Gulfin paluu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Raimo Miettinen, 29.4.2008.

  1. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Juu ja paikallisella snack shopilla ei ollut ristikkoavainta kun meinas rekordista pudota takapyörä...
     
  2. Quest

    Quest Gearhead

    Ja tää toimii loistavasti myös vanhoissa prätkissä. Oli aikoinaan vaan 26€ kannu.
     
  3. radio_king

    radio_king 3rd gear

    Jep,Keravalla kyselin sellaista muovista polttoainesuodatinta huoltikselta niin tiskin takana kahvipannu kädessä seisonut huoltamoalan ammattimies ilmoitti ettei semmoisia ole kun joka automallissa on erilainen... :eek:
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Kerran löysin hyvän huoltamon. karkkihyllyn jälkeen oli hylly, jossa kaikenlaista työkalua, köysiä, tulppia ja muuta, jopa LATUREITA oli hyllyssä, jotain yleismallia. Kyseinen huoltis tais olla Kiteellä, olikohan nyt TB vai neste...

    miksei muualla voi olla vähän edes noita huoltoon liittyviä juttuja, ei ne sitä kannattavuutta NIIN paljon syö, jos on tarvikkeita hyllyssä edes jotain..
     
  5. SamiL

    SamiL Gearhead

    Se menee jotenkin näin: Ennen oli täyden palvelun huoltoasemia. Sitten niiden pihoille alkoi ilmestyä automaatteja, joista myytiin bensaa halvemmalla kuin kassalla maksaen. Asiakkaan ei enää tarvinnut käydä sisällä maksamassa ja autotarvikkeet jäivät hyllyyn odottelemaan vain äkilliseen tarpeeseen niitä tarvitsevia. Yhtiöt huomasivat, että näitä automaatteja varten ei edes tarvita varsinaista huoltoasemaa ja kun hinta pannaan vielä hiukan halvemmaksi, niin polttoainetta menee ja rahaa tulee. Yhtiölle. Asiakkaat tankkasivat muutaman pennin hintaedun takia näillä kylmillä asemilla ja tavallisella huoltoasemallakin käytiin sentään hakemassa ilmaa ja pesemässä tuulilasi. Jokainen varmaan tietää, paljonko asema näistä tienasi. Autotarvikkeet ostettiin tarvikeliikkeistä, joiden kanssa huoltoasema ei pystynyt kilpailemaan hinnoissa, koska joutui itsekin ostamaan näistä samoista liikkeistä. Sitten öljy-yhtiöt alkoivat pystyttää toinen toistaan komeampia liikenneasemia, jotka veivät huoltoasemien kahviloidenkin asiakkaat. Olihan se hienoa juoda kahvinsa hienossa paikassa. Yhtiöt saivat lisäksi päähänsä, että monenkirjavat pikkuasemat tahraavat heidän imagoaan, eikä niiden polttoaineenmyyntikään ole hääviä, joten ne joutavat pois. Esimerkiksi Ahvenkosken Neste-asemalla ei saanut olla öljy-yhtiön ulkoisia tunnusmerkkejä yhtiön komeaa julkikuvaa tahraamassa.
    Sitten tulivat vielä Kauppa- ja teollisuusministeriön ylimitoitetut ja suhteettomat ympäristövaatimukset. Asemien pihat oli kaivettava auki ja laitettava maan alle muovia ja putkia ja kaivoja ja vaikka mitä, aseman koosta riippumatta. Tämä oli monen pienen aseman loppu.
    Tässä ainakin joitakin syitä, miksi asemakanta on nykyään semmoinen kuin on.
     
  6. Pietu

    Pietu Gearhead

    Kumpikin oli synteettistä 5w-40..... Ja yks laatikonkorjaaja sano, että ei missään tapauksessa saa pistää Gulfin automaattiöljyä. Oli yhen Ramin laatikko menny ihan ihmeelliseksi niillä ja pelannu taas normaalisti toisilla öljyillä.
     
  7. electra1

    electra1 Gearhead

    Kyllä näitä oikeita huoltiksia vielä löytyy, kun eksyy vähän syrjemmäksi valtateiltä. Itse käytän lähes päivittäin tällaisen palveluita, se mitä ei hyllyssä ole pyritään hakemaan jo samana päivänä...tai joku "kylänmies" tuo osan tullessaan, jos on kaupunkiin menossa :rotfl: Kyllä homma toimii, harmi kyllä kaupunkilaiset ei tämmösestä tiiä mittään nykypäivänä. Kahvebaariski on ihan oma tunnelmasa vrt. abceet
     
  8. askut

    askut 1st gear

    kaikkee sitä kuulee kukahan kyläseppä niin sano olis mukava tietää
     
  9. Pietu

    Pietu Gearhead

    Oli kyllä ihan ammattimies.....mutta jääköön nyt nimi mainitsematta.
     
  10. el_TinDe

    el_TinDe 1st gear

  11. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tossahan toi nykytilanteeseen johtaminen on valitettavan selvästi syineen ja seurauksineen kerrottu :(
    Muutamia mukavia huoltopalvelujakin tarjoavia poikkeuksiakin onneks sentään vielä löytyy eli täällä lähiseudulla tietämistäni ainakin Kouvolan City-TB ja Elimäen SEO joista jälkimmäiseen saattaa tällä Gulfin uudella kuviolla tulla vaikka olemaankin vaikutusta. Saas nähdä oonko ton arvauksen kanssa oikeassa :wink:
     

Kerro tästä muillekin!