistan joskus kultaisella 80-luvulla kun myytiin pari Mossea veli venäläisille Kokkolan satamassa. Itse olin silloin jotain vähän toisella kymmenellä ja englanninkielentaitoisena laitettiin etsimään ostajahdokkaita ruskilaivoilta. Muistan vieläkin hyvin vastauksen kysymykseen "Do you want to buy a Moskvitz?" ja se kuului: "Do you like vodka?" :rotfl:

    No, lopulta löytyi joku ihan rahallakin kauppaa tekevä seilori joten rahat näppiin, nimet luovariin ja se oli soromnoo. Oi niita aikoja :wink:
     
  4. helskutti

    helskutti 3rd gear

    no mie tossa myin loppu kesällä tollasen muutaman satasen ritsan venäjälle. sälli soitti ja totes että kyllä se heille käy kaverit tulee viikonloppuna hakemaa hän lykkää sulle summan tilille + 10e vie kilvet konttorille. no fyrkat tuli heti eikä tarttenu miettiä niittä sen enempiä tiedä sitten kuin toi myyminen tänä päivänä onnistuu kun ei saa autoa rekisteristä pois kun romutustodistuksella
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Eiköhän se auto poistu rekisteristä, kun se ylittää rajan. Ainakin kilvet jää suomen tulliin.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kovasti tuulee tuonne idän suuntaan jenkkiautorintamalla.
    Ei tuossa mitään ihmettä pitäisi kait olla, tuohan ei vielä ollut kilvissäkään? Normaali luovari riittänee kunhan riittävä määrä hyväksyttyä valuuttaa on vaihtanut omistajaa.
     
  7. JJ

    JJ Gearhead

    Eiku tota -70 havittelevat,sehän on jo kilvissä.Katsotaan nyt miten homma etenee...
     
  8. human62

    human62 1st gear

    Saako ihan hyvänkin hinnan?? Olisiko järkeä myydä pari yli 50v. CVY Classicia sinne??
    Verot kun nousevat(2010) ei taida enää olla mieltä pitää montaa autoa.
     
  9. karjalai

    karjalai Gearhead

    Vieläkös muuten noiden naapureiden täytyy maksaa joku järjettömän suuri tulli/vero kun vievät noita vanhoja jenkkejä venäjälle?

    Jos se on poistunut niin siitä alkaa kyllä semmoinen vientiralli..
     
  10. Detroit steel

    Detroit steel 1st gear

    Kilivet pois ja tarrat tilalle, konttorilla tietävät paremmin paperiasiat.
    Ei kilipiä mukaan!!!
     
  11. pantera

    pantera Double Gearhead

    Millas medialla noi potentiaaliset autonstaja itaystavamme parhaitten tavoittaa, veekasi ei taida ilmestya siella :wink:
     
  12. Qjet

    Qjet 1st gear

    Ne lukee myynti-ilmoitukset OD:lta? Pravda ja V8Makasiini ei sielläkään ole suosiossa...enää...
     
  13. TEKELE

    TEKELE Gearhead

    Komppaan tätä. Itekkään en antais suomikilpiä mukaan.

    http://www.ake.fi/AKE/Rekisterointi/Vie ... sterointi/

    Vientikilvillä ei pitäis ainakaan joutua hirteen verottajan kanssa jos hommassa meneekin jokin munille.

    edit: Kaitpa ne konttorilla tietäävät miten toimia tai sitten eivät :rotfl:
     
  14. Reetu

    Reetu 1st gear

    Ainakin meitin autosta jäi kivet Suomen tulliin kun vanjat veivät yli. Tosin se oli SaimaaLinesin tullaama ja kuormavaunu.

    Ei kai siinä pitäis ihmeitä olla kuin katsoo että ostaja on ostaja ja tekee normipaperit kondikseen, varoiks pari todistajaa paikalle...
     
  15. mercakungen

    mercakungen Gearhead

    Vuonna 2000 myin Karmann Ghian Moskovaan. Rahat tulivat tililleni ennenkuin asiakas tuli noutamaan autoa. Jos menet pankkiin ison dollaritukun kanssa, joudut antamaan selvityksen rahojen alkuperästä. Muistaakseni raja oli tuolloin luokkaa $8000 käteisellä ja $20000 tilisiirrolla. Toki voit hoitaa talletuksen useassa erässä, jos epäilyttää rahojen alkuperä...

    Auto piti poistaa rekisteristä ennen maasta vientiä. Tullikin hoitaa tämän mutta kun itse tekee niin se on jämpti. Luovari luonnollisesti kuului asiaan. Tällaisella toiminnalla homma toimi silloin. Kannattaa tarkastaa katsatuskonttorilta tämän päivän käytäntö, jotta käyttömaksut katkeavat.

    Matti Äyräväinen
     
  16. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    Ei mulla ole ollu mitään vaikeutta Venäjälle autoo myydessä :eek: Normaalit paperityöt/luovari ja kättä taskuun :wink: Pari kertaa on tullu jopa Vodkapullo kaupantekijäisinä,kerran sai jopa valita millä valuutalla maksetaan.
     
  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tuosta ei liene ongelmaa, jos auton kaupasta on tehty asianmukaiset paperit. Oman auton myyminen kait on vielä laillista - kohta varmaan ainoa hyväksyttävä tapa hankkiutua eroon yli 5 v autosta on paalaus :odroll: Eikä edes mahdollinen myyntivoitto (hehheh) ole verollista kuten esim. huoneistokaupoissa. Oho, toivottavasti verokarhu ei lue tätä...
     
  18. JJ

    JJ Gearhead

    Ihan Nettiautoa tutkailevat.



    Eipä nuo tinkimään ole alkaneet,muuten on hiukan erikoisia kuvioita.Onhan noita Classiceja myyty sinne ennenkin,eikös se eräs -56:kin mennyt pihakoristeeksi :eek:

    Mutta hyödyllisiä vinkkejä on kyllä tullut jo ihan mukavasti :D
     
  19. amanda

    amanda 1st gear

    Kirjottelinkin johkonkin muuhun topikkiin mut en muista mihin :oops:

    Mutta tänään kun rupesin tarkemmin katsomaan vakuutuslaskua if:iltä niin silmään pisti että se auto jonka möin Venäjänmaalle niin siitä oli laitettu mulle rekisteröintimaksua 10,20e??? :mad:
    Kun veli-venäläinen ei ollut laittanut sitä omiin nimiin eikä palauttanut kilpiä rajalle!
    Vaikka luovarit oli tehty asianmukaisesti kaupanteko hetkellä..

    Soitosta en paljoa hullua hurskaammaksi tullut kun juttelin iffin tätin kanssa joten Maanantaina vakuutusyhtiöön setvimään asiaa paperinivaskan kanssa :mad:
    Eihän se 10,20e loppujenlopuksi iso raha ole mutta periaatteesta en halua maksaa sitä...
     

Kerro tästä muillekin!