Vanin vilkku-/cruiseviiksi asennus ?????

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja mhjr, 10.10.2003.

  1. mhjr

    mhjr 1st gear

    Menin irrottamaan Vanin vilkkuviiksen kun etsin kosketushäiriötä. Viiksihän lähtee helposti irti, kun vähän nykäisee ulospäin, mutta sitten tuli vaikeuksia, eli ei suostu menemään takaisin. Osaako joku kertoa, onko sillä vain joku tietty asento jossa se menee paikalleen, vai pitäiskö käyttää isompaa lekaa? Vasarointi tuntuu vaan aika huonolta vaihtoehdolta kun tietää mitä noi viikset maksaa...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mhjr 2003-10-10 09:38 ]</font>
     
  2. Olazabal

    Olazabal 1st gear

    Moi!

    Siinä viiksen juuressa on pykälä ja vastinpinnassa hahlo.
    Eli viiksihän lähti reilusti vetämällä ja meni takaisin samassa asennossa painamalla.
     
  3. mhjr

    mhjr 1st gear

    ...mutta kun ei mene painamalla hahlo kohdallaan :sad: Siellähän on kai joku kuula/jousi lukitussysteemi joka pitää viiksen paikallaan eli painaa viiksen rungon uraan. Oliskohan tuo lukitus pois paikaltaan ja estää viiksen työntämisen pohjaan?
     
  4. wili

    wili 3rd gear

    Mulla hajos entisessä vanissa toi viiksi juuri noin. Sisuskalut oli niin kulunu että katkaisija purkautui kun viiksen veti pois.
     
  5. mhjr

    mhjr 1st gear

    Eli rattiputkessa oleva katkaisijamekanismi uusiksi... Mitähän noista joutuu maksamaan?
     
  6. wili

    wili 3rd gear

    Rautakummulla maksaa 83-91 malliin 10,90€ eli ei kallis. Vanhemmat/uudemmat onkin sitten hinnakkaampia.
     
  7. mhjr

    mhjr 1st gear

    Kiitos, wili. Onneksi on noin halpa osa. Täytyy kai laittaa tilaukseen...
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Joo, osa on halpa. Vaihto onkin asia erikseen... purattaa rattiputken...
     
  9. mhjr

    mhjr 1st gear

    Oletko wili varma, että katsoit tuon katkaisijan hinnan oikeasta paikasta? Rautakummun nettisivuilta löytyy nimittäin tämmöinen :

    Lasinpyyhkijän katkaisin 86-91 TIHKU, TILTTI 108.65

    Valonkatkaisin maksaa tuon 10e luokkaa, mutta vilkkuviiksi on mielestäni kiinni tuossa lasinpyyhkijän katkaisimessa, eikö ?
    Onko muuten kuinka hankala homma purkaa tuo rattiputki? Vilkunpalautusjousia olen vaihtanut ja lukkorenkaan asennustyökalu löytyy, mutta onko siinä muuta "haasteellista" ?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: mhjr 2003-10-14 15:23 ]</font>
     
  10. wili

    wili 3rd gear

    Täytyy könytä vaniin katsomaan. Mielikuva oli juuri tuo valonvaihtaja mutta nyt en enää ole varma... En nimittäin ehtinyt vaihtaa ko. osaa, auto meni vikoineen ennenkuin sain remontin tehtyä.
     
  11. mhjr

    mhjr 1st gear

    Sulla oli wili ihan oikea diagnoosi... Katsoin taskulampun kanssa siitä vilkkuviiksen reiästä sisään ja siellähän oli joku muovinkappale edessä estämässä viikseä menemästä paikalleen. Ongin palan pois edestä ja nyt menee viiksi pohjaan, mutta ei lukitu paikalleen eikä toimi enää pyyhkijöiden katkaisin:( Eli täytyy hommata se uusi kytkin.
    Rautakummulta selvisi, että se valokytkin on rattiputken alaosassa n.puoli metriä vilkkuviiksestä joten tämä viallinen kytkin on siis se lasinpyyhkijän katkaisin, eli se kalliimpi vaihtoehto.
     

Kerro tästä muillekin!