pontiac trans sport 3.8 pätkii

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Duron, 26.4.2008.

  1. Duron

    Duron 1st gear

    Eli sellanen ongelma vaivaa että kun kiihdyttää puolella kaasulla niin auto nykii niinkuin yrittäisi sammua, mutta kun painaa lämän tiskiin niin ongelma katuaa ja samalla kumminkin kiihtyykin hyvin..? pinta kaasulla toimii kanssa mutta tuossa puolella välissä tuntuisi olevan se ongelma kohta..ostin tuon auton eilen ja myyjä kehui että vaihdelaatikon joku asento tunnistin olisi viallinen?? remppa tehty lootaan noin 55tkm sitten. onko muilla ollut tälläisiä ongelmia??
     
  2. PK

    PK 1st gear

    Voisi olla kaasuläpän asennontunnistin, mutta pitäisi kyllä sytyttää vikavalokin. Kaitpa se myyjä osaa sanoa nimenkin sille vaihdelaatikon vialliselle "tunnistimelle" kyllä sille varmaan on se sanottu eikä vaan joku tunnistin. Voipi olla että joutuu käyttään ihan testerissä ennen kuin vika selviää. Oletko kokeillut vapaalla kierrättää putoaako kierrokset kun kaasu on jossain tietyssä asennossa, ja muistaakseni ei sitten kierrä vapaalla yli 3500rpm kun on rajoitettu siihen.

    Nuo vikakoodithan pystyy sitten lukemaan itsekin. en muista olenko minä tai joku muu joissain aiemmissa keskusteluissa antanut ohjeet siihen. Kysy jos et löydä. Kannattaa lukea siellä voi olla koodeja tallessa vaikka ei vikavalo palaisikaan.
     
  3. Duron

    Duron 1st gear

    Miten vika koodit pystyy itse lukemaan? mitenkäs jos vaihdelaatikon lukko temppuilee, miten sen saa kuntoon? onko tähän malliin saatavissa korjausoppaita? kun pitäisi vilkun relekkin löytää, kun vilkut eivät toimi, mutta hätävilkut pelaa kyllä
     
  4. PK

    PK 1st gear

    Vikakoodit luetaan sulkemalla diagnostiikkapistokkeen A ja B napa. Ovat liittimessä ylärivissä kaksi oikeanpuoleista napaa. Sitten virrat päälle EI KÄYNTIIN ja laskemaan moottorin kuvan vilkkumisesta koodeja. Ensin tulee kolme kertaa koodi 12 sitten tulee vikakoodit pienimmästä suurimpaan (aina kolme kertaa) ja lopuksi taas kolme kertaa 12. Tämän toimenpiteen aikana on sitten flekti päällä, ettet ihmettele sen hurinaa.

    Tuo lukko voi temppuilla monestakin syystä. Minulla oli yksi syy TPS (siitä tulee vikakoodi) ja sitten oikutteli jarruvalon kytkin (korjaantui kun kiristin sen paikoilleen). Voi myös olla hapettumaa siinä laatikolle menevässä moninapaliittimessä. Miten oireilee? toimiiko ajoittain vai ei ollenkaan.

    Vilkun rele kuuluu naksuvan jossain lähellä rattiputkea, sen tarkemmin en tiedä.

    Korjausoppaita saa ihan Alfamerilta, mutta ei ole kummoinen opus, ainakaan sähkövikoja etsiessä.
    Paremman saat jos löydät ihan GM:n tehtaan korjauskäsikirjan. On aina vuosimallittain ja todella tarkka. Minä löysin omaani Sami Lassilalta. Kokeile jos on vielä jäljellä.
     
  5. Duron

    Duron 1st gear

    saakohan nuo vika koodien merkitykset miltä sivustolta? jos vaikka kävisi ne tänään lukemassa. Laatikon lukko temppuilee silloin kun kiihdyttää varovasti mutta jos tääkäisee kaasun pohjaan niin toimii hyvin. service engine ei kuitenkaan pala ajossa joten ilmoittaakohan siltikin vikakoodeja jos niitä on?
     
  6. PK

    PK 1st gear

    Vaikkei valo palakkaan koodeja tallentuu silti. TPS:n viat saattaa ilmaantua juuri noin että tietyssä kaasuopolkimen asennossa ei lukko ota päälle. Huom eihan sen pidä kiihdytyksessä lukittuakkaan, vaan vasta tasakaasulla ajettaessa.
    Jossain keskustelussa joku on antanut linkin noihin vikakoodeihin, mulla on -93 trans sportin manuaali ja voin siitä katsoa, jos saat koodeja ulos.
     
  7. Duron

    Duron 1st gear

    Koitin koodit, mutta tuo samaa se jäi vilkutteleen eli 12 ilmeisesti kun yksi lyhy ja kaksi nopeaa välähdystä sieltä jäi tulemaan kokoajan, mittasin samlla toisestakin samanlaisesta ponusta mutta samaa koodia se sieltä lykkäsi.

    miten tuo tps korjataan ja mitä se ylipäätään tarkoittaa kun en ole ikinä moiseen törmännyt?
     
  8. PK

    PK 1st gear

    TPS=kaasuläpän asentotunnistin. On läppärungossa ja kertoo tietsikalle kaasun asennon. Pitäisi kyllä antaa vikakoodin jos on epäkunnossa.
    Vaikeaa arvailla muuten vikoja, taitaa tulla korjaamoreissu.
     
  9. 63impala

    63impala 1st gear

    Kampuran asennontunnistin/sen muovinen jalka. Kato onko ehjä.
     

Kerro tästä muillekin!