jenkkien maali pehmenee!?!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja turenki, 26.5.2008.

  1. turenki

    turenki 1st gear

    olis PIKKU ongelma! autoon on joskus jenkeissä vedetty uus pinta ja nyt kun se pitäs maalata uudestaan ni väriä jää rättiin kun pyyhkii ohenteella! millä sen voi maalata ettei se uus maali keitä? ja mahtaako siinä pysyä kitti?
     
  2. Shit-O-matic

    Shit-O-matic 1st gear

    Kannattaisko poistaa koko vanha maali alta tossa tapauksessa. Säästyt pahemmalta vaivalta kun nyt näet vähän vaivaa. :)
     

  3. Mitäs jos etsit käsiisi täällä olevat monet keskustelut Thermoplastisista maaleista ja ylimaalauksesta eristeepoksilla / maalin poistamisesta pellille ja uudelleen maalaamisesta.
     
  4. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Kyllä joistain maaleista jää rättiin väriä. Harvemmin nykypäivänä, tosin.
     
  5. -TH-

    -TH- Gearhead

    varauvu riipimään kaikki paska pois,eli pellille jos on vähänkään arvokkaampi auto tai pitovehje. ne thermoplastiset ja keinohartsi paskat liukii melkein joka liemeen.
     
  6. _Late_

    _Late_ 3rd gear

    nykypäivänähän ne vasta irtoo, kun taitaa olla kaikki vesivärejä. saakohan enää mistään vanhoja liuotin värejä?
     
  7. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    heh.. vesivärillä ei oo mitään tekemistä sen kanssa että irtois helpommin. Niissä on kuitenkin liuotinpohjainen lakka päällä..

    mä väitän muutenkin että vesiPERUSTAINEN väri liukenee tinneriin tms aika huonosti.
     
  8. _Late_

    _Late_ 3rd gear

    noh.. paljoo ei ole noista tietoa, mut sen olen huomannut töissä kun listoja sun muuta oon liimaillu ja tietysti putsannut pinnan niin kyllä rättiin väriä jää, siitä en sit tiedä onko maalarilla lakka jäänyt pois vai millä maalilla maalannut.
     
  9. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Joo, en osaa minäkään sanoa mikä sen aiheutti.. Joistain akryyleistä on jääny vahaa pois pyyhkiessä väriä rättiin mutta.... :odroll:

    liekö ollu niin tuore sitten.. tai lakkakerros vähemmän kattava..
     
  10. turenki

    turenki 1st gear

    onko olemassa jotain eristemaalia?
     
  11. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Mullaki hiluxia paikkaillessa lipsahti pikkasen maalia ehjään pintaan. Sitä pyyhkäsin sitte paperin palalla nii lähti pois maalitahra, vaan lkähti kans sen alla oleva pinta- ja pohjamaalikin!

    Tuli näkyviin auton edellinen väri. Millähän mömmölle se on sitte maalattu?
     
  12. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Kyllä kirkaslakattua normaalia pintaa pitäis pystyä tinnerillä pyyhkimään ihan huoletta, kunhan nyt ei varsinaisesti uita tuntitolkulla..

    Jos sulaa tavalliseen tinneriin,vieläpä"hipaisulla" on maali jotain muuta kuin oikeaa automaalia..

    Esim. kolikolikannu kama lähtee tinnerillä hyvinkin tehokkaasti..

    mahdoton sanoa mitä lienee sitten joihinkin vehkeisiin laitettu.

    Sen, onko pinnassa lakka vai akrylimaali ilman lakkaa, voi kokeilla hiomapaperi testillä.
     
  13. MikaelT

    MikaelT Gearhead

    Vanin maalailu tässä menossa ja hankin uusia (vanhoja) ovia joissa ilmeiseti oli termoplastinen väri, tukki hiomapaperin ja tinnerillä jäi jäljet rättiin.

    Viimeviikolla maalasin eristemaalin niihin vaikka melkein pellille hioinkin. Tuota tilasin: http://www.kotilainen.com/epages/PPO.sf ... cts/840085
    - Vielä en osaa sanoa muuta kun hyvin peitti, päälle tulee toinen hiontaväri ja pintamaali. Näkee sitten joskus tulevaisuudessa mitä tapahtui.

    Niin ja saa noita akryyli 2K maaleja vielä. Käsittääkseni suremmat maalin toimittajat eivät ole uusineet jälleenmyyntiään, eikä perinteisiä maaleja saa kun ympäristökeskuksen luvalla, esim. museoajoneuvon entisöintiin.
     
  14. JVN-63

    JVN-63 3rd gear

     

Kerro tästä muillekin!